Distributionsomlægning i Carlsberg Danmark skaber 9.000 ledige kvadratmeter

Distributionsomlægning i Carlsberg Danmark skaber 9.000 ledige kvadratmeter

I Taastrup, et af hovedstadsområdets mest centrale industri- og logistikområder, udlejer Carlsberg Danmark i samarbejde med Colliers 9.000 kvadratmeter i toldfrit område

Siden 1999 har Carlsberg i Danmark omfordelt varer til deres sjællandske kunder fra deres adresse på Bohus Boulevard i Taastrup.

Vogntog fra hovedlageret i Fredericia kører dertil to gange i døgnet med varer, som indtil nu er blevet omfordelt manuelt, men fremover vil størstedelen af varerne nu blive pakket i Fredericia og blive sat direkte på lastbilslad fra Taastrup og videredistribueret uden at skulle ompakkes.

- Det har været og er fortsat en stor opgave at omlægge Carlsberg Danmarks distribution og måden vi arbejder på. Optimeringen indebærer i denne omgang, at vi kun skal håndtere containeren i stedet for hver eneste palle, og derfor kan vi frigive lagerpladsen i Taastrup.

- Omlægningen ændrer dog ikke på, at Taastrup fortsat vil have en stor betydning for vores distribution, siger Tenna Lauridsen, Logistic Director hos Carlsberg Danmark.

Distributionsomlægningen betyder, at Carlsberg i fremtiden får brug for mindre kapacitet i deres 40.000 m2 store ejendom, og derfor udlejer de ca. 9.000 m2 lager.

Carlsberg bliver boende i dele af ejendommen og resten har siden 2015 været udlejet til PostNord.

Ideel distributionsplacering
Historisk set er Taastrup ifølge Helle Andersen, Director og leder af Industri & Logistik hos Colliers i København et centralt logistikområde på Sjælland, som forbinder Hovedstaden med resten af Danmark.

Med kort afstand til både motorvejsnettet og direkte adgang til togbanen er det en essentiel placering til det sidste led i distributionskæden:

- Med sin korte afstand til København og gode adgangsforhold, udgør Taastrup et ideelt sted for lager- og logistikfaciliteter.

- Dette afspejles også i de virksomheder, der allerede har etableret sig i området herunder PostNord, GLS og Microsoft, siger Helle Andersen, og fortsætter:

- Lageret i Taastrup er et spændende og anderledes produkt i markedet, fordi en lejer med behov for toldfri zone har adgang til de omkringliggende faciliteter, som det kræver.

- Derudover er der mulighed for kontorpladser og kantine i administrationsbygningen og ikke mindst direkte adgang til togbanen og E20, som sikrer optimale muligheder for effektiv infrastruktur. 

Afslutningsvis understreger Helle Andersen, at Taastrup som ideel placering for industri- og logistikvirksomheder ikke alene er baseret på de nuværende fordele, men også på den fremtidige udvikling af den danske infrastruktur.

-hawin

 

11/6 2024
 • Økologien udvikler sin position i foodservice

  Økologien udvikler sin position i foodservice

  emballage ›Salget af økologiske fødevarer til foodservice steg med 13 % i 2023 i forhold til 2022. Det viser netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik. Dermed stiger økologiens markedsandel i de professionelle køkkener i 2023 til 14 %
 • Hansgrohes produktemballager bliver plastfri

  Hansgrohes produktemballager bliver plastfri

  emballage ›Hansgrohe Group vil skifte al ny produktemballage på sine tyske fabrikker til pap og papir inden udgangen af 2025. Der vil kun blive brugt pap- og papirdele, der er 100 % genanvendelige
 • Scanpacks konferenceprogram er klar

  Scanpacks konferenceprogram er klar

  emballage ›Konferenceprogrammet for Scanpack, Skandinaviens største emballagemesse, som finder sted på Svenska Mässan i Göteborg den 22.-25. oktober, er blevet offentliggjort.
 • Ny pakkemaskine til isoleringsplader

  Ny pakkemaskine til isoleringsplader

  emballage ›Tentoma har installeret en RoRo StretchPack pakkemaskine til indpakning af isoleringsplader hos UNISOL SA i Grækenland
 • Nyt kulturfænomen hos Arla

  Nyt kulturfænomen hos Arla

  emballage ›A38 har været på danskernes morgenbord siden 1938. Nu får den velkendte serie af syrnede mælkeprodukter fra Arla et nyt navn og look: Arla Cultura A38
 • En æggende fremtid forude

  En æggende fremtid forude

  emballage ›DAVA Foods Denmark, som producerer og sælger friske æg og pasteuriserede ægprodukter til detail og foodservice præsterer overskud for 2023 – og er klar til fremtidens udfordringer
 • 'Byg-plast' er på trapperne

  'Byg-plast' er på trapperne

  emballage ›Et nyt materiale lavet af stivelse fra byg og fibre fra sukkerroer har set dagens lys på Københavns Universitet. Materialet er stærkt og bliver til kompost, hvis det havner i naturen. På sigt kan være med til at bremse den massive plastikforurening og mindske klimaaftrykket fra plastproduktionen, håber forskerne bag opfindelsen
 • Fortsætter investeringer i CO2-reduktioner

  Fortsætter investeringer i CO2-reduktioner

  emballage ›Smurfit Kappa investerer over 30 millioner euro i Spanien for fortsat at reducere CO2-udledninger og øge cirkulariteten i produktionsprocesserne på papirfabrikkerne i Sangüesa og Nervión