Første 100 % genanvendelige ketchuphætte fra Heinz og Berry Global

Første 100 % genanvendelige ketchuphætte fra Heinz og Berry Global

Kraft Heinz Company's har samarbejdet med emballagekoncernen om udvikling af hætten til den kendte squeezy ketchupflaske. Projektet har taget otte år og 45 prototyper før den endelige lancering

Samarbejdet er et godt eksempel på, hvordan Berry Globals innovative design- og produktionskompetencer bliver brugt til at hjælpe detailbrands med at gå over til mere bæredygtige emballageløsninger.

Tidligere brugte Heinz' sauceflasker en fleksibel silikoneventil til at levere en ensartet portion sauce pr. tryk, men ofte var det en udfordring at genbruge den.

Sammen med Berry Global har Heinz nu skiftet til en hætte i monomateriale fremstillet i PP. Det betyder, at den opfylder kravene til genanvendelighed.

Hætte hjælper også med at klemme mere ud af flasken
Projektet har taget otte år, 45 prototyper og mere end 185.000 timer at udvikle for at sikre den optimale balance mellem funktionalitet og bæredygtighed.

Berry har været involveret i hele design- og produktionsprocessen, fra konceptet til fremstillingen af serieværktøjerne i Berrys interne værktøjsværksted, og til udviklingen af monteringsudstyret til industriel produktion.

Heinz har fulgt en streng testprocedure for at sikre, at hætten lever op til de højeste kvalitetsstandarder. En omfattende forbrugerundersøgelse bekræftede, at det nye koncept ville blive godt modtaget af offentligheden, da det doserer den samme, passende mængde sauce hver gang uden at påvirke klemmeevnen.

Faktisk viste undersøgelsen, at det nye hættedesign hjælper forbrugerne med at klemme mere ketchup ud af flasken, når den er næsten tom - et bevis på Berrys evne til at se holistisk på den samlede løsning for at forbedre lågets ydeevne sammen med dets genanvendelighed.

Konceptet vandt prisen Rigid Pack of the Year for Kraft Heinz ved UK Packaging Awards i år.

Først i Storbritannien senere Europa
Matthias Hammersen, salgsdirektør for fødevaremarkedet hos Berry Global, siger:

-Heinz gav os den type udfordring, der passer bedst til os og vores udviklingsafdelinger: at rekonstruere hættens design for at gøre den 100% genanvendeligt uden at påvirke den ydeevne, som millioner af forbrugere kender og elsker. Vi er meget glade for, at det færdige resultat overgår vores oprindelige forventninger og faktisk forbedrer forbrugeroplevelsen.

De nye emballager rulles ud i hele Storbritannien på 400 ml og større top-down-flasker med Heinz Tomato Ketchup, herunder varianter med 50 % mindre sukker og salt. I fremtiden vil hætten også blive rullet ud over flere af Heinz' saucer i Storbritannien og Europa.

Ifølge Heinz vil overgangen til det genanvendelige låg spare 300 millioner plastlåg fra at blive sendt på lossepladsen hvert år på verdensplan.

Jojo de Noronha, direktør for Kraft Heinz i Nordeuropa, siger:

-Vi ved, at vores forbrugere bekymrer sig om deres indvirkning på miljøet, og det gør vi også, så derfor er vi glade for at se vores innovative, mere bæredygtige låg på Heinz Tomato Ketchup-flasker i hele Storbritannien. Selvom det er en lille ændring, gør det det nemt for de millioner af Heinz-elskere over hele landet at genbruge hele deres flaske på én gang - en lille handling med stort potentiale for indflydelse.

-lipe

24/11 2023
 • 'Byg-plast' er på trapperne

  'Byg-plast' er på trapperne

  emballage ›Et nyt materiale lavet af stivelse fra byg og fibre fra sukkerroer har set dagens lys på Københavns Universitet. Materialet er stærkt og bliver til kompost, hvis det havner i naturen. På sigt kan være med til at bremse den massive plastikforurening og mindske klimaaftrykket fra plastproduktionen, håber forskerne bag opfindelsen
 • Fortsætter investeringer i CO2-reduktioner

  Fortsætter investeringer i CO2-reduktioner

  emballage ›Smurfit Kappa investerer over 30 millioner euro i Spanien for fortsat at reducere CO2-udledninger og øge cirkulariteten i produktionsprocesserne på papirfabrikkerne i Sangüesa og Nervión
 • Plastpallerne kommer

  Plastpallerne kommer

  emballage ›Smart Retur vil erobre Danmark med plastpaller. Første stop er et nyt partnerskab med Rema Distribution og målet er at lukke aftaler på plastpaller med 75 procent af grossisterne i dagligvarehandlen i Danmark i løbet af i år
 • Mere miljø for pengene

  Mere miljø for pengene

  emballage ›En mere strømlinet indsamling for emballageaffald gør tilgangen til producentansvaret nemmere og billigere og gavner også miljøet. Det er holdningen hos Vana, som mener at de meget forskellige løsninger og priser for affaldsindsamlingen fra kommune til kommune begrænser mulighederne for at sikre bl.a. højere kvalitet i genanvendelsen
 • Bilkakunder sender pantpenge videre til gode formål

  Bilkakunder sender pantpenge videre til gode formål

  emballage ›Bilkas 18 varehuse på tværs af landet har sammen med kunderne støttet 18 forskellige klubber, foreninger og andre gode formål med pantpenge. Det seneste halve år er det blevet til knap 200.000 kroner
 • Distributionsomlægning i Carlsberg Danmark skaber 9.000 ledige kvadratmeter

  Distributionsomlægning i Carlsberg Danmark skaber 9.000 ledige kvadratmeter

  emballage ›I Taastrup, et af hovedstadsområdets mest centrale industri- og logistikområder, udlejer Carlsberg Danmark i samarbejde med Colliers 9.000 kvadratmeter i toldfrit område
 • Stor interesse for K 2025 i Düsseldorf

  Stor interesse for K 2025 i Düsseldorf

  emballage ›Der er stor efterspørgsel efter udstillingsplads på K 2025 i hele verden. Under mottoet: The Power of Plastics! Green - Smart - Responsible vil den kommende K sætte fokus på branchens relevante indsatsområder: Cirkulær økonomi, digitalisering og social ansvarlighed
 • Miljøbekymringer står ofte bag ændring af kostvaner

  Miljøbekymringer står ofte bag ændring af kostvaner

  emballage ›Næsten halvdelen af forbrugerne, der ændrer deres kostvaner, gør det på grund af bekymringer for miljøet, ifølge en ny global undersøgelse fra Marine Stewardship Council (MSC), der blev offentliggjort forud for FN's World Oceans Day lørdag (8. juni)