Ny pakkemaskine har givet fremgang hos Slagter Norlyk

Ny pakkemaskine har givet fremgang hos Slagter Norlyk

Grindsted-virksomheden har under corona-nedlukningen øget omsætningen betydeligt. Og en Sealpac-traysealer fra Nemco har givet bedre leveringssikkerhed og markant stigning i produktiviteten

Slagter Norlyk fik installeret en ny traysealer til topforsegling af bakker blot nogle få dage, før coronanedlukningen ramte Danmark i marts. I dag kan fødevarevirksomheden i Grindsted glæde sig over, at Nemco nåede at skaffe Slagter Norlyk den nye traysealer fra Sealpac, inden coronakrisen for alvor brød løs. Slagter Norlyk har nemlig haft en fremgang i omsætningen på 20-25 procent siden marts. Og det er langtfra sikkert, at Slagter Norlyk havde kunnet levere alle de efterspurgte produkter til tiden, hvis Nemco ikke havde skaffet virksomheden den nye traysealer.

- Vi har haft travlt, mens der har været coronapandemi. Vi har tydeligt kunnet mærke, at folk har været hjemme, og at de har købt flere af vores produkter i supermarkederne. Så vi har stadig de 41 medarbejdere, som vi også havde, før krisen brød ud, siger Ulla Holst Møller, der er indehaver af Slagter Norlyk sammen med sin mand Lars Møller.

Maskine leveret hurtigt
I begyndelsen af 2020 tumlede Slagter Norlyk med store problemer med deres daværende maskine til topforsegling. Maskinen var ustabil, og der var mange produktionsstop.

- Den manglende stabilitet var problematisk, for vi havde kun den ene pakkemaskine. Vi gik i dialog med René Dammand fra Nemco. Han anbefalede en Sealpac-traysealer, og vi fik ham til at spørge Sealpac, hvor hurtigt de kunne levere en sådan maskine. Det kunne Sealpac på meget kort tid, og Nemco installerede maskinen effektivt og kompetent. Det lykkedes så hurtigt, at vores kunder ikke opdagede det. Ikke en eneste pakke med hakket kød blev ikke leveret til tiden, fortæller Lars Møller.

Nemco var hos Slagter Norlyk de første 14 dage med den nye traysealer og hjalp til med at køre maskinen ind og bistå med nye emballageløsninger.

- Vi har hele vejen igennem fået en god og kompetent service hos Nemco. De ved præcis, hvad deres maskiner kan, og de har hjulpet os, når vi har haft brug for det. I dag kører vi 52 bakker i minuttet, hvor vi kørte 15 bakker i minuttet på den gamle maskine, siger Lars Møller.

Dertil kommer ifølge Ulla Holst Møller, at Sealpac-traysealeren er stabil. Dermed undgår Slagter Norlyk nu situationer, hvor tre mand i produktionen ikke kan komme videre, samtidig med at der står en chauffør og venter forgæves på færdige produkter.

Gammeldags slagterkvalitet
Slagter Norlyk startede i 1959 som en traditionel slagterbutik i Sønder Omme. Siden har Slagter Norlyk udviklet sig til en moderne fødevarevirksomhed, hvis produkter primært sælges af supermarkedskæderne Lidl, Netto, Aldi og ABC Lavpris. Sidstnævnte bruger Slagter Norlyk som slagter for alle kædens 14 butikker.

Til de øvrige kæder leverer Slagter Norlyk først og fremmest spotvarer, men Grindsted-virksomheden har netop indgået en aftale med Aldi om fast levering af kalkuninderfilet og kalkun cordon bleu. Og til Lidl er Slagter Norlyk ved at udvikle en gourmet-spegepølse i samarbejde med Michelin-kokken Wassim Hallal.

