Fremtidens løsninger er lige om hjørnet

Fremtidens løsninger er lige om hjørnet

Heidelberg viser, hvordan kunderne kan udfolde potentialet i deres egne virksomheder ved hjælp af de mange løsninger, som bliver vist på standen i Hal 1 på drupa 2024

Heidelberg deltager i drupa 2024 med en stor stand i Hal 1 under mottoet ”Unfold Your Potential”. 

På messen der bliver afholdt i Düsseldorf fra den 28. maj til den 7. juni viser koncernen en lang række produktnyheder.

De spænder lige fra Workflow-software, CTP og arkoffset-tryk til efterbehandling i form af Stahl falsemaskiner med tilhørende robot-teknologi samt Polar skæremaskiner og MK stanse- og klæbemaskiner til æskeproduktion.

Samtlige innovationer adresserer nogle af de potentielle problemstillinger kunderne står over for i dag.

På standen viser Heidelberg eksempler på hvordan, de mange løsninger kan hjælpe kunderne med at fremtidssikre deres produktion og blive konkurrencedygtige, når der er mangel på kvalificeret arbejdskraft, digitaliseringen drøner derudaf og kravene til mere bæredygtige løsninger stiger.

Heidelberg viser blandt andet Heidelberg Speedmaster XL 106 (21k). Maskinen kører 21.000 ark i timen, og Heidelberg forventer, indenfor det næste års tid, at se de første kunder som runder 100 millioner trykark på 12 måneder.  

Og der behøver ikke at være tale om store oplagsstørrelser på det enkelte job. Allerede nu har Heidelberg kunder som kører helt op til 96 forskellige jobs på et skift.

Kunstig intelligens (AI) og den nye Direct Drive Feeder er blandt komponenterne der muliggør produktivitet af den kaliber.

Kunstig intelligens spiller i det hele taget en vigtig rolle i styringen af Heidelbergs maskiner.

Producenten benytter allerede i dag aktivt teknologien i bestræbelserne på at automatisere maskiner, arbejdsgange og nedsætte omstillingstiden samt den tid det tager at afvikle produktionen.

Visionen er at man en dag står med en trykmaskine som stort set kan betjenes med en on/off knap.

I takt med at det bliver sværere at tiltrække kvalificeret arbejdskraft til den grafiske branche, er det en helt nødvendig udvikling.

Som man ser det fra Heidelbergs synspunkt, har den generelle digitalisering af den grafiske branche muliggjort og accelereret udnyttelsen af AI helt enormt.

Når det enkelte jobs parametre er defineret i workflow-fasen har man i princippet alle de oplysninger der skal til for indstille en trykmaskine, falsemaskine eller skæremaskine.

Da alle data i dag kan overføres digitalt til maskinen, behøver man blot at genbruge disse data.

Helt konkret indgår kunstig intelligens i Heidelbergs trykmaskiner i form af diverse ”software assistenter” som under produktionen indsamler og evaluerer data.

Datamønstre identificeres og deres effekt på produktionsresultatet læres. Herefter optimeres effektiviteten og kvaliteten af den kommende produktion.

Perfekt til det skandinaviske marked
Stahlfolder StackStar C - robotteknologi er et andet vigtigt Heidelberg drupa highlight.

Når det handler om efterbehandling, lancerer Heidelberg sin nye StackStar C som er en kollaborativ robot, designet til at tage falsede emner fra på falsemaskinerne.

Robotten er udviklet til små og mellemstore oplag, og er dermed perfekt til det skandinaviske marked, der er kendetegnet ved netop dette, siger Poul Breindal hos Heidelberg Danmark.

Gallus One digital inkjet etikettrykmaskinen kan også ses på Heidelbergs drupa-stand.

Maskinen producerer etiketter og lanceres på messen i en hybrid-version hvor der, udover den digitale print unit, kan tilvælges yderligere flexoværker samt stanseværk, således at der kan produceres færdige etiketter i en arbejdsgang.

Gallus One trykker med UV inkjet i en kvalitet på 1200 x 1200 dpi i en hastighed på 70 m/min.

Heidelberg viser også end-to-end, højautomatiseret emballageworkflow til de forskellige krav, der stilles til industriel emballageproduktion.

