Tocifret millioninvestering i robotvirksomheden Blue Workforce A/S

En kinesisk investor og businesspartner skyder et tocifret millionbeløb ind i firmaet og tilfører over 20 års erfaring fra branchen

Preben Hjørnet er stifter af Blue Workforce A/S og glad for at fortælle, at han har indgået en endelig aftale med en kinesisk investor og business partner, hvor der skydes et tocifret millionbeløb ind i virksomheden. Ud over investeringen tilfører den nye businesspartner over 20 års erfaring fra industrien og software automation med multinationale kunder og teknologi investeringer.

Det nøjagtige beløb er ikke offentliggjort, da investoren er privat og ikke ønsker sit navn frem. Kapitaltilførslen skal bruges til at strømline virksomheden, styrke salgsarbejdet og klargøre virksomheden til at imødegå den stigende efterspørgsel ved at firedoble produktionskapaciteten i løbet af et år.

En partnervirksomhed - Blue Workforce Robotics (Asia Pacific) Co., Ltd., med hovedkvarter i Hong Kong - er etableret for at dække det asiatiske marked, som er det hurtigst voksende marked i den globale robotindustri. Den nye virksomhed vil sørge for yderligere ingeniørkapacitet til at supplere det danske team og samtidigt være en helt ny kanal for markedsindtrængning i hovedlandet Kina og resten af Asien.

-Ragnar platformen fra Blue Workforce A/S er perfekt afstemt til at imødegå det stigende behovet for pakkeløsninger i Kina og overalt i Asien og Stillehavsområdet, siger Hai Chang, bestyrelsesmedlem i Blue Workforce Robotics (Asia Pacific) Co., Ltd.

-Den komplette klar-til-marked strategi og forretningsmodel passer specielt godt til driften af fabrikker, som søger at udnytte håndteringsrobotter med nem udrulning, stor prisbillighed, og lav produktionsomkostning. Vi tror, at vores forretningsforbindelser vil sætte pris på denne innovative og skalerbare robothåndteringsplatform. Den vil fjerne indgangsbarriere for at bruge driftssikre automationsløsninger, mens de får et stort udbytte af deres investeringer ved ikke at betale for unødige ydelser eller funktioner, der ikke vil blive anvendt.

Blue Workforce A/S er dermed den tredje danske robotfabrikant på det globale marked for kollaborative robotter, som er i eksplosiv vækst. Kollaborative robotter (også kaldet cobots) kan stå uden indhegning og arbejde side om side med mennesker.

-Vi er meget glade for at have fået erfarne investorer ind, som bidrager med kompetencer til at udvikle vores produkt og fremtidige samarbejder. Vi er i hurtig vækst og skal udvide vores kompetente stab væsentligt for at følge med den globale efterspørgsel, siger Preben Hjørnet.

Vækstfonden ser et stort potentiale i Blue Workforce A/S, som kan bidrage med nye arbejdspladser i Aalborg.

-Produktet indeholder unikke muligheder i en branche, som er i kraftig vækst. For Vækstfonden er den rigtige person altafgørende og derfor var det vigtigt, at Preben Hjørnet udviste et stort engagement og drivkraft i Blue Workforce A/S, siger erhvervskundechef i Vækstfonden Henrik Larsen.

Preben Hjørnet har udviklet og designet robotten Ragnar, der kan alt inden for pakke, sortering og håndtering til f.eks. fødevareindustrien lige fra dej til sushi. Vel at mærke til en fjerdedel af prisen i forhold til andre på markedet med en komplet løsning til kun 40.000 Euro.

Det er en usædvanligt billig løsning i robotbranchen i forhold til andre robotter.

-Vi håber, at investeringen i Blue Workforce A/S kan være med til fastslå, at Danmark er et innovativt knudepunkt, hvor talenter og nytænkende virksomheder udvikler fremtidens vinderteknologier, siger Christian Hannibal, fagleder for DI’s digitaliseringsindsats.

-Det globale marked for robotter forventes at blive femdoblet i løbet af 10 år, så det er fremragende, at en dansk robotvirksomhed endnu engang kan tiltrække globale investeringer.


Hurtig levering
Blue Workforce A/S glæder sig til at vise robotten Ragnar til kendte og nye kunder. Robotløsningen er hurtig at komme i gang med og kan være klar til drift i løbet af en måned. En måneds leveringstid på en ny robot er kort tid, og specielt når man tænker på, at Ragnar er klar til brug med det samme. En dag, en uge, en måned – er en del af firmaets arbejdsrytme:

En dag – kunden udarbejder simuleringen for at fastslå den optimale robotløsning.
En uge – kundetest og tilbud.
En måned – kunden har Ragnar på fabriksgulvet og klar til drift.


-Jeg mener, at robotter skal være så enkle som muligt at betjene og omstille til en anden produktion, at man ikke behøver at være ingeniør af uddannelse for at bruge dem. Vi har brug for at få udbredt robotteknologi også til små og store virksomheder for at kunne bevare konkurrenceevnen, siger Preben Hjørnet.

