Landsdækkende indsamling - af mælkekasser

Landsdækkende indsamling - af mælkekasser

Arla kalder de ikoniske grønne og sorte mælkekasser hjem, da det er både CO2e-tungt og dyrt at producere de 250.000 nye kasser, der årligt erstatter de forsvundne

Man ser dem stablet ved restauranter og institutioner, fastgjort bag på knallerter, som sorteringskasser på lageret og på plademesser når vinylfolket bladrer LP-samlingerne igennem.

Ja, Arlas ikoniske grønne og sorte mælkekasser er legendariske. Vel nok fordi de er vældig praktiske. Og måske netop derfor forsvinder tusindvis af kasserne hvert eneste år.

Faktisk skal Arla hvert år producere hele 250.000 nye mælkekasser for at gøre det ud for de glemte, slidte eller forsvundne kasser.

Derfor kalder Arla nu de ikoniske grønne og sorte mælkekasser hjem.

Det er nemlig både CO2e-tungt og dyrt at producere tusindvis af nye kasser hvert år, frem for at genbruge de mange brugbare mælkekasser, der findes rundt omkring i det danske land.

- Selvom der er noget nostalgisk og hyggeligt over at se en mælkekasse bag på en knallert, har vi brug for dem til at transportere mælk i.

- Mælkekasserne har en levetid på 20 år, så det er ærgerligt, hvis de står og samler støv et sted fremfor at blive brugt til at transportere mælk og yoghurt, siger Henrik Lilballe Hansen, der landedirektør for Arla i Danmark og fortsætter:

- Vores mælkekasseindsamlinger nyder altid stor opbakning fra danskerne, og det håber vi gentager sig i år, så vi kan få så mange mælkekasser retur som muligt.

- Og som tak for hver returnerede mælkekasse vil vi igen i år donere 5 kroner til Arla Fondens arbejde for sunde og bæredygtige madvaner til børn og unge.

Har I en stak kasser i baglokalet?
Det kan hurtigt hobe sig op i baglokalet, når landets restauranter og caféer hvert år får leveret millioner af liter mælk, fløde og andre mejeriprodukter i mælkekasser fra Arla.

Derfor har Arla gjort det let for virksomhederne at komme af med de tomme mælkekasser igen.

- Vi ved, at de danske restauranter og caféer har masser at se til, og at indlevering af mælkekasser nok ikke er øverst på huskelisten.

- Men heldigvis er der en nem og hurtig løsning, da de tomme mælkekasser altid kan sendes retur med chaufføren, som leverer mælk og mejeriprodukter til storkøkkenerne, siger Henrik Lilballe Hansen og fortsætter:

- Alternativt har både virksomheder og private mulighed for at aflevere deres tomme mælkekasser på den nærmeste genbrugsstation eller hos supermarkeder over hele landet, hvorfra de kommer retur til Arla.

- Og på den måde støtte op om Arla Fondens arbejde med at skabe sunde og bæredygtige madvaner for børn og unge.

Arlas indsamling af mælkekasser vil køre hele 2024.

-hawin

Om mælkekasseindsamlingen

 • Arla producerer hvert år 250.000 nye mælkekasser som erstatning for slidte og forsvundne mælkekasser
 • Mælkekassernes levetid er estimeret til 20 år
 • Arla donerer 5 kr. per indsamlet mælkekasse til Arla Fondens arbejde med at inspirere og uddanne børn og unge i sunde og bæredygtige madvaner.
 • Arla Fonden blev etableret i 2012 af Arla Foods, som hvert år donerer 10 millioner kroner til fondens arbejde med at inspirere børn og unge til gode, sunde og bæredygtige madvaner gennem involverende læringsaktiviteter, hvor børn og unge kan fordybe sig i mad, råvarer, måltider og bæredygtighed.
 • Arla Fonden arrangerer eksempelvis Madlejr, hvor 6.-8. klasser kan komme på madlejrskoler, og Madværksteder ude på skolerne. Arla Fonden udgiver også den årlige analyse Børn, Unge og Mad.
1/3 2024
 • Mikrovirksomheder bliver fritaget for producentansvar

  Mikrovirksomheder bliver fritaget for producentansvar

  emballage ›Efter en opdatering af registerbekendtgørelsen bliver virksomheder med under 10 personer beskæftiget og en årlig omsætning på under 15 mio. kr. nu som udgangspunkt fritaget for producentansvaret på emballage
 • Fødevareemballage designet til genbrug

  Fødevareemballage designet til genbrug

  emballage ›Mondi har designet plastemballagen WalletPack til bl.a. Scan Sveriges Pärsons-mærkevarer som skinke, pølser og plantebaserede pålægsskiver. Det nye materiale erstatter tidligere ikke-genanvendelig plastemballage
 • Barrierepapir i søgelyset

  Barrierepapir i søgelyset

  emballage ›Sappi Europes omfattende nye videoserie behandler 10 spørgsmål om barrierepapir
 • På pubben: Komposterbar chipspose med mentale sundhedsråd

  På pubben: Komposterbar chipspose med mentale sundhedsråd

  emballage ›Et noget utraditionelt emballagesamarbejde finder i øjeblikket vej til en række engelske pubber. Under sloganet "Open Up" opfordres stamgæsterne til at ledsage pints og chedderships med samtaler om deres psykiske velbefindende
 • Internationale bud på efterspurgte, grønne løsninger til sundhedssektoren

  Internationale bud på efterspurgte, grønne løsninger til sundhedssektoren

  emballage ›Virksomhederne Innovative Bottles og Luminy® PLA har sammen udviklet en række miljøvenlige hætteglas og medicinsk udstyr, der kan reducere affald i den store, medicinske engangsindustri
 • Red Bull og Cabka i samarbejde om genanvendelige plastpaller

  Red Bull og Cabka i samarbejde om genanvendelige plastpaller

  emballage ›Med introduktionen af BigBag S5-pallen fra Cabka skaber Red Bull et effektivt lukket kredsløb mellem sine faciliteter i Europa og USA. Pallen optimerer effektivitet og bæredygtighed og sparer på 20 % på containertransporter
 • Fiberkræfter til lakridserne

  Fiberkræfter til lakridserne

  emballage ›Danske LAKRIDS BY BÜLOW er seneste samarbejdspartner for svenske PulPac som er specialist indenfor udvikling af miljøvenlige emballager af Dry Molded Fiber
 • Hidtil usete lovkrav for CSR under lup i EmballageForum

  Hidtil usete lovkrav for CSR under lup i EmballageForum

  emballage ›Grafiske virksomheder har god grund til at forberede sig på de nye EU-krav til ESG-rapporteringer om virksomheder bæredygtighed. GRAKOMs EmballageForum holder derfor møde om direktivet den 30. maj