AI og Low Cost Automation fra Tyskland til SMV'erne

AI og Low Cost Automation fra Tyskland til SMV'erne

igus GmbH er en af udbyderne af Low Cost Automation. For at gøre det muligt for små og mellemstore industrivirksomheder at komme ind i automatiseringsalderen bygger den Köln baserede plastvirksomhed robotter til konkurrencedygtige priser

Hvordan kan ikke kun store spillere med seriøse budgetter, men også SMV'er, der hidtil har haft lidt kontakt med disse spørgsmål, deltage i fremtiden for AI-automatisering?

Nøglen er Low Cost Automation, automatiseringsløsninger, der er billige og ikke kræver meget, mener virksomheden igus, som ser et stort vækstpotentiale på området.

Low Cost Automation udbydere er derfor i stigende grad kommet på markedet i de senere år og tilbyder robotter til en brøkdel af prisen for klassiske industrirobotter.

De bruger webshops til at konfigurere løsninger med et par klik - uden dyre integratorer. Og takket være såkaldt no-code teknologi kan robotter endda styres lige så let som et computerspil.

Fra regnormefarm til pakning af doughnuts
Tal fra Ifølge International Federation of Robotics (IFR) viser, at disse vigtige faktorer nemt kan justeres, og at programmering og integration af en robotapplikation i øjeblikket tegner sig for op til 70 % af de samlede omkostninger.

For at gøre det muligt for små og mellemstore virksomheder at komme ind i automatiseringsalderen bygger den Köln baserede plastvirksomhed, igus GmbH robotter til konkurrencedygtige priser.

ReBeL Cobotten "made in Cologne" er næsten udelukkende fremstillet af højtydende plast og er velegnet til f.eks. lastning og losning af maskiner i industrien og servering af øl i servicesektoren.

For at hjælpe interesserede parter med at finde den helt rigtige automatiseringsløsning til deres applikation og budget har igus oprettet RBTX.com.

Online markedspladsen samler producenter og brugere af økonomisk robotteknologi og over 100 partnere tilbyder nu deres produkter på portalen.

Et onlineværktøj gør det muligt at kombinere robotter, maskinrammer, gribere, transportbånd osv. og endda teste bevægelser enkelt ved at trække og slippe i en 3D model på computeren. I fremtiden vil disse funktioner også være tilgængelige i virtual reality. igus har allerede skabt sin egen metaverse til dette - iguverse. Der kræves ingen viden om programmering.

-Flere tusinde små og mellemstore virksomheder fra hele verden har allerede implementeret automatiseringsløsninger på RBTX.com - fra en regnormefarm til en bager, der pakker doughnuts, siger Alexander Mühlens, leder af Low Cost Automation Business Unit hos igus.

Han fortsætter:

-Siden lanceringen af RBTX har vi oplevet en stigende interesse. Platformen tilbyder flere billige løsninger end nogen anden, vi kender til. Vi har nu ydet rådgivning til over 2.500 projekter og sendt flere tusinde robotter ud på det globale marked. Man skal selvfølgelig huske, at ikke alle opgaver kan automatiseres med økonomisk robotteknologi - især når meget tunge byrder skal flyttes, eller der kræves ekstrem præcision.

-Men en lang række arbejdstrin kan automatiseres økonomisk i dag. Ud over mellemstore virksomheder bruger store selskaber også platformen. Hver euro, der spares eller hurtigt afskrives, tæller.

-Fordelen ved RBTX er, at brugerne får billige robotkomponenter fra forskellige producenter fra en enkelt kilde - og altid med en pris- og kompatibilitetsgaranti. Udbyderne har mulighed for at åbne op for nye målgrupper og salgskanaler for deres produkter. Det er en win-win situation for alle involverede, tilføjer Mühlens.

-lipe

22/10 2023
 • Nyt, dansk robothovedsæde indviet i Odense

  Nyt, dansk robothovedsæde indviet i Odense

  maskiner ›De førende globale robotvirksomheder, MiR og Universal Robots, som begge er en del af Teradyne Robotics, skal nu dele hovedkvarter, hvor de kan udveksle viden og accelerere deres innovation inden for avanceret robotteknologi
 • Genbrugspapir til beskyttelse af tunge varer

  Genbrugspapir til beskyttelse af tunge varer

  maskiner ›Med lanceringen af den nye ProPad Coiler har SEE® udvidet sit ProPad-papirpolstersystem af mærket Sealed Air®. Løsningen er udviklet for at imødekomme kundernes krav om mere bæredygtighed og automatisering
 • Lette arbejdsredskaber til de barske miljøer

  Lette arbejdsredskaber til de barske miljøer

  maskiner ›Håndterminaler, der kombinerer touchskærm med tastatur og pistolgreb og en tablet, der kan betjenes med handsker eller fedtede fingre i alle temperaturer er blandt nyhederne fra Norris Print Tech A/S
 • Sealing System går ind i insektproduktion

  Sealing System går ind i insektproduktion

  maskiner ›XIO -Intelligent Farming er et nyt forretningsområde for leverandøreren af automatiserede end-of-line pakkelinjer i Skandinavien. Løsningerne går fra logistiksystemer og datatracking til produktion af insektprotein
 • Sikre og grønne løsninger til den farmaceutiske industri

  Sikre og grønne løsninger til den farmaceutiske industri

  maskiner ›På messen ACHEMA 2024 præsenterer MULTIVAC en komplet linje til fremstilling af farmaceutiske kombipakker, et transportbånd og til fleksibel og sikker mærkning af farmaceutiske produkter. Desuden er der fokus på mere miljøvenlige emballagekoncepter
 • Ny platform forenkler robotautomatiseringen

  Ny platform forenkler robotautomatiseringen

  maskiner ›Software og automatiseringsvirksomheden Scape Technologies' 3D robot guidance platform, Scape CoCreator kombinerer avanceret 3D Vision-teknologi og AI med intuitiv, kodefri programmering af robotter
 • Nyt værktøj gør det nemt at måle friktion på pakkefolie

  Nyt værktøj gør det nemt at måle friktion på pakkefolie

  maskiner ›Tentoma, der fremstiller RoRo StretchPack® pakkemaskiner, introducer COF indicator ST 1.0 , som kan estimere friktionskoefficienten (COF) på pakkefolier. Dette er nyttigt hvis en pakkemaskine kræver en folie med en specifik friktionskoefficienten for at fungere optimalt
 • 500 danske virksomheder skal sige farvel til affald

  500 danske virksomheder skal sige farvel til affald

  maskiner ›Hvert år bliver der smidt en million tons overskudsmaterialer ud årligt fra industri- og produktionsvirksomheder. Det tal skal nedbringes gennem projekt ZeroWaste, som har fået 24 millioner kroner af Industriens Fond