Packnorth Award bliver uddelt på Scanpack 2022

Packnorth Award bliver uddelt på Scanpack 2022

Finalen i konkurrencen om fremtidens emballager i 37 forskellige kategorier finder sted den 4. oktober, når nordens største emballagemesse igen åbner dørene i Göteborg efter to års corona-pause

Af Lisbeth Petersen

Grafisk design, effekt, cirkularitet og materialevalg.
Det er de fire kriterier, et kvalificeret dommerpanel vil vurdere deltagerprodukter fra etiketter til luksusemballager på til årets Packnorth Award.

Frem til den 31. juli i år kan emballageproducenter, -grafikere, brandownere mv. tilmelde deres bidrag til konkurrencen, som første gang blev arrangeret sidste år. Her måtte finalen - og dermed priserne - udskydes som følge af pandemien, og i år ventes der derfor et endnu større deltagerfelt.

I år er arrangørerne af Scanpackmessen gået sammen med det svenske 'nord magasinet' om konkurrencen, og vinderne bliver derfor kåret om eftermiddagen på messens åbningsdag den 4. oktober. Det sker på Superbrandscenen i messecenter Svenska Mässan i Göteborg.

37 kategorier i 12 hovedgrupper
Konkurrencen er åben for emballager, som bliver anvendt på et af de nordiske markeder.
De i alt 37 kategorier for emballageprodukter er delt op i de 12 hovedgrupper:
Drikkeemballage
Fødevareemballage
Luksusemballage
E-handelsemballage
Emballage til personlig hygiejne
Smarte og intelligente emballager
Industriemballage
Inkluderende og/eller bæredygtig emballage
Etiketter og
Emballage baseret på biomaterialer

Desuden bliver der uddelt en specialpris for emballage af bioplast.

Dansk/svensk jury

Juryen som, med nord magasinets chefredaktør, Bo Wallteg som formand, skal bedømme bidragene er:

Katarina Elner-Haglund, som er adjunkt i designvidenskab på Lunds universitet og Lunds Tekniska Højskole, Carsten Bøg, som er chef for den danske brancheforening, Grakoms afdeling for CSR og miljø og desuden magister i miljø og ressourceplanlægning, den selvstændige markeds- og strategikonsulent inden for fødevarer og emballage, Felix Helander og lektor i grafisk design på Danmarks Medie- & Journalisthøjskole, Ulla Risager.

11/5 2022