Anuga FoodTec 2024 har fokus på intralogistikDen internationale leverandørmesse for den globale føde- og drikkevareindustri, Anuga FoodTec er arrangeret af Koelnmesse og finder sted fra den 19. til den 22. marts 2024 i Köln.

Anuga FoodTec 2024 har fokus på intralogistik

Messen for leverandører, producenter og akktører i fødevareindustrien, Anuga FoodTec stiller skarpt på intralogistik og de nye automatiske teknologier, der effektiviserer den interne vareforsyning, og skaber helhed mellem lageret og fødevareproduktionen

Intralogistik er et af temaområderne når Anuga FoodTeck 2024 løber af stablen i Köln fra den 19. til 22. marts 2024.

Dermed sætter messsen fokus på de innovative løsninger, der skaber effektive forsyningskæder både i produktionen og mellem lager og produktion.

Omkring 120 udstillere præsenterer innovative løsninger til fuldautomatisk intern vareforsyning i fødevareindustrien på messeområdet. Herunder virksomheder som Apullma, AZO, Behn+Bates, Dinnissen, Habasit, Kuka og WAM og mange andre.

Ud over lagertruck, plukløsninger og shuttlesystemer til paller og varetransport, bliver også en ny generation af selvkørende robotter præsenteret.

AI har en finger med i spillet
Når det handler om at forbedre det interne materialeflow i fødevareindustrien, er en problemfri overgang fra produktion til distribution et nøgleområde.

Her spiller moderne automatiseringsløsninger og kunstig intelligens (AI) en vigtig rolle. I samspil med produktionsfaciliteterne kan det nemlig være med til at både udvide og optimere både lager- og produktionskapaciteten.

Det er et tema, som indlæggene på Main Stage Responsibility i hal 9 tager op. Eksempelvis i forbindelse med paneldiskussionen ’Procesoptimering i logistikken’ den 20. marts 2024. Her kommer indlægsholderne blandt andet ind på på automatiske og førerløse transportsystemers rolle for at sikre optimalt vareflow og arealudnyttelse.

Morgendagens lager
I fremtidens lager er der høje krav til forbundethed, eller ’Connectivity’ som det hedder. Alle de anvendte systemer skal ikke kun kommunikere med hinanden, men også med eksterne systemer og processer.

Anuga FoodTec-udstilleren og intralogistikspecialisten, Westfalia viser et projekt de har gennemført for Spaichinger Nudelmacher. Løsningen demonstrerer, hvilke krav der rent faktisk stilles i praksis.

I 2022 erstattede Westfalia de hidtil anvendte gaffeltrucks på det ca. 4.000 m2 store lagerområde med et automatisk lagersystem med mere end 9.000 paller.

Takket være det kompakte lager i flere niveauer er det muligt at opnå en energibesparende gennemstrømning på omkring 80 lasteenheder i timen i to- til treholdsskift.

Højlageret klarer sig med kun to korridorer, hver med en 25 meter høj ’LiftSatellite’ der indlagrer, og plukker paller på alle niveauer i reolsystemet.

’LiftSatellite’ spiller sammen med conveyorsystemet både ved ind og udlagring. Og bag dette ligger altså en intelligent software, der sikrer en hurtig og sikker vareforsyning.

Lagerløsningen er endvidere forsynet med energieffektiv teknologi, som gør lageret og processerne så bæredygtige som muligt.

Derudover er taget udstyret med et solcelleanlæg, og brugen af emballagematerialer er blevet optimeret gennem automatiserede processer.

Materiellet træffer intelligente beslutninger
Moderne lagerstyringssystemer kontrollerer og administrerer alle lagerets varer, sortimenter og partier samt deres fysiske opbevaringssteder og -enheder.

Integrationen af pick-by-voice-, pick-by-light- og RFID-applikationer og flådestyringssystemer til gaffeltruckflåden er nemt og overkommeligt.

Anuga FoodTec har da også flere showcases på programmet. Her viser udstillerne, hvordan deres hard- og softwareløsninger styrer lagerdriften i fødevareindustrien og kontrollerer optimeringen af arbejdsprocesserne.

Med en høj grad af automatisering i intralogistikløsningerne kan selvlærende AI-systemer optimere og fremskynde alle processer fra modtagelse over lageroverførsel og varepluk til forsendelse.

Nye teknologier som 3D-billedbehandling til lokationsbestemmelse gør det muligt for førerløse transportsystemer (AGV) og autonome mobile robotter (AMR) at træffe intelligente navigationsbeslutninger på baggrund af deres omgivelser.

