Smart emballage og forvandlinger drevet af ny teknologi

Smart emballage og forvandlinger drevet af ny teknologi

Eef de Ferrante er administrerende direktør for AIPIA - Active and Intelligent Packaging Industry Association - og en af talerne på Scanpack Summit på årets emballagemesse i Göteborg om to uger. Sammen med andre inspiratorer går han på scenen for at dele ud af sin store erfaring og viden om smart emballage og hvad der gør det muligt.

AIPIA er en medlemsorganisation, der arbejder på at skabe en platform for møder, diskussioner og videndeling om intelligente teknologier i emballageindustrien.

-Vi fremmer brugen og implementeren af aktiv og intelligent teknologi både ved at udddanne industrien og ved at samle brands og techprofiler. 

Da vi startede for 11 år siden, var der allerede en enorm interensse for smart emballage takket være kundeengagement, og diskusionen om madspild var yderst relevant. I løbet af disse år har vi udviklet os til en verdensomspændende gruppe med mere end 2000 medlemmer. Det siger noget om branchens behov for denne type organisation, siger Eef.

Vi spreder budskabet om, hvad smart emballage kan
Udviklingen af smart emballage er eksploderet. Det er et område med høj grad af innovation, der er drevet af nye teknologier, og Eef mener, at det er det, der kræves for at gøre adfærdsændringer mulige.

-Ny teknologi er nøglen til at sætte gang i forandringstempoet. Ikke love eller regler, men teknologi. For eksempel har ny teknologi gjort underværker for at genbruge materialer og tilskynde forbrugerne til at genbruge et produkt korrekt. Man kan f.eks. tilføje et usynligt vandmærke, som forbrugeren kan scanne og få information om, hvordan produktet skal genbruges, og hvordan det skal bruges på en mere effektiv måde, siger Eef, som opmuntrer emballageindustrien til at stoppe med at arbejde i siloer i fosyningskæden:

-Brands arbejder for eksempel i en separat silo og logistik i en anden. I hele forsyningskæden kan vi se siloer, der ikke er forbundet med hinanden. Vi er nødt til at nedbryde disse siloer og bruge smart emballageteknologi gennem hele forsyningskæden. Og det kan vi kun gøre ved at dele data.

Når emballagen bliver smartere end indholdet
-Jeg glæder mig til at interagere med publikum og stille spørgsmål til de besøgende. Jeg vil virkelig gerne forstå, hvad de ved. For man skal forstå, hvor stor en effemt smart emballage faktisk har. Vi har udgivet en rapport med navnet: Når emballagen bliver smartere end indholdet. For hvis man tror, at en pakke blot er et hylster omkring et produkt, skal man arbejdet med ngoet andet. Vi nærmer os en virkelighed, hvor emballagen er smartere end indholdet, siger Eef.

Scanpack åbner tirsdag den 4. oktober i Svenska Mässan i Göteborg og varer til og med fredag den 7. oktober.

-lipe

 

18/9 2022