Dansk Flexo Forum ryster emballageposenFormand for Dansk Flexo Forum og Service & Development Manager i Polyprint, Klaus Kromann håber det bliver en rigtig spændende dag, når Dansk Flexo Forum og SweFlex byder på emballagekonference i Hels

Dansk Flexo Forum ryster emballageposen

Der er emballage på programmet når Dansk Flexo Forum sammen med SweFlex afholder eventen, Packaging as the future Environmentalist’ den 30. marts i Helsingør. Det handler om fremtidens udfordringer for emballageindustrien, hvor både miljøet og madspild for alvor er kommet i fokus

-Siden vi planlagde vores konference, har der været stor opmærksomhed på netop fødevareemballager. Senest har der været en stor artikel i Coop Danmarks magasin, Samvirke. Under overskriften ’Emballage er agurkens bedste ven’, diskuterer artiklen emballagens forskellige funktioner. Altså blandt andet med henblik på at emballage er med til at forlænge fødevarernes levetid og dermed er med til at reducere madspild.

-Artiklen fremhæver, at emballagen kun udgør en lille del i det samlede miljøregnskab, når det handler om dens samspil med fødevarer. En langt større del af miljøbelastningen kommer fra produktion og dyrkning af råvarerne, samt transport og køling. Ja, konklusionen i artiklen er, at mindre end en procent af den samlede miljøbelastning skyldes emballagen, og det er da ret interessant.

Sådan siger Klaus Kromann, formand for bestyrelsen i Dansk Flexo Forum, og kommer ind på, at emballagen holder madvarer frisk.

- Ja, det handler selvfølgelig om at bruge den helt rigtige emballage. Og når det gælder det samlede miljøregnskab, kan brugen af meget emballage ofte være bedre end brugen af løsninger, hvor der er sparet meget på den.  

Strandet hval fuld af plast

Emballage er på det seneste også blevet et stort tema på grund af de mængder plast, der flyder rundt i havene.

- Senest er der fundet en død hval på Norges vestkyst med maven fyldt med plastemballage. Fundet af den døde hval og mavens indhold har fyldt meget i alle medier. Men det er jo ikke emballagens skyld, at hvalen har spist det. Som emballageproducenter har vi et stort ansvar sammen med vores kunder for at lave de bedst mulige løsninger i alle kædens led. Og ud over løsninger til både fremstilling og pakning hører også gode og nye tiltag til bortskaffelse med, fortæller Klaus Kromann.

Udfordringer og problemstillinger til debat

Han nævner, at der i øjeblikket også er stort fokus på biologisk nedbrydelige emballager.

- Der er mange nye tiltag på vej. Her er der eksempelvis tale om forskellige former for bioplastemballage med glimrende egenskaber, der både beskytter fødevarerne, holder dem friske og samtidigt er biologisk nedbrydelige, så de ikke skader miljøet. Der er med andre ord rigtigt mange forskellige interessante pointer, udfordringer og problemstillinger i emballageindustrien lige nu. På konferencen, som også har undertitlen ’How do we meet the future requirements’, kommer der rigtigt mange indlæg, som belyser temaet. Vi håber i hvert fald, at konferencen giver mange ny indfaldsvinkler til diskussionen om emballage, siger Klaus Kromann.

Tid og sted

Hele konferencen bliver afholdt på engelsk, da flere af indlægsholderne er udenlandske. Klaus Kromann håber da også på, at der kommer rigtigt mange deltagere, og at der også kommer mange, som ikke nødvendigvis er en del af emballagebranchen.

Absolute Flexo Future 2017 præsenterer ‘Packaging as the future Environmentalist’ – ‘How do we meet the Future Requirements?’ torsdag den 30. marts 2017 klokken 9.00 på Strand- og Badehotel Marienlyst i Helsingør.

-hawin

 

 

24/3 2017
 • BrochurerDOWNLOAD
 • Grathwol

  Grathwol

  Din emballagepartner
 • RajaPack

  RajaPack

  5.500 emballageprodukter – Leveret indenfor 48/72 timer.
 • Stok Emballage

  Stok Emballage

  Alt i forsendelsesemballage
 • Schur

  Schur

  Det kan mærkes overalt
 • RPC Superfos

  RPC Superfos

  SuperLock er plastemballage, der op til tredobler holdbarheden for fødevarer
 • hubergroup

  hubergroup

  More than just ink …
 • Bong

  Bong

  Læs mere om vores konvolut- og Propac emballagesortiment
 • Vangby

  Vangby

  Totalleverandør i Palle- og Kartonpakning.