Kompakt, lineær robot fra igus

Kompakt, lineær robot fra igus

Drylin E er udviklet til opgaver i bl.a. håndtering og testautomatisering

Nem og præcis bevægelse på selv de mindste steder. Det er kravet til lineære robotter, som anvendes til for eksempel automatiseringsopgaver i håndteringsområdet og testautomatisering, og igus har udviklet en ny kompakt lineær robot til den type opgaver.

Robotten kan leveres indenfor 24 timer, og består af smøre- og vedligeholdelsesfri tandremsakser og motorer.

Automatiseringen af produktionsprocesser bliver stadigt mere vigtig indenfor maskinindustrien, for at kunne fremstille produkter både hurtigst og billigt.

Den nye smøre- og vedligeholdelsesfri drylin E lineære robot er egnet til en bred vifte af anvendelser, uanset om det er medicinsk teknologi med høje sikkerhedskrav, til opgaver indenfor mikroelektronik eller til pick-and-place-funktioner til meget små serier.

I et lille ‘arbejdshylster’ på 400 x 400 x 100 mm kan den lille komplette løsning klare belastninger på op til 2,5 kg ved maks. hastigheder på op til 0,5 meter i sekundet.

- To drylin ZLW tandremsakser og en drylin GRW tandstangsakse sikrer nøjagtig føring og smørefri drift takket være glidende elementer fremstillet af højtydende plast, forklarer Alexander Mühlens, planlægningsleder, drylin-drevteknologi hos igus.

Den lineære robot erklar til at blive sluttet til NEMA17/23-stepmotorer og enkodere. Således kan kunden montere sit produkt på maskinen dagen efter.

-lipe

7/3 2018