Trykfarver til direkte fødevarekontakt – sikkerhed i top

Trykfarver til direkte fødevarekontakt – sikkerhed i top

Resino Trykfarver har gennem flere år forsynet kunderne med sikre trykfarver til direkte fødevarekontakt. Gennem to løsninger er Resino nu klar til at imødekomme alle krav inden for fødevareemballage. Samtidig er der en stigende interesse i at skifte plastemballage ud med papir-/kartonemballage, som Resino aktivt integrerer i produktudviklingen

Resino opererer i et nicheområde med særlige krav til trykfarvens egenskaber på det færdige produkt. Derfor udføres udviklingen af nye produkter ofte i tæt samarbejde med kunderne. Farverne fra Resino bruges til forskellige formål, og derfor skal alle løsninger skræddersyes til den specifikke kunde.

Med god grund er fødevareemballage et af de mest regulerede områder for trykfarve- og emballageproducenter. Emballage kan komme i kontakt med de fødevarer, der indtages dagligt. 

Derfor stræber Resino efter at tilbyde de højeste kvalitets- og sikkerhedsstandarder. For emballage, hvor trykket kan komme i kontakt med fødevarer, anvender man derfor kun råvarer, der er godkendt i USA, EU og mange andre lande.

Lovgivningen for fødevareemballage ændrer sig konstant, og Resino er i stand til at levere produkter, der løbende opfylder eller overgår kravene.

Nogle kunder bruger Resinos trykfarve til et informativt formål, og andre bruger det til et dekorativt formål, men de skal alle overholde de samme høje sikkerhedsstandarder.

For at sikre troværdigheden af sine oplysninger samarbejder Resino også med tredjepartsinstitutter, der validerer data for altid at sikre, at lovgivningsmæssige standarder overholdes.

Resino bestræber sig altid på at være opdateret med den nyeste teknologiske udvikling, og markedets mange krav kan opfyldes med to løsninger.

1. løsning: Farver til spiseligt tryk

Resino udvikler løbende farver, der giver kunden mulighed for at printe direkte på fødevarer. Den spiselige trykfarve er 100 % sikker og let at bruge, og dermed kan Resino være i spidsen på dette specifikke område. 

Development Manager, Poul Erik Stenfelt, siger:

- Der er forskellige typer farvestoffer, som er tilladte i fødevarer. Vores fokuspunkt i udviklingsprocessen har været at sikre et udvalg af farvestoffer, der kan give korrekt farvetone og ydeevne inden for det begrænsede indhold. Det vigtige er, at forbrugerne kan spise fødevarer med vores farver uden nogen helbredsrisiko.

Resinos vandbaserede Revalux 164 muliggør at printe direkte på fødevarer. Dette er, ifølge Resino, de ultimative lakker og trykfarver, der findes på markedet, og som kan bruges direkte på fødevarer uden sikkerheds- og sundhedsrisici.

Revalux 164-serien kan tilpasses til anvendelse både manuelt (eksempelvis med stempel) men også ved flexotryk, dybtryk og inkjet-print.

De forskellige teknikker giver Resinos kunder mulighed for at printe på alt fra farmaceutiske produkter til de fødevarer, vi køber i supermarkedet.

 2. løsning: Farver til direkte fødevarekontakt

Resino tilbyder farver, der er egnede til print på materialer med direkte fødevarekontakt.

Resinos Revalux 156-3-serie er vandbaserede trykfarver og lakker, der er specielt udviklet til karton/papir samt de fleste emballagefilm. Reflex 146-01 og Restine 185-01-serien er de specialdesignede solventbaserede trykfarver til print på fleksibel emballage.

Alle disse farver har fremragende trykegenskaber og indeholder kun ingredienser, der er egnede til direkte kontakt med fødevarer.

Det gør det muligt at bruge trykfarve på eksempelvis indersiden af grøntsagsemballage og på paptallerkener/-kopper, papir-sugerør og mange andre materialer beregnet til direkte fødevarekontakt.

Disse farver kan yderlige bruges til tryk på emballagefilm beregnet til direkte fødevarekontakt såvel som på medicinske artikler.

