Hygiejnisk designet drejeringsleje til fødevarekontakt

Hygiejnisk designet drejeringsleje til fødevarekontakt

igus præsenterer nyt specialdesignet produkt fra PRT-serien, der med sine runde former gør det muligt at foretage fuldstændig rengøring af maskinen i fødevareproduktionen uden at skulle demontere undervejs

Hygiejnisk designede drejeringslejer har været sjældne på markedet. Producenter af specialmaskiner til hygiejnefølsomme områder er derfor ofte nødt til at designe ekstra afdækninger.

Det ændrer igus nu på med et hygiejnisk designet iglidur PRT drejeringsleje, der muliggør hurtig, rengøring uden aflejringer under brug. Dette drejeringsleje kan forblive permanent installeret i en applikation med fødevarekontakt, hvilket sparer brugeren for at udvikle en passende afdækning.

Klassiske modeller giver ofte bakterier masser af leveområder og kan normalt ikke rengøres grundigt nok. Derfor er det normalt nødvendigt med yderligere udviklingsarbejde af hygiejnisk dækning, og det koster både mere tid og flere penge.

-Vi ønsker at tilbyde en enklere løsning, så vi har udviklet en hygiejnisk version af vores iglidur PRT drejeringsleje. Det er fremstillet af rustfrit stål og FDA kompatibel plast, og designet giver brugerne mulighed for at rengøre det uden aflejringer og uden at fjerne det fra maskinen. Dette eliminerer behovet for en ekstra afdækning, siger Fabian Wieking, produktchef PRT Drejeringslejer hos igus.

Ingen skarpe hjørner, svejsesømme eller kanter
Ved konstruktionen af det nye drejeringsleje fulgte igus ingeniører retningslinjerne fra European Hygienic Engineering and Design Group, en sammenslutning af forskningsinstitutter, folkesundhedsinstitutioner, fødevareproducenter og leverandører af fødevareproduktionsudstyr.

Det primære mål var at give bakterier så få leveområder som muligt. Derfor har drejeringslejet ingen 90 graders hjørner, svejsesømme eller kanter. Alle komponenter i drejeringslejerne er afrundede. Alle overflader har også en hældning på mindst tre grader, så vandet løber helt af.

FDA kompatible pakninger anvendes overalt, hvor metal møder metal. Dette forhindrer tomrum - for eksempel i skrueforbindelser.

Disse specielle designfunktioner muliggør rene processer, siger Wieking, og tilføjer:

-Demontering er ikke nødvendig for rengøringen. Brugere kan simpelthen skylle lejet med rengøringsmidler og nemt fjerne alle aflejringer.

-lipe

17/1 2023