På opkøb i Europa

På opkøb i Europa

Faerch styrker sin position på det europæiske marked for fødevareemballage med købet af Siraps afdelinger i Italien, Polen og Spanien

Leverandøren af bakker til den globale fødevareindustri, Faerch,  har netop annonceret overtagelsen af tre Sirap-produktionsenheder italienske Italmobiliare.

Enhederne laver fødevareemballage og ligger i henholdsvis Italien, Polen og Spanien. Dermed styrker Faerch sin tilstedeværelse i Europa yderligere og giver lokale kunder direkte adgang til Faerchs værdiskabende og innovative emballageløsninger.

Sirap-overtagelsen fremskynder endvidere gennemførelsen af Faerchs bæredygtighedsstrategi i hele Europa.

- Vi har analyseret det italienske marked grundigt i de sidste par år og er overbeviste om, at Siraps fødevareemballagevirksomhed passer helt perfekt til Faerch. Vores lokale kunder vil drage fordel af et udvidet produktsortiment og af vores innovative og cirkulære emballageløsninger, siger Lars Gade Hansen, administrerende direktør for Faerch Group.

Den polske forretning supplerer Faerchs aktiviteter i Centraleuropa helt perfekt og gør det muligt at betjene kunder i Polen og tilstødende lande endnu bedre fra det lokale Inline-sted.

- Og den spanske forretning styrker vores stærke lokale tilstedeværelse og åbner nye muligheder for vækst, uddyber Lars Gade Hansen.

Sirap-overtagelsen af de tre produktionssteder omfatter tæt på 1.000 medarbejdere.

- Vi byder vores nye kolleger varmt velkommen i Faerch Group. Vi har altid været imponeret over Siraps konsekvente kundeorientering, porteføljen af innovative produkter, de højt kvalificerede medarbejdere og deres enestående dedikation til kvalitet, siger Lars Gade Hansen.

Han kommer ind på at Faerch planlægger store investeringer som gør virksomhedens cirkulære produkter såsom den patenterede MAPET II til proteinsektoren, CPET til hot-use applikationer og det unikke Evolve-by-Faerch koncept tilgængelig i de nye regioner.

- Og ’Mad-på-farten’-kunder i hele Europa vil drage fordel af Siraps differentierende løsninger, der blandt andet leverer fine produktpræsentationer og lukningssystemer der ikke kan manipuleres, forklarer Lars Gade Hansen.

Emballagespecialisten, Sirap Group, der er Italmobiliares datterselskab, blev grundlagt i 1960. Sirap-virksomhederne i Storbritannien, Tyskland og Frankrig samt den østrigske handelsvirksomhed Petruzalek er ikke en del af transaktionen og forbliver hos Italmobiliare. Transaktionen forventes afsluttet inden for tre måneder.

-hawin

 

 

12/11 2020