Et skift fra plastikemballage til karton-/papiremballage

Som følge af de globale miljøudfordringer og EU’s nye lovgivning (Single-Use Plastic Directive) vil engangsservice af plastik blive skiftet ud med engangsservice af papir/karton.

Dermed er der et stort behov for en lak, der kan erstatte plastbelægningen på engangsservice af pap/papir, idet plastik har beskyttelsesfunktioner, som ikke findes i papir- og kartonemballage.

Resino har i tæt samarbejde med deres kunder arbejdet på at finde løsninger, og som resultat har trykfarvevirksomheden udviklet lakker, der er baserede på akrylbindemidler samt naturlige materialer, som kan erstatte plastbelægningen.

Med det øgede fokus på at reducere plastforbruget er der også et stort behov på markedet for at reducere eller fjerne plastbelagt fødevareemballage, og mange virksomheder ønsker at skifte fra plastik til papir og karton.

Derfor støtter Resino kunderne i at finde en alternativ løsning, der kan påtage sig plastiks beskyttelsesfunktion.

16/9 2021
  • Canon satser stort på etiket- og emballagemarkedet

    Canon satser stort på etiket- og emballagemarkedet

    tryk-og-print ›Med et mål om at blive en stor spiller indenfor digitalt printede etiketter og emballage dedikerer Canon en hel zone på årets Drupa messe i næste måned. Her bliver bl.a. præsenteret nyheder til tryk på etiketter, bølgepap og foldekarton
  • Kunstig intelligens i fokus på KOMM Dagen

    Kunstig intelligens i fokus på KOMM Dagen

    tryk-og-print ›Brancheforeningen GRAKOM inviterer til sin årlige konference den 25. april. Her er mulighederne og udfordringerne med AI en væsentlig del af programmet
  • Inkjet, mulighedernes verden

    Inkjet, mulighedernes verden

    tryk-og-print ›Teknologianalytikeren, tyske Ralf Schlözer mener, at de udviklingsmuligheder er knytter sig til inkjet-teknologien kan fjerne risikoen ved at bevæge sig ind i nye printapplikationer og gøre det muligt at udforske nye muligheder for print. I indlægget neden for uddyber han sine synspunkter
  • Fujifilm præsenterer ny, kombineret inkjetblæk på drupa 2024

    Fujifilm præsenterer ny, kombineret inkjetblæk på drupa 2024

    tryk-og-print ›Virksomheden har videreudviklet sin patenterede AQUAFUZE inkjet blækteknologi, som kombinerer vandbaseret og UV-hærdende blæk til bredformat inkjet printapplikationer. Det nye UV-hærdende vandige blæk vil åbne nye muligheder for inkjet printapplikationer i bredformat
  • Fogra-certificerede Canonprintere rykker i EMEA

    Fogra-certificerede Canonprintere rykker i EMEA

    tryk-og-print ›Siden lanceringen i henholdsvis december 2022 og maj 2023 er der installeret over 1.600 printere fra Canons imagePress V900-serie og over 120 imagePress V1350-printere i EMEA. Tildelingen af Fogras1 PSD certificeringen har været med til at øget salget
  • UPM Raflatac lancerer nye selvklæbende produkter på FESPA

    UPM Raflatac lancerer nye selvklæbende produkter på FESPA

    tryk-og-print ›Som et del af sit Graphics Solutions-produktsortiment præsenterer den finske virksomhed i disse dage en række selvklæbende film og beskyttelseslaminater, der er specielt udviklet til applikationer inden for storformatprint
  • HP-serie optimerer kvalitetsprint for små virksomheder

    HP-serie optimerer kvalitetsprint for små virksomheder

    tryk-og-print ›Den nye HP Color LaserJet Pro 3000 serie har et kompakt design og kan ifølge producenten levere hastighed, skarpe farver og energieffektivitet til kunder, der kræver høj ydeevne på begrænset plads
  • Først i Norden med HP Indigo V12

    Først i Norden med HP Indigo V12

    tryk-og-print ›Det svenske trykkeri, Nordvalls har som det første i Skandinavien investeret i den højteknologiske løsning til print af etiketter