Fleksibel og miljøvenlig veje- og etiketteringslinjeNova ES-E med reduceret energiforbrug kan konfigureres med op til fire etiketprintere 

Fleksibel og miljøvenlig veje- og etiketteringslinje

Scanvægt Systems udvider sin Espera Nova-serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner med den nye model Nova ES-E. Maskinen har en etiketteringshastighed på op til 80 pakker i minuttet af pakker med en vægt imellem 50 gram og 15 kg

Den nye fleksible Espera Nova ES-E er skræddersyet til de danske fødevarevirksomheders behov. Det vurderer Allan Hedevang, product sales manager hos Scanvaegt Systems A/S i Aarhus.

-Vi har leveret Espera-systemer i mange år og lancerer nu den nye maskine, som er fjerde generation af veje-og etiketteringssystemer. Nova ES-E er fuldautomatisk og kan sættes ind i kundens eksisterende pakkelinje, siger Allan Hedevang.

Maskinen kan konfigureres med helt op til fire printere: to af dem er placeret over båndet og påsætter etiketter ovenpå pakken, mens de andre to sidder under båndet og placerer labels på pakkens underside.

Længden på vejebordet er 430-650 mm, mens hastigheden er på 80 pakker i minuttet.. Linjen kan håndtere pakker med produktvægt fra 50 gram og op til 15 kg. Det er en væsentlig forbedring ift. til tidligere modeller, hvor laveste pakkevægt lå på 100 gram og max. vægt på 8 kg.

 Modellen med to printere

Hurtig produkt-omstilling
Mange danske fødevarevirksomheder har brug for maskiner, som nemt kan omstilles, fordi de kører mange forskellige produkttyper på linjen. Og sådan en omstillingstid er normalt tidskrævende.

-På Nova ES-E er omstillingstiden kort, fordi maskinen kan leveres med automatisk justerbare guider, der sikrer den korrekte positionering (ned til to mm nøjagtighed) af de servostyrede printere med eller uden etiket-rotation. Så i praksis er der omstillingstiden ultrakort, forklarer Allan Hedevang, der understreger, at linjen også kan leveres med manuel justering af guider.

Udover Nova ES-E omfatter Espera Nova-serien to andre modeller; Nova ES-B, som også er en ny model med en kapacitet på 65 bakker i minuttet, og Nova ES-R, der er en eksisterende maskine med en kapacitet på 140 bakker i minuttet.

Miljøvenlig løsning med lavt energiforbrug
Tidligere modeller krævede ekstern trykluft, som har et konstant forbrug af strøm - det er ikke nødvendigt til Nova ES-E, som har en intern kompressorløsning.


Nova ES-B er light-modellen med en kapacitet på 65 bakker i minuttet

-Det, der er smart med Nova ES-E er, at den kun bruger strøm, når den kører selve etiketteringsprocessen. Derved reducerer den energiforbruget væsentligt. Og netop bæredygtighed, når vi taler driftsforbrug, er et af de områder, vores kunder stiller større og større krav til, pointerer Allan Hedevang.

Forebyggende vedligehold forhindrer nedbrud
Maskinen har forebyggende service-overvågning af de kritiske komponenter, så som termohoved og tandrem.

Det sikrer høj oppetid på linjen, da operatøren visuelt kan se på skærmen, hvor mange restkilometer termohovedet har, og hvor mange resttimer tandremmen har. Det betyder, at der nu kan laves rettidig, forebyggende service på maskinen, inden komponenterne går i stykker, siger han.

Høj effektivitet og kapacitet
Industri 4.0 er ifølge Allan Hedevang også integreret i Nova ES-E i form af en kunstig intelligentbaseret monitorering, hvor man kan se, hvor effektivt linjen (i procent) bliver udnyttet, hvor mange timer den står stille, og hvor der evt. er fejl på maskinen.

Som noget helt nyt er modellen også forsynet med en enkel 15,6 tommer touch betjening med swipe funktion mellem tre hovedskærmbilleder: start, produktion og service.

