Sealing System accelererede væksten i 2023

Sealing System accelererede væksten i 2023

I 2023 skabte den skandinaviske totalleverandør af automatiserede pakke- og palleteringslinjer, Sealing System, fortsat fremgang efter høj aktivitet i Danmark og en række europæiske markeder

Omsætningen steg 44% og nærmede sig 300 mio. kr. i 2023, hvor Sealing System samtidig næsten tredoblede den normaliserede driftsindtjening til 28 mio. kr.

De gode resultater levede op til forventningerne i forbindelse med Polaris Private Equitys indtræden som majoritetsaktionær ultimo maj.

Den positive udvikling i 2023 var drevet af en dedikeret indsats for at imødekomme kundernes fortsatte efterspørgsel efter automatisering og effektivisering af produktion.

Sealing System leverer komplette løsninger, der dækker alt fra layout og projektledelse til implementering og service.

Det sker i samarbejde med anerkendte robotleverandører og producenter af automatiserede pakkemaskiner samt virksomhedens egne palleteringsmaskiner.

Væksten blev realiseret på tværs af virksomhedens styrkepositioner inden for fødevarebranchen, industriel produktion, den farmaceutiske industri og bioproduktion af bæredygtige fødevarer baseret på insekter.

- Vi er godt tilfredse med den stærke udvikling i driften og resultaterne i 2023, hvor vi havde travlt og var glade for at kunne hjælpe både eksisterende og nye kunder med at realisere deres planer om at etablere automatiseret produktion for at forenkle forsyningskæder, øge effektiviteten og imødegå højere lønomkostninger, siger administrerende direktør Ole Jensen.

Den positive udvikling i aktivitetsniveauet og en stigning i antallet af større og længerevarende projekter for kunderne har medført, at bank og ejere har tilført væsentlig kapital i 2024 og besluttet at tilføre yderligere kapital inden udgangen af 1. halvår for at sikre tilstrækkelig likviditet til at kunne fortsætte den kraftige vækst.

Medarbejderstaben voksede fra 111 ved årets begyndelse til 141 i slutningen af 2023.

- Vi har haft travlt med at rekruttere tilstrækkeligt for at følge med stigningen i aktivitetsniveauet, og vi mangler fortsat medarbejdere på tværs af stort set alle faggrupper.

- Vi har heldigvis en fantastisk medarbejderstab, der har trukket et stort læs for at sikre, at vi har opretholdt den høje kvalitet af vores leverancer til trods for den store vækst, siger Ole Jensen.

I de kommende år ventes markedet for Sealing Systems løsninger fortsat at vokse, og der foretages derfor væsentlige investeringer for sikre, at Sealing System fortsat kan vinde markedsandele i de nuværende kernemarkeder i de nordiske lande samt ekspandere uden for Norden.

- Vores markeder byder på store muligheder i de kommende år, og vi vil skabe et solidt fundament for den fremtidige vækst gennem løbende forbedringer af driften og en fortsættelse af den positive udvikling i vores nordiske kerneforretning.

- Derudover investerer vi i at udvide produktionskapaciteten og medarbejderstyrken, ligesom vi vil gå ind i nye geografiske markeder med gode vækstudsigter, siger Ole Jensen.

I 2024 forventer Sealing System at fortsætte den positive udvikling og øge omsætningen.

-hawin

24/6 2024
  • Cobotics.dk lanceret på det danske marked

    Cobotics.dk lanceret på det danske marked

    maskiner ›Virksomheden har etableret sig i Kastrup og tilbyder en bred vifte af intelligente robotter, der er designet til at samarbejde med mennesker på tværs af brancher fra produktion og lagre til renrum
  • Forståelsen af vand er afgørende papirproduktionens fremtid

    Forståelsen af vand er afgørende papirproduktionens fremtid

    maskiner ›Ny forskning viser, at vi kan øge antallet af gange, papir kan genbruges, hvilket kan revolutionere papirindustrien. Björn Sjöstrand, lektor i kemiteknik, har brugt mange år på at forstå og forbedre processen med at fjerne vand fra træfibre i papirproduktionen. I oktober er han indlægsholder på Scanpack Pioneers, og vil forklare, hvordan hans forskning kan gøre papirproduktionen mere ressourceeffektiv
  • Mejeribranchen kårer sine bedste produkter på FoodTech

    Mejeribranchen kårer sine bedste produkter på FoodTech

    maskiner ›I omegnen af 1.200 produkter forventes at deltage i IFC International Food Contest, der i år nyder ekstra stor opbakning fra udlandet. Mejeribranchens helt store fejring og prisfest er en del af FoodTech, der finder sted i MCH 1.-3. oktober
  • Bedre indtjening i både produktionen og pakkeriet

    Bedre indtjening i både produktionen og pakkeriet

    maskiner ›Scanvaegt lancerer en række produktnyheder til både produktion og pakkeri på FoodTech-messen. De dedikerede løsninger digitaliserer og automatiserer alle processer og reducerer dermed spild, arbejdstid og fejl
  •  SICK udvider NOVA-grænseflade til højhastigheds 3D-applikationer

    SICK udvider NOVA-grænseflade til højhastigheds 3D-applikationer

    maskiner ›Med den nye Nova support til RULER3000 bliver hurtige, præcise high-end 3D-visionsapplikationer tilgængelige for både eksperter og ikke-eksperter. Inden for få minutter kan brugere implementere tilpassede applikationer og inspicere detaljer i ekstreme hastigheder - f.eks. i bagerier og konfektureproduktion
  • Opbevaring i højden sparer tid og plads

    Opbevaring i højden sparer tid og plads

    maskiner ›Italienske Modula Pallet er et automatiseret, pladsbesparende system til at opbevare europaller i højden på en fleksibel, hygiejnisk og sikker måde. Nu kommer det til Danmark
  • Robotter forbedrer arbejdsmiljøet hos Kohberg

    Robotter forbedrer arbejdsmiljøet hos Kohberg

    maskiner ›Bageriet har igenne årene taget robotter og automatisering til sig for at forbedre både arbejdsforholdene og produktionen. Sammen med seks andre virksomheder deler Kohberg sine erfaringer i en rapport af Teknologisk Institut, som også har produceret en video fra brødproduktionen:
  • Ny salgsingeniør hos SICK

    Ny salgsingeniør hos SICK

    maskiner ›Producenten af bl.a. sensorer og sikkerhedssystemer har ansat Jesper Klitholm som salgsingeniør i Midt- og Nordjylland med datafangst, vision og lasermåling som produktspeciale