Konkurrence om brug af plastglidelejermanus-prisen bliver uddelt for 9. gang. I år - for første gang som jurymedlem- Tobias Vogel (til højre), der efterfølger Gerhard Baus (til venstre). (Kilde: igus GmbH)

Konkurrence om brug af plastglidelejer

Et exoskelet, en elektrisk håndteringsarm og et forskningsprojekt om rumaffald har to ting til fælles: De gør brug af plastglidelejer, og de var alle tre vindere i den seneste manus-prisuddeling, som motions plastics-specialisten igus afholder hvert andet år. Nu kan man søge igen, og vinde op til 5.000 euro. Fristen er den 22. februar

Juryens største udfordring ved den seneste manus-prisuddeling for to år siden var at vælge tre vindere ud af 541 tilmeldte fra 35 lande. Udover de tre vindere, et exoskelet, der faciliterer monteringsarbejde, en håndteringsarm, der kan bruges under vand ned til en dybde på 500 meter, og en udstødningsmekanisme til et forskningsobjekt i rummet,var der mange andre spændende anvendelser indeholdende plastglidelejer.
Fra 3D-printere og sportsudstyr til kunstskulpturer.

- Selve udvalget af forskellige anvendelser illustrerer de alsidige anvendelsesmuligheder for plastglidelejer, forklarer Tobias Vogel, Vice President og leder af iglidur glideleje-division og drylin drive technology hos igus GmbH. Han efterfølger Gerhard Baus som nyt medlem af juryen. Hr. Baus var involveret i de seneste 8 udgaver af konkurrencen som medstifter siden begyndelsen i 2003. Nu er ansøgningsfasen til manus 2019 begyndt.
 
Manus-prisen omfatter priser på op til 5.000 euro. Brugere skal indsende deres tilmeldning senest 22. februar 2019 og præsentere juryen for designet med en kort tekst samt billeder og videoer. Det er underordnet om det er serieanvendelser til industrien eller blot en enkelt anvendelse

- Den eneste betingelse er, at der skal findes mindst én bygget prototype af den præsenterede anvendelse. Vinderne udpeges af en ekspertjury, sammensat af medlemmer fra videnskabs-, forsknings- og specialmedieområdet, og den uddeles på Hannover-messen 2019.

Det amerikansk producerede Airframe-exoskelettet anvender iglidur-glidelejer fra igus, og vandt guld i den seneste manus-konkurrence.  Exoskelettet letter musklerne, understøtter bevægelsessekvenserne og forhindrer spændinger i nakken, skulderen og den øverste del af ryggen.
 
Find flere oplysninger på www.igus.dk/manus. Udover deltagerbetingelserne er der også en oversigt over de tidligere vindere samt mere end tusind anvendelser fra ansøgere de senere år, som illustrerer rækken af forskellige interessante og opfindsomme anvendelser.
 
Fakta om Igus
igus GmbH er en internationalt førende producent af energikædesystemer og polymer-glidelejer. Den familieejede virksomhed med hjemsted i Köln er repræsenteret i 35 lande i verden og beskæftiger p.t. ca. 3800 medarbejdere på verdensplan. I 2017 opnåede igus en omsætning på 690 mio. euro med kunststofkomponenter til mobile anvendelser, de såkaldte motion plastics. igus har nogle af branchens største testlaboratorier og fabrikker og er kendt for at stille innovative og kundespecifikke produkter og løsninger til rådighed med kort varsel.

-lipe
 

30/1 2019
 • BrochurerDOWNLOAD
 • Stok Emballage

  Stok Emballage

  Alt i forsendelsesemballage
 • Antalis

  Antalis

  Industriemballage, maskiner og løsninger til produktion, transport og opbevaring
 • RPC Superfos

  RPC Superfos

  SuperLock er plastemballage, der op til tredobler holdbarheden for fødevarer
 • RajaPack

  RajaPack

  5.500 emballageprodukter – Leveret indenfor 48/72 timer.
 • Grundtvig

  Grundtvig

  Medical packaging and logistics
 • hubergroup

  hubergroup

  More than just ink …
 • Palomat

  Palomat

  Effektiv pallehåndtering
 • Grakom

  Grakom

  Brancheforeningen for Kommunikation, Design & Medieproduktion