Kommuner tager bæredygtigt koncept til sig

Kommuner tager bæredygtigt koncept til sig

Udtjente plastramper får et nyt liv, og kommuner landet over får penge til kommunekassen til gengæld. Nyt koncept til genanvendelse af plastaffald er lige nu ved at gå sin sejrsgang hos landets kommuner

Virksomheden Excellent Systems, der leverer ramper lavet af plastmateriale til kørestolsbrugere, har i løbet af det seneste år arbejdet benhårdt på at få udbredt et nyt bæredygtigt koncept til landets kommuner, og der er allerede kommet mange med på vognen.

– Vi giver kommunerne muligheden for, at vi tager os af affaldshåndteringen, når gamle og slidte ramper skal erstattes af nye. Vi sætter pallebure til rådighed, og så giver vi faktisk tre kroner per kilo affald, der bliver leveret. De penge bliver så i sidste ende trukket fra købet af det nye produkt, der i øvrigt bliver skabt bæredygtigt med udgangspunkt i de gamle ramper.

- På den måde kan vi alle skåne miljøet, og kommunerne får en nemmere affaldshåndtering og økonomisk gevinst. Vi har nu cirka 20 kommuner, der enten har implementeret, eller er på vej til at implementere genanvendelseskonceptet, siger Ole Frederiksen, der er direktør hos Excellent Systems.

Slagelse som grøn kommune

Som en af de første har Slagelse Kommune for nylig taget genbrugskonceptet vedrørende plastramper i brug.

– Vi vil meget gerne tage alle de grønne tiltag til os, som vi har mulighed for. Vi arbejder generelt i Slagelse på at blive så grøn en kommune som muligt, forklarer Mette Winther, der er Centerleder hos VASAC, der er en virksomhed under Center for Handicap og Psykiatri i Slagelse Kommune. 

Konkret har kommunens hjælpemiddeldepot fået et pallebur stillet til rådighed, hvor gamle plastramper kan smides i, og så står Excellent Systems for afhentningen og håndteringen. Samtidig får kommunen tre kroner for hvert kilo plast, der bliver leveret.

Letter affaldshåndtering

Hos Excellent Systems er det forventningen, at konceptet er så attraktivt, at virksomheden vil øge salget på kort sigt i Danmark – til gavn for både virksomheden, kommunerne og miljøet.

Ud over de bæredygtige plastramper producerer Excellent Systems også andre hjælpemidler til rehab-sektoren. Bæredygtighed og hensyn til miljø gennemsyrer i øvrigt virksomheden, der har base på Djursland.

-hawin

13/2 2019