Kød- og mejerisikkerhed styrket

Kød- og mejerisikkerhed styrket

For at imødekomme fødevaresikkerhedskravene i kød-, fisk-, fjerkræ-, mejeri-, plante- og konditioneringsindustrien, vil Fortress Technology på Scanpack 2022 afsløre, hvordan dens ultra-hygiejniske pumpepipeline-metaldetektor og røntgenrørledning håndterer krydskontaminering

På Scanpak-messen, der afholdes i Gøteborg  fra den 4. til 7. oktober 2022, viser Fortress Technology sine løsninger til fødevareindustrien. 

En af de vigtigste udfordringer, som den skandinaviske fødevareindustri står over for i dag, er at opretholde produktiviteten og samtidig give forbrugerne sikre og ikke-kontaminerede forarbejdede fødevarer af høj kvalitet. 

God fremstillingspraksis, der overholder HACCP-regulativstandarderne, kræver nu, at processorer forhindrer fysiske farer i opstrøms-forløbet, før de går ind i forsyningskæden.

For at undgå skader på varemærkets omdømme er Fortress Technologys nyeste maskiner med metaldetektor og røntgenrørledning designet til at hjælpe processorer med at inspicere fødevarer med høj viskositet. 

Ved at optimere hygiejnestandarderne hjælper begge pipeline-maskiner også med at forhindre krydskontaminering og spredning af bakterier, der kan forårsage sygdom. 

Begge maskiner er specielt velegnede til inspektion af produkter som kød- og plantebaserede pølser, broter, gravier, sirup og andre smagspræparater juice, frugt- og grøntsagskoncentrater, mælk, smør og cremer, olier og endda blød dyrefoder. 

Overvindelse af sanitære udfordringer
Da bakterier multipliceres med en fordobling hvert 20. til 30. minut afhængigt af forholdene, og foretrækker høje proteinholdige fødevarer i flydende form, har Fortress-pipeline-systemer jævnere overflader.  Det giver færre steder, hvor bakterier og vanddråber kan akkumulere. 

Det har tidligere været notorisk vanskeligt at få adgang til og rengøre fødevarerørledninger.  Begge rørledningssystemer er IP69K-certificerede og USDA-certificerede.  Det betyder, at de kan modstå barske behandlingsmiljøer og kan spules under højt tryk efter hvert produktskift. 

Ved at opgradere strukturen har Fortress reduceret den eksterne overflade på sin Pipeline Metal Detector med mere end 60 %. Ved at føre konnektorerne gennem en indkapslet enhed er der også færre områder, hvor der kan ophobes bakterier under gentagne skylninger.

Gennemsnitlige rengøringstider bør nu tage et par minutter, forklarer Fortress Technologys Export Manager Kati Hope. 

- Hvis sanitetsmedarbejdere har åbne områder og glatte overflader at arbejde med, kan de få mere effektiv adgang til at rengøre udstyr for at reducere maskinens nedetid eller fremskynde overgangen fra et produkt til et andet.

-hawin

 

 

9/8 2022