50 år med grænseløs innovation

50 år med grænseløs innovation

Leverandøren af procesanlæg til fødevareindustrien, Cabinplant, fejrer 50-års jubilæum. Virksomheden har leveret løsninger til blanchering af grønsager, robotløsninger til fiskeindustrien og avancerede veje- og pakkeanlæg til kødindustrien over hele kloden. Nu udvides produktionsfaciliteterne i Haarby med 50 % samtidig med at jubilæet fejres med en række aktiviteter

Den 1. juni er det 50 år siden Cabinplant blev grundlagt i Haarby ved Assens, hvor virksomheden stadig har sit hovedkvarter. I dag er Cabinplant vokset til en af verdens førende leverandører inden for proceslinjer og veje-/pakkeanlæg til fødevareindustrien med en omsætning på 400 millioner danske kroner og 300 ansatte i Danmark, Polen, Tyskland, Spanien og USA.

Det var to initiativrige iværksættere, Vagn Hansen og Hans Clausen, som i juni 1969 grundlagde Cabinplant, og navnet kommer af en kortvarig flirt med produktion af malerkabiner. Et gennembrud var udviklingen af anlæg til fiskeindustrien, herunder procesudstyr til verdens største makrelfabrik, der ligger i Sæby. Siden kom blandt andet det kendte blancheringsanlæg, der stadig sætter standarden inden for bearbejdning af grøntsager.

Automatiske pakke- og vejesystemer

I 90’erne investerede Cabinplant betydelige ressourcer i udviklingen af automatiske pakke- og vejesystemer, der har resulteret i, at de i dag regnes blandt verdens førende inden for præcis afvejning af stort set alle former for fødevarer samt pakning i næsten alle former for emballage til detailhandelen. De regnes som eksperter inden for eftermarinering af kødprodukter og har revolutioneret den automatiske afvejning af kyllingekød.

Virksomhedens high-end udstyr skal for eksempel i den nærmeste fremtid installeres i Norsk Kyllings nye fabrik til produktion af kyllingeprodukter Orkanger i Norge. Inden for procesanlæg til grønsager skal virksomheden derudover levere et stort anlæg til Egypten, som skal gøre egyptiske grøntsager konkurrencedygtige på det europæiske og amerikanske marked.

- Vi har altid været båret af en drøm om at udvikle løsninger, der kan tilvejebringe bedre fødevarer på et bæredygtigt grundlag, siger Ralf Astrup, administrerende direktør i Cabinplant A/S.

Det oplagte generationsskifte

Cabinplant ledes i dag af Ralf Astrup og Jan Helskov Hansen. De overtog ejerskab og styringen efter de to grundlæggere Hans Clausen og Vagn Hansen i forbindelse med et generationsskifte i 2005.

Ralf Astrup er i dag administrerende direktør og Jan Helskov Hansen er økonomidirektør. Ralf Astrup er i øvrigt svigersøn til den ene af de to grundlæggere.

Siden 2016 har Cabinplant været 80 % ejet af CTB Inc, et Berkshire-Hathaway-selskab, mens ledelsen ejer resten. Det nye og udvidede ejerskab har været med til at styrke Cabinplants internationale tilstedeværelse og manøvredygtighed yderligere takket være nye samarbejdsmuligheder med de øvrige selskaber under samme koncernparaply.

Åbent hus lørdag den 25. maj

Jubilæet fejres med en reception for alle forretningsforbindelser den 24. maj, og lørdag den 25. maj er der åbent hus, hvor alle er velkomne til at besøge virksomheden for at kigge på nærmere på produktionen og faciliteterne. Begge arrangementer foregår på virksomhedens adresse i Haarby på Fyn.

Festlighederne rundes af med en stor fest, hvor alle medarbejdere fra hele kloden deltager. Hos Cabinplant har trivsel, medarbejderdemokrati og faglighed altid fyldt meget, og derfor er det kun naturligt, at den store fest har medarbejderne i centrum.

Jubilæum med nybyggeri

Det er en virksomhed i topform, der fejrer 50 år. Her i foråret tager Cabinplant første spadestik til en udvidelse af produktionsfaciliteterne i Haarby med 50 pct. Med en ambitiøs strategiplan har virksomheden lanceret planer for nye markeder, blandt andet med etableringen af et datterselskab i USA for at sætte skub i det nord- og sydamerikanske marked.

- Der bliver flere og flere munde at mætte, og selv om der egentlig er masser af fødevarer, bliver de ikke udnyttet effektivt nok. Vi kan og vil være med til at løse dette, fordi vi har teknologien og anlæggene, der kan udnytte råvarerne og bevare fødevarerne langt bedre, slutter Ralf Astrup. 

-hawin

22/5 2019