Inspiration, tips og sparring på årets Robotbrag

Inspiration, tips og sparring på årets Robotbrag

Den 14. november åbner Teknologisk Institut sine robotfaciliteter i Odense til det tilbagevendende Robotbrag. Og har man brug for vejledning, står eksperterne klar i hallerne, som rummer stadigt flere arrangementer og tilbud for hvert år

Hvordan kommer vi videre i vores automationsproces? Hvor kan robotter gøre en forskel i vores virksomhed? Dét og mange andre spørgsmål kan man få svar på til ROBOTBRAG 2019, som går i luften den 14. november i et samarbejde mellem DIRA og Teknologisk Institut.

Igen i år har Teknologisk Institut en dedikeret stand, hvor man som virksomhed kan medbringe sin idé eller udfordring i relation til automationsprocesser.

Her vil husets erfarne automationsspecialister give hver virksomhed fem minutters hurtig sparring og dele ud af tips til virksomhedernes konkrete automationsrejse.

- Med det her tilbud ønsker vi at imødekomme de virksomheder, der har idéer til robotløsninger i deres produktion, men måske ikke ved, hvad der kan lade sig gøre i dag, eller hvor de skal starte, siger seniorspecialist hos Teknologisk Institut Bo Genefke.

 Bo Genefke

- Det kan både være konkrete udfordringer, hvor man kender til problemet, men ikke ved, hvordan det skal løses. Eller det kan være mere overordnede udfordringer, f.eks. i forhold til hvordan man kan løfte sit automationsniveau, tilføjer han.

Et roadmap til udvikling af nye robotkoncepter
Udover at få konkret sparring til automationsudfordringer bliver det i år også muligt at blive introduceret til at udvikle et roadmap til udvikling af nye robotkoncepter – både på og uden for fabriksgulvet.

- For de typisk lidt større virksomheder, kan der være mange steder at gribe fat - fra meget konkrete udfordringer til de mere strategiske målsætninger, hvor der er behov for egentlig udvikling og validering af ny teknologi, siger Rune Hahn Kristensen, der er seniorkonsulent hos Teknologisk Institut.

- Hvis man dårligt ved, hvor det giver mening at starte på robotteknologi, så vil et roadmap hjælpe virksomheden med at få specificeret konkrete problemstillinger, så de strategiske målsætninger og behovet for her-og-nu løsninger balanceres, tilføjer han.

Indsaml inspiration, viden og 800 ekstra m2
ROBOTBRAG - som afholdes i anledning af European Robotics Week - bliver i år afholdt for fjerde år i træk, og byder på konferencer, udstillinger, åbning af et nyt Cobot laboratorium og meget andet. Åbent hus-arrangementet er skabt, så alle nysgerrige virksomheder og andre relevante aktører kan komme ind og få et kig på de nye, innovative teknologier, der står og venter rundt om hjørnet. Sidste år tiltrak det over 800 besøgende.

ROBOTBRAG bliver afholdt i samarbejde med DIRA Business og braget bliver det hidtil største. 

- lipe

 

6/11 2019