Foodexpo sætter fokus på fremtidens økologiFoto: MCH/Tony Brøchner.

Foodexpo sætter fokus på fremtidens økologi

Når MCH Messecenter Herning åbner dørene til Foodexpo 18.-20. marts 2018 forvandles tre messehaller til en økologisk storby, der skal give de besøgende et større indblik i økologiens verden

Økologi fylder mere end nogensinde før - både på danskernes middagstallerkener hjemme og på menukortene på landets spisesteder.

Det afspejler sig også på Nordens største fødevaremesse, Foodexpo, 18.-20. marts i MCH Messecenter Herning. Her fyldes hele tre haller med økologi, der byder på 120 udstillere, fokus på økologiske tendenser, inspiration til økologiske måltider og fortællingen om økologiens vej fra jord til bord.

I MCH glæder man sig over samarbejdet med Økologisk Landsforening og ser frem til Foodexpo, der i år har et større økologisk fokus end nogensinde før:

- Vi glæder os til at opleve kreativiteten i øko-hallerne og til det meget spændende og omfattende program, hvor man kan blive klogere på aktuelle emner i og omkring det professionelle økologiske køkken, siger Carina Høgsted Kirkegaard, der er projektleder på Foodexpo.

En helhedsforståelse af økologi

De økologiske haller bliver bygget op som en slags økologisk storby med alt fra forsamlingshus og byhave til mølleri, chokoladefabrik og købmænd. Med den økologiske storby vil Økologisk Landsforening gerne give en helhedsforståelse af økologien.

- De besøgende skulle gerne få oplevelsen af at følge fødevarerne hele vejen: fra markerne og staldene til produktionen, forarbejdningen, virksomhederne og køkkenerne, siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening, og fortæller om den stigende efterspørgsel på økologi i branchen:

 

- Mange borgere er forbrugere af professionelle måltider - på hospitaler, plejehjem, institutioner og i kantinen på arbejdet, og her går udviklingen også mange steder i en økologisk retning. Også gourmet-branchen benytter sig i stigende grad af økologiske leverandører, siger Per Kølster.

Et kig ind i fremtiden

Temaet for de økologiske haller på Foodexpo er "Fremtidens økologi", for den økologiske bevægelse er hele tiden i udvikling.

En lang række virksomheder vil være til stede, og der vil være et omfattende program med ØKO-talks og debatter med aktuelle videnspersoner fra økologiens verden, events, smagsprøver, quizzer og workshops, hvor man som besøgende kan blive klogere på aktuelle emner i og omkring det professionelle økologiske køkken.

Det er også i øko-hallerne, at Økologisk Landsforening i samarbejde med MCH slår dørene op til Årets Økologiske Brancheaften, hvor uddelingen af Årets Øko-pris og Økologiske Spisemærker samt kåringen af de økologiske GULD-produkter finder sted.

Foodexpo er Nordens største fødevaremesse, en fagmesse for foodservice-, detail-, hotel- og restaurantbrancherne. Messen afholdes i MCH Messecenter Herning hvert andet år. Da messen senest blev afholdt i 2016, var der 25.822 besøgende.

-hawin

 

 

 

 

 

2/3 2018