Stor satsning på fremtidens bæredygtige fødevarer og produktion

Stor satsning på fremtidens bæredygtige fødevarer og produktion

Med en sammenlægning af aktiviteterne indenfor fødevarer, landbrug og automatisering skaber Teknologisk Institut nu en af Nordens største satsninger indenfor udvikling af teknologier til at honorere dansk erhvervslivs efterspørgsel indenfor fremtidens bæredygtige fødevarer og produktion

Det sker ved at samle Instituttets aktiviteter indenfor området i en ny division, Fødevarer og Produktion fra 1. januar 2023. Her samles kompetencerne fra Instituttets divisioner AgroTech, Danish Meat Research Institute, DMRI, og Produktion og Innovation.

- Den danske landbrugs- og fødevareindustri er i absolut verdensklasse og udgør verdens tredjestørste fødevareklynge. Det har Teknologisk Institut spillet en stor rolle i, og det skal vi også gøre i den grønne omstilling, som nu skyller igennem sektoren. Vi skal igen stille os der, hvor vi aner, at Instituttets hjælp bliver nødvendig. Både divisionen AgroTech og divisionen DMRI har skabt store faglige resultater både før og efter, de blev en del af Teknologisk Institut, hvilket der nu kan bygges videre på, ved at skabe nye løsninger på tværs af sektorer, hvor vi udnytter hinandens ekspertiser, siger adm. direktør Juan Farré, Teknologisk Institut.

 Juan Farré, adm. dir. Teknologisk Institut.

- Vi træder ind i en fødevare-, energi- og materialekrise, hvor behovet for nye løsninger i hele værdikæden fra jord til bord er påtrængende. Her råder Teknologisk Institut over unikke kompetencer, avancerede testmuligheder, laboratorier og netværk lige præcis i disse områder, tilføjer Juan Farré.

Naturligt næste skridt
Det bliver direktør for Produktion og Innovation, Anne-Lise Høg Lejre, som kommer til at stå i spidsen for den nye division.

- DMRI er en af spydspidsaktiviteterne i Instituttets portefølje og danner sammen med AgroTech og Produktion rygraden i den nye division, hvor det faglige niveau er i verdensklasse. Når vi kigger ind i fremtiden, så vil en ny stærk division indenfor fremtidens bæredygtige fødevarer og produktion være et naturligt næste skridt, for at vi kan bidrage til fremtidens banebrydende løsninger i samarbejde med nuværende og nye partnere, siger Anne-Lise Høg Lejre.

 Anne-Lise Høg Lejre, dir. for den nye division, Fødevarer og Produktion

Hun fremhæver bl.a. bioressource-udnyttelse, plantebaserede fødevarer, emissioner fra landbrug og planteavl, præcisionslandbrug, kvalitet, fødevaresikkerhed, miljø- og klimavenlige fødevarer og ikke mindst effektivisering og digitalisering af virksomhederne med avanceret produktionsteknologi som fx automatisering og brug af kunstig intelligens.

I forbindelse med sammenlægningen af fødevare- og produktionsaktiviteterne styrkes resten af Teknologisk Institut ved at integrere de centre, som ikke direkte er relateret til fødevarer, landbrug og produktion, i andre divisioner med relevant faglighed. Dette gøres for at understøtte samarbejdet på tværs.

Den hidtidige direktør for divisionen DMRI, Lars Hinrichsen, tiltræder i en nyoprettet stilling som forretningsdirektør i Fødevarer og Produktion, mens direktør i AgroTech, Bodil Højland Lorentzen fortsætter i stillingen som centerchef for Markteknologi.

-lipe

13/10 2022
  • Plastic Change: Nordisk rapport undervurderer plastikforurening

    Plastic Change: Nordisk rapport undervurderer plastikforurening

    andet ›For nylig blev en ny nordisk rapport om verdens plastikforurening præsenteret i forbindelse med FN´s 78. generalforsamling i New York, men rapporten mangler de nødvendige løsninger, mener miljøorganisationen
  • Forbrugere interesseret i CO2-neutral hjemmelevering

    Forbrugere interesseret i CO2-neutral hjemmelevering

    andet ›Descartes Systems Group har udgivet sin nye globale forbrugerrapport. Blandt de norske respondenter er 57 procent interesserede i CO2-neutral hjemmelevering, mens kun 17 procent mener, at det er vigtigt, at leveringerne sker med elkøretøjer
  • Nu kan du pante tæt på genbrugspladsen i Næstved

    Nu kan du pante tæt på genbrugspladsen i Næstved

    andet ›Dansk Retursystem åbner og tester en pantstation ved siden af AffaldPlus’ genbrugsplads i Næstved
  • Affald fra showroom bliver genanvendt

    Affald fra showroom bliver genanvendt

    andet ›Körber Supply Chain i Arden lancerer et nyt initiativ med fokus på genanvendelse af store mængder affald fra deres showroom, der ellers ville være blevet destrueret. I samarbejde med den landsdækkende miljøvirksomhed, Marius Pedersen, vil Körber nu tackle denne udfordring
  • Pop-up emballagemesse stiller skarpt på forbrugerindflydelse

    Pop-up emballagemesse stiller skarpt på forbrugerindflydelse

    andet ›Torsdag den 14. september inviterer Scanpack Pop-up 2023 til engdagssmesse i Göteborg under overskriften: Forbrugernes påvirkning/indflydelse på udviklingen af emballage. Dagen byder på oplæg og debatter om bl.a. hvordan forbrugerne agerer i købsøjeblikket, hvilken rolle, emballagen spiller og hvordan producenter kan opnå kundeloyalitet samtidigt med øgede miljø- og bæredygtighedskrav
  • Skæve, frasorterede grøntsager opgraderes til plantebøffer

    Skæve, frasorterede grøntsager opgraderes til plantebøffer

    andet ›Med lige knap 15 mio. kr. i tilsagn og en gammel, asiatisk fermenteringsteknik vil GUDP-projektet SOLID-PRO give frasorterede grøntsager en ny chance for at blive et eftertragtet og klimavenligt måltid
  • Michael Bayer Thomsen bliver ny formand for klimapartnerskabet for produktionsvirksomheder

    Michael Bayer Thomsen bliver ny formand for klimapartnerskabet for produktionsvirksomheder

    andet ›Den nye formand, som er udpeget af regeringen, bliver medlem af Grønt Erhvervsforum, som på vegne af sektoren leverer input og rådgivning til regeringen om den grønne omstilling. Michael Bayer Thomsen, bestyrelsesformand i Letbek og næstformand i Plastindustrien overtager fra CEO i Danfoss, Kim Fausing
  • Lukket plastkredsløb til genanvendelse af plastemballage går på vingerne

    Lukket plastkredsløb til genanvendelse af plastemballage går på vingerne

    andet ›Emirates introducerer i denne måned et nyt tiltag for at håndtere luftfartsselskabets millioner af plastbakker, skåle, emballage til snacks og madvarer m.m. ombord. Fremover vil de mange typer af plastik blive håndteret lokalt og genanvendt til nye skåle, bakker og flasker i stedet for at blive kasseret