InCite Robotics: Fremtiden ligger i flere, standardiserede robotapplikationer 

InCite Robotics: Fremtiden ligger i flere, standardiserede robotapplikationer 

Corona-pandemien øger behovet for nemme, afprøvede og økonomiske automatiseringsløsninger i danske virksomheder. Dem leverer det nyetablerede rådgivnings- og udviklingsfirma med mangeårigt know-how

Af Lisbeth Petersen   

Når en virksomhed gentagne gange har oplevet, at produktionsudstyr og reservedele er strandet et sted i verden, er der ikke længere så langt fra tanken om at flytte virksomheden hjem og til handlingen, hvor man samtidigt automatiserer store dele af produktionen. Med de senere års kraftspring i robot og automatiseringsudviklingen er der nu tilmed så mange eksisterende soft- og hardwaremuligheder, som kansættes sammen til både forholdsvis enkle og økonomisk rentable løsninger.  

Det er en af visionerne i automatiseringsrådgivnings- og udviklingsvirksomheden InCite Robotics 

Svigerfædre og samarbejdspartnere 
Firmanavnet og samarbejdet er nyt, men bag det står to erfarne herrer; ingeniøruddannede Michael Hye Nielsen har siden 1986 arbejdet med udvikling og optimering af produktionsvirksomheder, de seneste mange år som automatiseringsspecialist i den fynske robotklynge.  

Erik Ølgaard Nielsen har med over 25 år som civilingeniør i FLSmidth og Rockwool den internationale erfaring med projektledelse i storskala - bl.a. automatiseringen af Rockwools samtlige 48 produktionsenheder. Og da flere tilfældige møder mellem de to familien Nielsen’er gennem årene har resulteret i ægteskab mellem civilingeniørens datter og ingeniørens søn, har svigerfædrene ofte talt om - også - at forene kompetencerne. I sommer blev planen til virkelighed med Michael Hye Nielsen som CEO og Erik Ølgaard Nielsen som COO i InCite Robotics, der har kontor både i Odense og i København. 

Puslespil af de bedste standardløsninger 
Virksomheden tilbyder både salg, rådgivning og udvikling af automatiseringsløsninger. 

- Trekvart år med corona-pandemi har tydeliggjort de problemer, mange danske virksomheder i forvejen har oplevet med spredte produktionsenheder. For pludselig forsvandt leverancesikkerheden, og for mange dermed også omsætningen. Derfor har pandemien aktualiseret behovet for at udskifte mennesker med robotter i produktionslinjerne, og dermed samtidigt opnå alle de andre fordele ved automatisering som eksempelvis målbarhed og ensartet kvalitet, siger Erik Ølgaard Nielsen. Michael Hye Nielsen supplerer: 

- I mange virksomheder bliver automatiseringsprocessen forestået af en integrator, som sammen med produktionsenhederne udvikler og opbygger et helt nyt system fra bunden til hver enkelt enhed. Det vil der selvfølgelig også stadig være behov for fremover, men i mange tilfælde er det slet ikke nødvendigt. Når vi arbejder for virksomhederne, går vi i første omgang ud og scanner markedet for, hvad der findes af robotter, programmer og standardapplikationer. Med udgangspunkt i virksomhedens behov samler vi så nærmest et puslespil og udvikler dermed en forholdsvis enkel applikation af de bedste, gennemprøvede produkter. Det er både mere risikofrit og til at betale for virksomheden, fortæller han. 

Salg af verdens første standard bukke-robot  
Samarbejde med andre udviklere og producenter i den højtprofilerede, danske robotindustri er naturligvis afgørende for InCite Robotics, som ikke mindst er inspireret af Blue Ocean Robotics strategien, virksomheden bag den verdenskendte desinfektionsrobot, UVD Robots. InCite Robotics ser store muligheder i disse udviklingsprojekter, hvor man udvikler og tester nye standard robotapplikationer til stor fordel for både industri og samfund. 

InCite Robotics har tillige fået titel af filial og dermed salgsarbejdet for den dansk/litauiske virksomhed, RoboBend, som har udviklet verdens første fuldautomatiske bukke-robot. 

- RoboBend er et godt eksempel på en standardiseret robotløsning. Med den kan en virksomhed fjerne operatøren, der plejer at stå foran kantpressen, og i stedet placere den mobile, samlede robotenhed, der klarer alle opgaverne fra robotprogrammeringen, pladehåndtering, selve bukkearbejdet og til færdig emnehåndtering, siger Michael Hye Nielsen. 

 

 

 

19/1 2021