Kameraer genkender og følger naturlige træk i omgivelserne, så maskinerne på dynamisk vis tilpasser sig omgivelserne og kan bestemme den sikreste og mest effektive rute til destinationen.

Fra de simple til de komplekse løsninger
Både AGV’er og AMR’er finder frem til plukstederne samtidig med, at de plukker og opsamler råvarerne til produktionen eller færdigvarer til forsendelse.

Samtidig er det er også muligt at køre mellem statiske omlastningsstationer eller transportbånd.

Skalerbare robotløsninger er på vej frem i den interne vareforsyning. De øger effektiviteten og pålideligheden og reducerer driftsomkostningerne i både logistikcentre og produktionsvirksomheder.

Anuga FoodTec vil på messen give et indblik i hvordan fødevarevirksomhederne kan drage fordel af, at automationsløsninger går fra at spille en understøttende rolle ved plukning af små dele og til at indgå i mere komplekse og gennemgribende fuldskalaløsninger.

Cobots vil også være med
En supplerende metode til mere helhedsmæssige løsninger, der bliver diskuteret på messen involverer samarbejdende robotter, de såkaldte cobots, som yder støtte til automatiseret varepluk.

Forskellige gribere og selvlærende algoritmer til objektgenkendelse gør dem i stand til at håndtere et bredt spektrum af varer og både logistikcentre og produktionsindustrien bruger dem på forskellige områder.

De kan også identificere og frasortere defekt emballage eller falske produkter.

Også det viser, at automatisering af intralogistiske processer kan blive en vigtig faktor for fødevare- og drikkevareproducenters succes.

-hawin

 

 

 

 

 

 

 

 

6/12 2023
 • Nyt, dansk robothovedsæde indviet i Odense

  Nyt, dansk robothovedsæde indviet i Odense

  maskiner ›De førende globale robotvirksomheder, MiR og Universal Robots, som begge er en del af Teradyne Robotics, skal nu dele hovedkvarter, hvor de kan udveksle viden og accelerere deres innovation inden for avanceret robotteknologi
 • Genbrugspapir til beskyttelse af tunge varer

  Genbrugspapir til beskyttelse af tunge varer

  maskiner ›Med lanceringen af den nye ProPad Coiler har SEE® udvidet sit ProPad-papirpolstersystem af mærket Sealed Air®. Løsningen er udviklet for at imødekomme kundernes krav om mere bæredygtighed og automatisering
 • Lette arbejdsredskaber til de barske miljøer

  Lette arbejdsredskaber til de barske miljøer

  maskiner ›Håndterminaler, der kombinerer touchskærm med tastatur og pistolgreb og en tablet, der kan betjenes med handsker eller fedtede fingre i alle temperaturer er blandt nyhederne fra Norris Print Tech A/S
 • Sealing System går ind i insektproduktion

  Sealing System går ind i insektproduktion

  maskiner ›XIO -Intelligent Farming er et nyt forretningsområde for leverandøreren af automatiserede end-of-line pakkelinjer i Skandinavien. Løsningerne går fra logistiksystemer og datatracking til produktion af insektprotein
 • Sikre og grønne løsninger til den farmaceutiske industri

  Sikre og grønne løsninger til den farmaceutiske industri

  maskiner ›På messen ACHEMA 2024 præsenterer MULTIVAC en komplet linje til fremstilling af farmaceutiske kombipakker, et transportbånd og til fleksibel og sikker mærkning af farmaceutiske produkter. Desuden er der fokus på mere miljøvenlige emballagekoncepter
 • Ny platform forenkler robotautomatiseringen

  Ny platform forenkler robotautomatiseringen

  maskiner ›Software og automatiseringsvirksomheden Scape Technologies' 3D robot guidance platform, Scape CoCreator kombinerer avanceret 3D Vision-teknologi og AI med intuitiv, kodefri programmering af robotter
 • Nyt værktøj gør det nemt at måle friktion på pakkefolie

  Nyt værktøj gør det nemt at måle friktion på pakkefolie

  maskiner ›Tentoma, der fremstiller RoRo StretchPack® pakkemaskiner, introducer COF indicator ST 1.0 , som kan estimere friktionskoefficienten (COF) på pakkefolier. Dette er nyttigt hvis en pakkemaskine kræver en folie med en specifik friktionskoefficienten for at fungere optimalt
 • 500 danske virksomheder skal sige farvel til affald

  500 danske virksomheder skal sige farvel til affald

  maskiner ›Hvert år bliver der smidt en million tons overskudsmaterialer ud årligt fra industri- og produktionsvirksomheder. Det tal skal nedbringes gennem projekt ZeroWaste, som har fået 24 millioner kroner af Industriens Fond