775 million støttekroner til virksomheder ramt af brexit

775 million støttekroner til virksomheder ramt af brexit

Danske virksomheder, og særligt SMV'er, oplever nu store udfordringer ved handel med Storbritannien f.eks. i form af øgede administrationsomkostninger pga. produktcertificering, mærkning og grænse-tjek. Derfor har er Regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier er blevet enige om en særlig brexit-kompensation

Storbritanniens beslutning om at forlade EU har haft store konsekvenser for dansk fiskeri, men samtidig har det også ramt øvrige erhverv.

For at støtte danske virksomheder med at omstille sig til nye markeder og håndtere de store administrative byrder i Storbritannien, har regeringen og Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Frie Grønne, Alternativet og Kristendemokraterne indgået en politisk aftale, der fordeler de resterende 775 millioner kroner fra EU's brexit-tilpasningsreserve. Der er allerede blevet fordelt 1,3 mia. kr. til fiskeriet.

Ifølge en pressemeddelelse fra Erhvervsministeriet sættes der penge af til tre overordnede indsatser bl.a. til at hjælpe danske virksomheder med at omstille sig til nye eksportmarkeder eller udvikle dele af deres forretningsmodel, som kan fremme den grønne og digitale omstilling.


Samtidig foreslås det, at der bliver iværksat diverse myndigheds- og vejledningsindsatser for at hjælpe virksomheder med at navigere i de nye handelsbetingelser med Storbritannien.

Derudover afsættes der med aftalen et anseeligt beløb til at kompensere de hårdest ramte virksomheder.

-lipe

16/1 2022