Flad, modulopbygget bærekæde til renrum

Flad, modulopbygget bærekæde til renrum

igus udvider ISO klasse-1- serien med e-skin som singlepods, hvor brugerne kan vælge antallet af kamre og hurtigt indføre kabler også til længere fritbærende vandringer

Den stigende elektrificering fra den elektriske bil til Smart Watch medfører kraftig vækst i halvlederindustrien. For branchen betyder det store investeringer i udvikling og produktion af elektroniske komponenter, halvledere, OLED og LCD displays til renrum.

Hertil kommer krav om maskinelementer som kabler og energiforsyningssystemer der opfylder de stramme partikelfri krav, og til de formål har igus udviklet e-skin flat specielt til kabelføring under trange forhold i renrum.

-Vi præsenterede det ekstremt flade energiforsyningssystem for første gang på Hannover Messe 2019, og siden da har interessen været stor, forklarer Peter Mattonet, Industry Manager Cleanroom Technology hos igus GmbH.

Ulempen ved lignende energiforsyningsløsninger eller rene kabelløsninger har været, at hele energiforsyningssystem skulle udskifte ved kabelsvigt.
Med e-skin flat tilbyder igus nu en let løsning med en single pods funktion, der er nem at vedligeholde. Brugeren kan nu definere antallet af kamre, forbinde dem, udvide dem på ethvert tidspunkt, tilskære dem til ønsket længde og indføre kabler. Alternativt tilbyder igus et installationsklart system med specielt udviklede renrumskabler.

Åben og lukket version
e-skin flat single pods leveres i to dimensioner som åben eller lukket version.
I den lukkede version kan kablet føres enkelt gennem åbningerne i kamrene, mens kablerne i den åbne version indføres fra siden ved hjælp af en lynlås.

-Den største fordel ved e-skin flat single pods er den nemme vedligeholdelse, da kablerne, i modsætning til alternative løsninger, ikke er krympeforet.
Med kammerdesignet kan kablerne nemt trækkes retur, og det er et koncept, der overbeviser kunderne, siger Peter Mattonet.

Til at øge stabiliteten af e-skin flat single pods, tilbyder igus en e-skin flat med bærekæde til den lukkede version. Det muliggør en længere fritbærende vandring på de enkelte pods. Dette sikrer en stærk drift og opfyldelse af den definerede bøjningsradius på 40 mm til 100 mm.
Den integrerede kæde består af et yderst slidstærk igus polymer, der er matchet til materialet på e-skin flat og ikke skader kammeret takket være de afrundede kanter. Alle renrumsløsninger er testet af igus på det nye renrumslaboratorium, som Fraunhofer Institute IPA har opført til motion plastics specialisten i Köln. Her testes alle produkter i renrum op til en luftrenhedsklasse 1 i henhold til ISO 14644-1.

-lipe

27/9 2020