Faglig leder ved Robotteknologi, Teknologisk Institut Søren Peter Johansen har flere gange set robotten Ragnar i drift til bl.a. OpenLab arrangementer ved Teknologisk Institut, hvor flere robotvirksomheder viste forskellige robotløsninger.

-Det unikke ved Preben Hjørnets løsning er, at det er en skalerbar robot til en forholdsvis billig pris. Det er en robottype, der dækker mange behov på markedet, mener Søren Peter Johansen.

En robot i reserve

Nogle kunder har valgt at købe to robotter samt en ekstra til lager for at sikre, at produktionslinjen kører videre, hvis en robot skulle gå ned. Ombytning af en robot vil kun være kortvarig pga. den fleksible software og Ragnars ramme, som også fås på hjul.

En udenlandsk kunde bruger Ragnar til pakning af doughnuts og andet bagværk, hvor robotten løfter emnet fra et bånd til et andet, hvor bagværket pakkes i emballage. Andre brugere sætter Ragnar til at håndtere kosmetik, legetøj og affald.

Med så billig en løsning som Ragnar skal beslutningen om at implementere en robot ikke op på direktørniveau. Det er ikke som sådan en investering. 

Ragnar leveres med en komplet 3D simulering udviklet af Mark Freese fra Coppelia Robotics GmbH, vision med dataopsamling, ramme, automation og griber teknologi og lever dermed op til Industri 4.0 standarder.

Softwareløsningen er nem at forstå og kan betjenes hjemmefra på nettet i et computerspilsagtigt miljø, hvor man med moduler bygger en løsning op til den enkelte kundes behov.

Griberne er energibesparende, fødevaregodkendt og uden vakuum, men bruger et trykluftdrevet stempel, som kører i lineær bevægelse til griberen. 

-hawin

24/3 2017
  • Nyt værktøj gør det nemt at måle friktion på pakkefolie

    Nyt værktøj gør det nemt at måle friktion på pakkefolie

    maskiner ›Tentoma, der fremstiller RoRo StretchPack® pakkemaskiner, introducer COF indicator ST 1.0 , som kan estimere friktionskoefficienten (COF) på pakkefolier. Dette er nyttigt hvis en pakkemaskine kræver en folie med en specifik friktionskoefficienten for at fungere optimalt
  • 500 danske virksomheder skal sige farvel til affald

    500 danske virksomheder skal sige farvel til affald

    maskiner ›Hvert år bliver der smidt en million tons overskudsmaterialer ud årligt fra industri- og produktionsvirksomheder. Det tal skal nedbringes gennem projekt ZeroWaste, som har fået 24 millioner kroner af Industriens Fond
  • Markante forbedringer inden for checkvejning og inspektion

    Markante forbedringer inden for checkvejning og inspektion

    maskiner ›Scanvaegt Systems introducer ny generation af højeffektive og præcise inspektionsløsninger til pakkelinjen. Programmet omfatter bl.a. en serie af hurtige og præcise checkvejere med hastighed op til 300 pakninger/min og en nøjagtighed helt ned til 0,1 g
  • Fremtidens robotter bliver selvtænkende og gør skrot til genbrug

    Fremtidens robotter bliver selvtænkende og gør skrot til genbrug

    maskiner ›EU-projektet RoboSapiens vil give morgendagens robotter evnen til at tilpasse sig store og uforudsete ændringer i deres miljø – herunder arbejdet tæt med mennesker. Projektet ledes af Aarhus Universitet og med i det er Teknologisk Institut, som bl.a. har fokus på renovering af elektronik
  • Europas største maskine til foldekarton indviet i Sverige

    Europas største maskine til foldekarton indviet i Sverige

    maskiner ›Metsä Board har på produktionsanlægget i Örnsköldsvik kommune øget kapaciteten på sin BM1-maskine. Den kan nu producere 600.000 tons folkekarton om året og er den mest moderne af sin slags i hele Europa
  • Ny løsning til pluk af alle størrelser

    Ny løsning til pluk af alle størrelser

    maskiner ›Siemens, Universal Robots og Zivid har sammen udviklet en logistikløsning der strømliner lagerautomatiseringen og løser vedvarende udfordringer ved intralogistiske "fulfillmentopgaver". Løsningen er i fuld gang med at blive præsenteret på messer og ved forskellige arrangementer
  • Lyras udnævner sin hidtidige kommercielle chef til direktør

    Lyras udnævner sin hidtidige kommercielle chef til direktør

    maskiner ›Virksomheden bag pasteuriseringsteknologien med UV-lys har udnævnt tidligere CCO, Mark Kalhøj Andersen til ny CEO. Han overtager den øverste ledelse fra grundlægger og hovedaktionær Rasmus Mortensen, som fortsætter som udviklingschef og glæder sig til at fortsætte det gode samarbejde
  • igus lancerer kompakt energikæde til skuffer og racks

    igus lancerer kompakt energikæde til skuffer og racks

    maskiner ›Producenten af motion plastics har til kabelføring i applikationer med en lav grad af bevægelse udviklet draw-e-chain. Med sin reducerede og mere velproportionerede størrelse kan energikæden spare brugerne 30 procent af omkostningerne