Bæredygtige fødevareemballager af 100% biobaseret skumplast

Bæredygtige fødevareemballager af 100% biobaseret skumplast

Styropack A/S lancerer nu BioFoam skumplast på det danske marked og er dermed først i Danmark med et 100% biobaseret termisk isolerende skumplastmateriale

Det nye materiale er fremstillet af plantebaserede og fornybare råvarer og dermed velegnet til fremstilling af miljøvenlige og bæredygtige emballager til fødevarer.

BioFoam kan sammenlignes med det velkendte skumplastmateriale airpop af ekspanderet polystyren, EPS.

Den nye bioplast har samme struktur og stort set samme egenskaber som airpop, og materialet er godkendt til direkte kontakt med fødevarer.

Den væsentligste forskel er, at BioFoam er baseret på fornybare plantebaserede råvarer, mens airpop er produceret af fossile råvarer.

BioFoam er således en god mulighed for både at tænke miljø og bæredygtighed, samtidig med at fødevarerne holder sig friske og er godt beskyttet mod stød under transporten fra producent til forbruger.

Udover de gode isolerende egenskaber udmærker BioFoam sig også ved at være fugtafvisende og let at formstøbe. Det betyder, at det nye materiale er velegnet ikke blot til mange forskellige former for fødevareemballager, men også til emballering af andre industriprodukter og indenfor byggeindustrien.

Miljøpris

BioFoam er udviklet af hollandske Synbra Technology i samarbejde med Synprodo bv, - søsterselskaber til danske Styropack A/S – og i maj 2016 modtog det nye materiale European Bio-Based Innovation Award.

Prisen blev tildelt for udviklingen af en ny produktlinje af biobaserede og komposterbare is-emballager til det italienske marked.

-hawin

 

Fakta om BioFoam

Patenteret skumplastmateriale fremstillet af plantebaserede og fornybare råvarer.

Miljøvenligt alternativ til en bred vifte af de plastprodukter, der i dag produceres og anvendes hos virksomheder og forbrugere.

Fremstillet af plantebaserede råmaterialer
Dokumenteret reduktion af CO2 emission
Cradle-to-Cradle certificeret
Komposterbar
Egnet for recycling og genanvendelse
Fødevaregodkendt
Isolerende og stødabsorberende egenskaber som EPS (ekspanderbart polystyren)


20/1 2017