FoodTech 2020 bliver gennemført efter planen til efteråretFoto: MCH/Lars Møller

FoodTech 2020 bliver gennemført efter planen til efteråret

Med Erhvervsministeriets nye retningslinjer for messeaktivitet kan Nordeuropas største fagmesse for fødevareteknologi, FoodTech, gennemføres 29. september til 1. oktober 2020 i MCH Messecenter Herning.

- Det har været meget vigtigt for FoodTech og for messens samarbejdspartnere at kunne præsentere såvel udstillere som besøgende for et ansvarligt og trygt koncept, der er tilpasset de gældende retningslinjer. I MCH glæder vi os til i samarbejde med de respektive brancher igen at danne rammen om det faglige og personlige møde på fødevareindustriens samlede messeplatform i Danmark, siger John Dørr Jensen, projektleder i MCH.
 
Med afsæt i de tre grundprincipper antal, afstand og hygiejne har MCH udviklet konceptet TrygtMCH, der med tiltag som ændrede halplaner med bredere gangarealer, afstemte adgangsforhold, besøgsregistrering og information skal sikre et både ansvarligt og attraktivt mødested.
 
Stor opbakning
De forskellige tiltag sker med opbakning fra messekomitéen, hvis anbefaling har været at fastholde og dermed gennemføre messen på de oprindelige datoer i efteråret. Også blandt udstillerne er der bred opbakning til messen, der byder på handel, inspiration, netværk og vidensdeling.
 
- I MCH sætter vi stor pris på de gode dialoger og input i denne situation. Vi er utrolig glade for opbakningen til gennemførslen af en ansvarlig FoodTech-messe, som bliver anderledes, end den vi kender. Vi ser frem til mange gode gensyn og til igen at kunne samle brancherne og bidrage til genstarten af dansk erhvervsliv, siger John Dørr Jensen.
 
Inspirerende aktivitetsprogram
Der er allerede meget at se frem til, når messen løber af stablen til efteråret. Aktivitetsprogrammet kommer blandt andet til at byde på et gensyn med IFC Water Congress, FoodTech Award, Student Day og en række andre konferencer. Udstillingsudvalget bag International Food Contest (IFC) har dog set sig nødsaget til at aflyse dette års udgave af IFC. Beslutningen er truffet tidligt i processen blandt andet af hensyn til samarbejdspartnerne, mejerierne, kittelfolkene og dommerne.
 
Samtidig med FoodTech gennemføres også DiaLabXpo, der er diagnostik- og laboratoriebranchens fagmesse. DiaLabXpo afholdes i lige år i MCH Messecenter Herning og i ulige år i Lokomotivværkstedet i København.
 
FoodTech er Nordeuropas største fagmesse for fødevareteknologi og samler hvert andet år alt fra kunder og leverandører til beslutningstagere inden for fødevareindustrien. 

-lipe

15/6 2020