- Vi leverer gammeldags slagterkvalitet. Det er Lars og mig, der udvikler produkterne. Vi er med i alle led af produktionen. Vi går selv ud og smager til. Vi træder til, hvis der mangler en hjælpende hånd et sted i virksomheden. Rent maskinmæssigt kan Slagter Norlyk det samme som Skare og Danish Crown, men bare i meget mindre målestok. Det betyder så også, at vi tager imod relativt små ordrer, siger Ulla Holst Møller.

95 procent af kødet i Slagter Norlyks produkter er dansk. Virksomheden er økologicertificeret efter ISO 22.000-standarden og går efter at blive IFS-certificeret i år.

- Vi er meget opmærksomme på, hvad vores kunder efterspørger. Hvis en kunde får et nyt behov, så er vi gode til at omstille produktionen med det samme. Det er vores særkende, siger Lars Møller.

-lipe

11/9 2020
  • Bryggere og vinmagere - foren jer

    Bryggere og vinmagere - foren jer

    maskiner ›‘Hvad der passer sammen - fermenterer sammen’. Det er sloganet for den del af drikkevaremessen BrauBeviale, som følger op på, at det øgede fokus på vinindustrien var en klar succes på sidste års messe
  • AI-baseret fjernovervågning til fødevarebranchen

    AI-baseret fjernovervågning til fødevarebranchen

    maskiner ›Ishida lancerer Sentinel 5.0 - en AI-drevet software til fjernovervågning og -rapportering. Den skal hjælpe fødevareproducenter og -fremstillere med at sikre maksimal kapacitet, ydeevne, effektivitet og værdi på produktionslinjerne
  • Universal Robots lancerer AI Accelerator til cobots

    Universal Robots lancerer AI Accelerator til cobots

    maskiner ›Den danske producent af kollaborative robotter har udviklet et nyt brugervenligt hardware- og software-værktøjssæt, der kan bruges til at bygge nye applikationer, fremskynde forskning og gøre det hurtigere at bringe AI-produkter på markedet
  • Forbedret Pouch System overflødiggør manuel håndtering

    Forbedret Pouch System overflødiggør manuel håndtering

    maskiner ›BEUMER Group har udviklet en innovativ AutoDrop-funktion til automatisk aflæsning af poserne i virksomhedens BG Pouch System. Den nye teknologi kan strømline og reducere pladsen i produktionen og muliggøre zero-touch i hele håndteringsprocessen
  • ProdX-softwareopgradering kan øge produktsikkerheden

    ProdX-softwareopgradering kan øge produktsikkerheden

    maskiner ›Mettler-Toledo Product Inspection lancerer nu af ProdX 2.7, som den seneste opdatering af virksomhedens datastyringssoftware til fødevareproduktion. Den nye version leverer forbedret enhedsstyring, driftseffektivitet og forbedret dataindsigt for at optimere produktionslinjer og indsatser for bæredygtighed
  • NPT præsenterer trådløs scanner fra Zebra

    NPT præsenterer trådløs scanner fra Zebra

    maskiner ›Det er en efterspurgt vare, Norris Print Tech nu har på hylden til sine kunder: En trådløs version af Zebras 2D scanner - bl.a. med en optimeret udgave til særligt vanskelige 1D/2D koder
  • AI og robotter og AI skal forlænge produkters levetid

    AI og robotter og AI skal forlænge produkters levetid

    maskiner ›Nyt EU-projekt skal ved hjælp af kunstig intelligens og avanceret robotteknologi styrke de cirkulære processer, når det kommer til genfremstilling af produkter. Teknologisk Institut repræsenterer Danmark i projektet
  • Fødevarebranchens klimaudfordringer og -dilemmaer er til debat på Foodtech

    Fødevarebranchens klimaudfordringer og -dilemmaer er til debat på Foodtech

    maskiner ›FoodTechs nye event Global Dilemma Conference udforsker med hjælp fra en lang række eksperter, hvordan fødevarebranchen bedst sikrer den grønne omstilling fremadrettet