Desinfektionsrobotter ruller ind i stadigt flere brancher

Desinfektionsrobotter ruller ind i stadigt flere brancher

Fødevarevirksomheder og farmaindustrien er nogle af de brancher, som har fået øjnene op for UVD Robots selvkørende robotter, der eliminerer vira og bakterier i luften og på overflader ved hjælp af UV-C ultraviolet lys. Nu introducerer virksomheden tredje generation af den hyperintelligente robot

Der er stor efterspørgsel i hele verden på at kunne sikre et højt niveau af renhed i vores omgivelser. Corona-pandemien har permanent øget kravene til hygiejne. Det handler om at kunne betrygge patienter, personale, kunder, gæster, elever, studerende, rejsende, beboere og andre, der færdes steder med mange mennesker.

Hospitaler, lufthavne, hoteller, butikscentre, fødevarevirksomheder, rengøringsbranchen, krydstogtskibe, farmaceutiske virksomheder, kontorkomplekser og mange andre aktører anskaffer i stor stil løsninger til at sikre smittefrie miljøer.

Det mærker UVD Robots forhandlere i mere end 60 lande i stigende grad. De har nu fået det nye produkt på hylderne, som tegner til at blive et veritabelt gennembrud for desinfektionsrobotter på globalt plan.

Nyskabelsen er den tredje generation selvkørende mobile UV-C desinfektionsrobot fra UVD Robots i Danmark, siden første generation blev introduceret helt tilbage i 2015.På baggrund af massiv læring og respons fra markedet over en årrække fra hospitaler og andre kundegrupper fra hele verden med erfaringer og input fra brugere og specialister i infektionskontrol, har producenten videreudviklet robotten på en lang række parametre.

- Vi har designet verdens mest avancerede UV-robot, som også er verdens mest enkle at bruge. Brugervenligheden er så høj, at en hvilken som helst person på få minutter kan lære at installere den og straks sætte den i gang med at uskadeliggøre eventuelle bakterier og virusser fra alle overflader. Tredje generations robotten fra UVD Robots kan desuden navigere og operere i helt små og snævre miljøer, så det åbner op for nye markeder som fx små hotelværelser o. lign. Den nye robot har væsentligt mindre footprint end forgængeren og har præcis samme desinfektions styrke. Jo mere agile robotter er, jo større nytte kan de gøre med automatisering af desinfektion, siger Per Juul Nielsen, CEO i UVD Robots.

 Per Juul Nielsen, CEO i UVD Robots

Oprindelig er UVD Robots opfindelse udviklet til at bekæmpe hospitalsinfektioner blandt patienter og sundhedsprofessionelle.
Corona-pandemien har yderligere tydeliggjort behovet for også at bekæmpe smittespredning generelt i mange flere miljøer. Salget har været kraftigt voksende i flere år, og i 2020 er væksten accelereret yderligere, og dermed spiller de danske desinfektionsrobotter nu en central rolle på mange typer arbejdspladser over hele verden.

En verdensnyhed på markedet for desinfektion
-Vores tredje generation selvkørende mobile UV-C desinfektionsrobot er en verdensnyhed og absolut en 'game-changer' på flere områder, og den vil for altid forandre fremtiden for brugen af UV-C robotter til desinfektion inden for en række brancher, siger bestyrelsesformand for UVD Robots, Claus Risager, og uddyber;

-Robotten har et unikt sikkerhedssystem, hvor vi benytter fire lag af sikkerhed, så robotten kan køre i alle former for omgivelser, også hvor der er mennesker, men således at den lukker pænt ned, hvis mennesker kommer for tæt på. Den har en unik måde at interagere med brugere på, idet den kan dokumentere og vise brugere hvor godt der er desinficeret i et areal, og brugeren kan så nemt og hurtigt justere processen og optimere på kvaliteten, hvis der er behov, hvilket ingen anden UV-C desinfektionsrobot i verden kan. Det hele er i øvrigt patenteret.

-lipe

11/9 2020