Børsen Gazelle 2023 til Element Logic Danmark Medarbejderne i Element Logics hovedkvarter i Odense kan fejre virksomhedens første Gazelle-pris.

Børsen Gazelle 2023 til Element Logic Danmark

Lagerautomationsspecialisten Element Logic Danmark er for første gang blevet kåret som Børsen Gazelle 2023 efter en række flotte vækstår. Prisen kommer som følge af, at virksomheden kan fremvise fire på hinanden følgende regnskabsår med sorte tal på bundlinjen

-Vi er virkelig stolte over at blive Børsen Gazelle. Det er en stor cadeau til det store arbejde, som vores dygtige medarbejdere leverer hver eneste dag. Og samtidig er det en understregning af, at vi har både nogle rigtigt gode løsninger på hylderne og et stærkt team, siger Nikolaj Bjørn Eriksen, administrerende direktør i Element Logic Danmark.

En teknologi der rammer bredt
Element Logic Danmark – der har hovedkvarter i Odense – er en del af Element Logic-koncernen, som er verdens førende leverandør af såkaldt AutoStore-anlæg – højt automatiserede robotlagre, der hjælper virksomheder til at effektivisere og optimere deres logistik. Foruden AutoStore-anlæg leverer Element Logic også robot-, software- og rådgivningsydelser.

I Danmark har Element Logic blandt andet leveret AutoStore-robotlagre til virksomheder som Hummel, t hansen, Proshop, Billig-arbejdstøj, Sanistål og Creative Company. Kunderne findes i både B2B- og B2C-segmentet, hvor Element Logic har haft succes med at levere såvel store som mindre lagerautomationsløsninger.

-Jeg tror, at én af årsagerne til AutoStore-teknologiens succes skyldes, at det er en så fleksibel og skalerbar teknologi, at den er relevant for rigtigt mange virksomheder. Uanset om man har 500 eller 10.000 m2 lagerplads til rådighed, og uanset om man er en mindre webshop eller en stor grossist, siger Nikolaj Bjørn Eriksen.

Anerkendt som en god arbejdsplads
Den høje markedsefterspørgsel har udmøntet sig i nogle stærke årsregnskaber fra Element Logic Danmark de foregående år. I regnskabsåret 2022 voksede bruttofortjenesten således til 68,005 mio. kr. i 2022 mod 58,738 mio. kr. i 2021.

En del af 2022-resultat blev reinvesteret i koncernens fortsatte udvikling. Antallet af danske medarbejdere har således været stærkt stigende fra cirka 23 ved begyndelsen af 2022 til i dag knap 40 – med planer om yderligere ansættelser inden året er omme.

Derfor flyttede Element Logic Danmark sidste år ind i nybyggede lokaler ved Odense Havn, ligesom man fra ledelsens side har haft meget fokus på organisation og kultur i en periode, hvor medarbejderne har skullet løbe rigtig stærkt for at følge med.

-Og derfor betyder det også meget, at vi i både 2021 og 2022 er blevet Great Place to Work-certificeret som en anerkendelse af, at vi er lykkedes med at skabe en positiv arbejdskultur, hvor alle skal føle sig godt tilpas og anerkendt for deres arbejde, siger Nikolaj Bjørn Eriksen.

Fakta om Børsen Gazelle
Børsen Gazelle blev uddelt for første gang i 1995 og uddeles hvert år til de danske virksomheder, der er vækstet mest i de foregående fire regnskabsår. For at blive Børsen Gazelle skal en virksomhed leve op til følgende seks kriterier:

• Væksten måles enten ud fra nettoomsætning eller bruttoresultat. Den skal være på minimum 1 mio. kr., hvis der tages udgangspunkt i årsomsætningen og 0,5 mio. kr., hvis der tages udgangspunkt i bruttoresultatet.
• Man skal have offentliggjort minimum fire regnskaber
• Virksomheden skal være enten aktieselskab (A/S) eller anpartsselskab (ApS)
• Regnskabspraksis må ikke ændres undervejs i de fire år
• Summen af de fire års driftsresultat skal være positivt
• Væksten i nettoomsætningen skal være positiv i hvert af de fire regnskabsår

-lipe

25/10 2023
 • Europas største maskine til foldekarton indviet i Sverige

  Europas største maskine til foldekarton indviet i Sverige

  maskiner ›Metsä Board har på produktionsanlægget i Örnsköldsvik kommune øget kapaciteten på sin BM1-maskine. Den kan nu producere 600.000 tons folkekarton om året og er den mest moderne af sin slags i hele Europa
 • Ny løsning til pluk af alle størrelser

  Ny løsning til pluk af alle størrelser

  maskiner ›Siemens, Universal Robots og Zivid har sammen udviklet en logistikløsning der strømliner lagerautomatiseringen og løser vedvarende udfordringer ved intralogistiske "fulfillmentopgaver". Løsningen er i fuld gang med at blive præsenteret på messer og ved forskellige arrangementer
 • Lyras udnævner sin hidtidige kommercielle chef til direktør

  Lyras udnævner sin hidtidige kommercielle chef til direktør

  maskiner ›Virksomheden bag pasteuriseringsteknologien med UV-lys har udnævnt tidligere CCO, Mark Kalhøj Andersen til ny CEO. Han overtager den øverste ledelse fra grundlægger og hovedaktionær Rasmus Mortensen, som fortsætter som udviklingschef og glæder sig til at fortsætte det gode samarbejde
 • igus lancerer kompakt energikæde til skuffer og racks

  igus lancerer kompakt energikæde til skuffer og racks

  maskiner ›Producenten af motion plastics har til kabelføring i applikationer med en lav grad af bevægelse udviklet draw-e-chain. Med sin reducerede og mere velproportionerede størrelse kan energikæden spare brugerne 30 procent af omkostningerne
 • Odense Robotics StartUp fund kåret som en af de bedste

  Odense Robotics StartUp fund kåret som en af de bedste

  maskiner ›Fondens og dens inkubator ved Teknologisk Institut er på den britiske avis Financial Times' liste over Europas bedste startup hubs og accelerator programmer. Tilmed er den danske StartUp Fund den eneste, som udelukkende er dedikeret til robotteknologi
 • Ny løsning til overvågning af produktion og emballering i realtid

  Ny løsning til overvågning af produktion og emballering i realtid

  maskiner ›Virksomheden GEA lancerer på Anuga FoodTec messen en ny cloud-baseret webapplikation til fødevareforarbejdnings- og emballeringslinjer. Løsningen skal optimere produktion og ressourcer i fødevareindustrien
 • SOCO System leverer total pakkeløsning for genanvendt plastfilm

  SOCO System leverer total pakkeløsning for genanvendt plastfilm

  maskiner ›Den danske virksomhed har for tyske POLICYCLE bygget et fuldautomatisk pakke- og palleteringsanlæg til f.eks. plastiksække af genanvendt forbrugerplast. Se video:
 • Styr på kakaomassen

  Styr på kakaomassen

  maskiner ›Q-Interline har fået sin første ordre til måling af kakao, og dermed bevæger virksomheden sig ind i et nyt fødevaresegment indenfor konfekture