-Den nye kompakte Nova ES-E er bygget på fleksibilitet og effektivitet og sikrer kunden øget kapacitet. Ikke bare på pakkelinjen, men helt ud til færdigvarelageret. Maskinen kan tilsluttes vores ScanPlant produktionsordresystem, så også kartoner med x-antal pakker og paller får påsat total-etiketter fra flere forskellige printere, fremhæver Allan Hedevang.

Fakta om Scanvaegt Systems
Scanvaegt Systems udvikler, producerer og forhandler intelligente koncepter og løsninger til vejning, portionering, etikettering, kvalitetskontrol, produktionsstyring samt sporing.

Scanvaegt Systems er en familieejet virksomhed, grundlagt af Knud Grundtvig i 1932, der beskæftiger ca. 220 medarbejdere og har hovedkontor i Aarhus, eget etikettrykkeri i Odense, et landsdækkede salgs- og servicenet i Danmark samt datterselskaber i Norge, Sverige og Tyskland samt forhandlere i andre europæiske lande.

-lipe

13/3 2024
 • Ny bølge følger med materialestrømmen

  Ny bølge følger med materialestrømmen

  etiketter-og-maerkning ›UPM Raflatac lancerer New Wave papiretiketmaterialet, der er kompatibelt med genbrug og dermed fører til genanvendelige emballager
 • Nyt partnerskab mellem Arla og danske kunder skal accelerere klimareduktioner

  Nyt partnerskab mellem Arla og danske kunder skal accelerere klimareduktioner

  etiketter-og-maerkning ›Arlas ambitiøse arbejde med at reducere klimapåvirkningen fra mejeri tager endnu et skridt med nyt partnerskab, der skal støtte reduktionen af udledninger fra andelshavernes gårde og samtidig hjælpe kunderne med at opnå deres scope 3-reduktionsmål. Partnerskabet omfatter al Arlas drikkemælk i Danmark
 • Overskudsbrød bliver til to nye øl

  Overskudsbrød bliver til to nye øl

  etiketter-og-maerkning ›Salling Group, FoodRemade og bryggeriet BRØL lancerer et nyt initiativ i kampen mod madspild. Brød fra 6.000 kilo "overskudsbrød", som ikke kan sælges, bruges i brygningen af to nye øl, der sælges i føtex, Bilka og Netto
 • Partnerskab styrker brand-sikkerheden

  Partnerskab styrker brand-sikkerheden

  etiketter-og-maerkning ›Kombination af digitaltryk og metallisk udsmykning fra henholdsvis Xeikon og Kurz muliggør unikke interaktive funktioner i en ny labelapplikation, som både stimulerer forbrugernes interaktion og optimerer sikkerheden for brands
 • Ny robot-etiketteringscelle til pharma- og helseprodukter

  Ny robot-etiketteringscelle til pharma- og helseprodukter

  etiketter-og-maerkning ›Et udviklingssamarbejde mellem HERMA, Weiss Robotics og Fanuc har ført til en etiketteringsløsning med høj ydeevne og lille pladsbehov. Bl.a. verdens mindste, fuldt integrerede servogriber er med sit hygiejniske design ideel til farmaceutiske produkter
 • Descartes opkøber irsk virksomhed inden for told- og RFID-løsninger

  Descartes opkøber irsk virksomhed inden for told- og RFID-løsninger

  etiketter-og-maerkning ›Descartes Systems Group, med flere kontorer i Norden, opkøber Aerospace Software Developments (ASD.) Det vil give kunderne nye fordele med bl.a sporing i realtid
 • HERMA præsenterer ny farmaceutisk etiketteringsmaskine

  HERMA præsenterer ny farmaceutisk etiketteringsmaskine

  etiketter-og-maerkning ›Med wrap-around-etiketteringsmaskinen 132M HC viser HERMA for første gang, hvordan specielle folieetiketter kan udskrives med variable data ved hjælp af en UV-laser - blot ved at ændre farven
 • Robotassistance til farmaetiketter

  Robotassistance til farmaetiketter

  etiketter-og-maerkning ›HERMA har udviklet den første første robotassisterede etiketcelle til wrap-around-etikettering. 211 HC RC er specielt designet til produkter som små hætteglas, penne og sprøjter og arbejder ca. 25 procent hurtigere end halvautomatiske maskiner