Kaffekapslen.dk udvider lederkredsen Jonas Balmer er ny COO hos Kaffekapslen

Kaffekapslen.dk udvider lederkredsen

Europas største webshop for kaffekapsler har ansat Jonas Balmer som COO. Stillingen er nyoprettet og et led i den strategiske satsning, som den aarhusianske virksomhed er i fuld gang med at gennemføre

Efternavnet på Kaffekapslens nye COO er godt kendt hos de 70 medarbejdere hos Kaffekapslen.dk. Balmer er nemlig også navnet på Kaffekapslens direktør og medejer Anders Balmer.
Pr. 1. august 2020 startede broderen Jonas Balmer som COO i det Aarhusbaserede selskab, som årligt leverer mere end 200 mio. kopper kaffe til kaffedrikkere i otte lande.

-Vi har vækstet voldsomt i de seneste fem år, hvor virksomhedens omsætning er 10-doblet. Det har derfor været naturligt for os at udvide ledergruppen, og derfor oprettede vi stillingen som COO. Vi er nået til et sted, hvor vi har brug for en overordnet ansvarlig for hele vores drift lige fra indkøb, pakning og levering, fortæller Anders Balmer, direktør og medejer i Kaffekapslen.

Arbejdsprocesser skal præciseres og professionaliseres
30-årige Jonas Balmer er uddannet cand.merc. fra CBS, og har gjort karriere hos Deloitte og Danske Bank. Han kommer fra en stilling som Head of CRO Office DK i Danske Bank.

-Jeg havde lyst til at blive en del af en virksomheds dagligdag, og ikke kun træde ind som konsulent og løse en specifik opgave i kundens virksomhed. Kaffekapslen er en interessant virksomhed, som qua sin vækst og pæne omsætningstal har en størrelse og et set-up, hvor jeg kan være med til at bidrage med mine ideer og løsninger, og vi kan føre dem ud i livet stort set samme dag til forskel fra de helt store firmaer. Jeg kommer til at kigge ind i alle dele af driften, og jeg skal forsøge at professionalisere og præcisere vores nuværende arbejdsprocesser lige fra indkøb, til pakning af ordrer og levering. Det er vigtigt for Kaffekapslen, at vi bliver procesorienterede og mindre personafhængige, end vi har været hidtil, forklarer Jonas Balmer.

Han hentyder til, at stifter og udviklingsdirektør Morten Ravn indtil nu har haft mange forskellige funktioner hos Kaffekapslen, og de mange opgaver skal nu fordeles ud til den nye ledergruppe.

Fra Boxit til 3.000 m 2
Morten Ravn stiftede Kaffekapslen.dk i 2011 helt fra grunden, og brugte lejede opbevaringsrum hos Boxit som lager i de første år. Succesen krævede dog hurtigt større lokaler, og Kaffekapslen har i dag 3.000 m 2 lager og kontor på Michael Drewsens Vej i Aarhus.

 -Det har været en fantastisk rejse, jeg og Kaffekapslen har været på. Men for at virksomheden kan udvikle sig yderligere og nå vores delmål, som er en omsætning på 1 milliard kr. i 2022, så er vi nødt til at få flere med ombord, og de skal have hver deres kvalifikationer, som passer ind i Kaffekapslens nuværende og fremtidige set-up. Med Anders og Jonas Balmer har vi fået to unge og meget dygtige direktører ind med hver deres specialer. Det har været vigtig for mig at finde nogle kolleger, som har stor forretningsmæssig forståelse, en professionel tilgang til tingene og en stærk økonomisk indsigt, og det har jeg fundet med Balmer-brødrene, påpeger Morten Ravn.

Nyansættelsen betyder dog ikke et farvel til Morten Ravn, derimod bliver han direktør for forretningsudvikling hos Kaffekapslen, og han får mulighed for at fokusere 100 % på de opgaver, som han synes, er de mest interessante, nemlig udviklingen af bl.a. Kaffekapslens sortiment.

Eksplosiv vækstrejse
Strategien er klar hos Kaffekapslens ledelse, den vækst, som man hidtil har opnået, skal fortsættes. Det er også en af de ting, som fik Jonas Balmer til at ændre karrierevej.

-Perspektiverne for Kaffekapslen er store og ligger lige for fødderne af os. Vi er i dag repræsenteret i otte lande, og kan udvide antallet af lande forholdsvis nemt, da vi har et plug-and-play set up, der kan rulles ud i de lande, som vi finder interessante. Så der er ingen tegn på, at den eksplosive vækstrejse Kaffekapslen har været på er ved at slutte, tværtimod, understreger Jonas Balmer.

Kaffekapslen pakker og sender hver dag kaffe til mellem 2.000 og 4.000 kunder i syv europæiske lande foruden Danmark, og leverer dermed årligt kaffe til ca. 700.000 kaffedrikkere rundt i Europa.

-lipe

 

18/10 2020