Lækre rester på bordet
Danske kokke kaster sig nu ind i kampen for at komme madspild til livs - ny bog fra Gyldendal giver inspiration til at servere lækre rester dagen derpå
BOGANMELDELSE I den nye kogebog ’Stop spild af mad’ sættes der fokus på madspild, dets omfang og betydning for miljøet, verdenssamfundet og ikke mindst pengepungen. Selina Juul, stifter af forbrugerbevægelsen af samme navn, kommer med gode råd til, hvordan du kan komme spildet til livs.
En perlerække af danske madpersonligheder som Francis Cardenau, Katrine Klinken, Camilla Plum, Thomas Rode Andersen og elever og lærere fra Suhrs Madakademiet deler ud af deres bedste opskrifter på lækker mad baseret på rester.
Indledningsvis introduceres grundprincipperne for restemad, ligesom der gives gode tips til indkøb, opbevaring og størrelse på portioner.
Bogen er billedrig og rustikt og personligt fotograferet hos hver enkelt kok i eget regi og krydret med små voxpop med danske politikeres udsagn om egne tiltag i forsøget på at mindske madspild – både i hverdagen og i mere overordnet perspektiv.
’Stop spild af mad’ udkommer d. 7 marts fra Gyldendal og koster vejl. 299,95 kr.
-jk
Foto: Omslag fra bogen.