Fokus vil være på spørgsmålet om, hvordan man kan øge konkurrenceevnen under omkostningspres og skiftende forhold.

Robotteknologi og automatisering i efterbehandlingen er sammen med den nye Speedmaster XL 106 og dens produktionshastighed på 21.000 ark i timen super-effektive løsninger på markedet.

Som et alternativ til offsettryk præsenterer Heidelberg endvidere den nye Boardmaster i kombination med Intellimatch, som man ser som en game changer til flexo-emballagetryk i store oplag.

Kommercielle trykkerier og bogtrykkerier kan se frem til et integreret end-to-end workflow med Prinect.

Med automatisering fra pladefremstilling til pladefremføring med Plate to Unit og den nye generation af CutStar vil Push to Stop end-to-end på den nye Speedmaster XL 106 blive den nye standard inden for arkoffset.

Suppleret med kollaborativ i postpress med StackStar C bliver produktionen mere effektiv og økonomisk end nogensinde.

-hawin

 

22/5 2024
  • Fujifilm etablerer europæisk, cirkulært produktionscenter

    Fujifilm etablerer europæisk, cirkulært produktionscenter

    tryk-og-print ›På virksomhedens afdeling i Holland vil FUJIFILM Business Innovation fremme cirkulation af produkter og ressourcer på det europæiske marked. Første opgave for det nye center er at indsamle brugte tonerkassetter fra printere og genfremstille dem til nye
  • Helt ny, mat efterbehandlingsteknologi fra Heidelberg og Gallus

    Helt ny, mat efterbehandlingsteknologi fra Heidelberg og Gallus

    tryk-og-print ›Gallus MatteJet-teknologien giver en førsteklasses mat, finish, der tidligere var uopnåelig med digital inkjet. Nyheden vil ifølge producenten transformere inkjetteknologiens muligheder - bl.a. til vin- og spiritusetiketter
  • Dybtryk træder ind i den digitale tidsalder

    Dybtryk træder ind i den digitale tidsalder

    tryk-og-print ›BOBST har udviklet smartGravure til sin dybtryksmaskineplatform Master RS 6003. Teknologien betyder ifølge producenten at processen tager et kæmpe spring fra en overvejende manuel arbejdsgang til et fuldt digitaliseret forløb
  • Epson lancerer to nye 64 tommer farvesuplimeringsprintere

    Epson lancerer to nye 64 tommer farvesuplimeringsprintere

    tryk-og-print ›De innovative SureColor F9500- og SC-F9500H-modeller erstatter SureColor F9400 og SC-F9400H på det Europæiske marked og giver betydelige forbedringer i produktivitet, brugervenlighed og billedkvalitet
  • Vanguard Europe og Fogepack Systemes indgår samarbejde

    Vanguard Europe og Fogepack Systemes indgår samarbejde

    tryk-og-print ›Specialisten indenfor industrielle UV-digitale flatbedprintere annoncerer et omfattende partnerskab med franske Fogepack Systemes, der leverer totalløsninger til emballageproduktion
  • Drupa overgik alle forventninger for Ricoh

    Drupa overgik alle forventninger for Ricoh

    tryk-og-print ›Med mere end 100 ordrer på tværs af alle inkjet-, toner-, software- og industrielle printhovedteknologier og stor interesse for produkterne, en masse vellykkede møder og styrkelsen af frugtbare partnerskaber oveni kan Ricohs organisation se tilbage på en vellykket drupamesse
  • I øjenhøjde med printteknologien

    I øjenhøjde med printteknologien

    tryk-og-print ›Roland DG har for nyligt organiseret det andet succesfulde "Level Up Lab"-arrangement i Europa. Denne gang i København
  • Genbrugsmaling udvider farvepaletten på Roskilde Festival

    Genbrugsmaling udvider farvepaletten på Roskilde Festival

    tryk-og-print ›Roskilde Festival er lige op over, og igen støtter Nordsjö festivalen med maling. I år er en stor del af de ca. 6.000 liter genbrugsmaling, som ellers ville blive destrueret. Dermed kommer der mange flere farver fra Nordsjö end de velkendte orange-sorte i omløb på festivalen