Heidelberg udfolder det fulde potentiale
Heidelberg er klar med løsningen til autonom produktion fra levering af data og til de foldede og pakkede ark - Push to Stop end-to-end.

Heidelberg udfolder det fulde potentiale

Planlægning og eksekvering af hele produktionsflow’et fra behandling af indkomne data, håndtering af trykplader, tryk, efterbehandling, affaldshåndtering, falsning og palletering er mulig ved brug af Heidelbergs produktions-workflow-system, Prinect Production Manager

I midten af oktober havde Heidelberg verdenspremiere på fuldstændig selvkørende autonom produktion ved en begivenhed på sin Wiesloch-Walldorf-adresse i Tyskland.

Her viste man, hvordan det digitale planlægningssystem, Prinect Scheduler, planlægger hele produktionsflow’et og får styr på de indgående data i den optimale rækkefølge baseret på kriterier for papir, farvetildeling og false-layout.

Produktion af trykplader foregår fuldautomatisk via Suprasetter CTP anlægget samt Prinect, som sørger for, at produktionen foregår i den rigtige rækkefølge.

- Prinect ved til enhver tid, hvilke plader der er gemt hvor. Rækkefølgen af job i pladelagringssystemet er optimeret, så ændringerne i trykmaskinen fra job til job bliver så små som muligt - vi kalder det en trinvis klargøring. Baseret på substratparametre og jobdata kan det forventede papirstræk beregnes og allerede kompenseres for under billeddannelsen. Det sparer tid og reducerer papirspild, forklarer Rainer Wolf, chef for segmentadministrationen i Heidelberg.

Tyve jobskift i timen

Opgaverne bliver indlæst automatisk og direkte i trykmaskinens jobhukommelse af Prinect Scheduler. Det inkluderer oplysningerne om trykplade-rækkefølgen. Plate to Unit, den nye og fuldautomatiske trykpladelogistik ved trykmaskinen, leverer trykpladerne og fjerner dem igen ved hjælp af en fuldautomatisk proces.

- Med industriel produktion af job i små oplag når vi op til tyve jobskift i timen. Plate to Unit reducerer operatørens arbejdsbyrde og sikrer en pålidelig og stabil proces. Hver plade har sit eget ID. Sådan sikrer vi, at den rigtige plade bliver leveret på det rigtige tidspunkt i det korrekte trykværk. Risikoen for ridser på pladen elimineres. Og hele processen er enormt stabil, minimerer nedetider og forbedrer kvaliteten, siger Rainer Wolf.

Optimerer klargøringsprocessen

2020-generationen af Speedmaster XL 106 har alt, hvad der er nødvendigt for systematisk at udnytte trykmaskinens ydeevne. Operatørnavigation når et nyt niveau med yderligere intelligente hjælpesystemer og brug af kunstig intelligens.

Det nye Heidelberg UX user-interface leverer på den måde en ny brugeroplevelse som en moderne arbejdsstation, hvor også ergonomien er i top for at kunne understøtte ydeevnen.

Eksempelvis organiserer og optimerer den patenterede ’Intellistart 3’-software klargøringsprocessen. Den nye Intellirun-software optimerer navigationsfunktionaliteten og giver operatøren oplysninger løbende om de aktiviteter, der er nødvendige i situationen, så man undgår spildtid.

For eksempel skifter Wallscreen XL til jobforberedelsesmenuen i god tid, før man når til opgaven.Operatøren kan gennemgå data i god tid, blive fortrolig med den kommende job- omstilling og levere alt materiale, der endnu ikke er klar til produktionen.  

Integreret affaldssortering

Navigationsfunktioner som disse bliver da også vigtigere og vigtigere. På Wallscreen XL sikrer Intelliguide-tidslinjevisningen gennemsigtighed i alle processer. Operatøren kan se nøjagtigt, hvor manuelle indgreb er nødvendige.

Operatørnavigation er dog ikke begrænset til maskinens betjeningspanel. Den er også tilgængelig på trykværkerne takket være den nye Intelliline. LED-lys viser, om trykmaskinen er i produktions- eller klargøringstilstand og angiver, hvor operatøren har brug for at gribe ind manuelt.

Med Press Center Mobile-app’en er oplysninger om kontrolstationer også tilgængelige, når man er på farten. Brugeren har altid jobdata og status for trykopgaverne tilgængelig i realtid og kan f.eks. bruge dem til at levere materialer til det næste job.

Efterbehandling er mulig uden at tage overskydende materiale med sig fra de indledende trykprocesser.

Prinect Production Manager produktions workflow’et organiserer de digitaliserede processer i et smart setup for eksekvering af trykopgaver med sit bredt baserede, skalerbare udvalg af funktioner.

Affaldssorteringsporten er nemlig nu for første gang integreret i trykmaskinen. Maskinen registrerer affaldsark og skubber dem automatisk ud. De udkastede ark strimles straks og bortskaffes via en vakuumenhed.

Slut med at flytte syv ton papir manuelt

Stadig kortere leveringstider kræver, at arkene kommer til efterbehandling hurtigst muligt. Et selvkørende transportsystem sender dem videre til Stahlfolder KH 82-P foldemaskinen, der falser 15.000 16-sider A4-ark i timen. KH 82-P er også integreret i Push to Stop-konceptet og registrerer automatisk den næste opgave ved hjælp af en trykt stregkode.

Hver nye stregkode genkendes automatisk og startes automatisk. Sammenlignet med de tidligere arbejdsgange elimineres seks trin samt operatørens indflydelse.

- Operatøren flytter omkring syv ton papir i et skift på den højtydende maskine - et bundt hvert 12. sekund. Den eneste måde, hvorpå vi kontinuerligt kan realisere trykmaskinens og falsemaskinens fulde potentiale, er ved at reducere operatørens arbejdsbyrde betydeligt.

- Det er grunden til, at vi har udviklet en industriel robotløsning med Stahlfolder P-Stacker, som også muliggør brug af Euro-paller. Det meste af den anvendte know-how bliver brugt i forbindelse med det sofistikerede gribesystem, som er modelleret over den menneskelige hånd, forklarer Rainer Wolf.

Det reducerer falsemaskineoperatørens arbejdsbyrder betragteligt. Resultatet er en moderne, automatiseret og meget produktiv arbejdsstation.

-hawin

30/11 2020
  • Canon satser stort på etiket- og emballagemarkedet

    Canon satser stort på etiket- og emballagemarkedet

    tryk-og-print ›Med et mål om at blive en stor spiller indenfor digitalt printede etiketter og emballage dedikerer Canon en hel zone på årets Drupa messe i næste måned. Her bliver bl.a. præsenteret nyheder til tryk på etiketter, bølgepap og foldekarton
  • Kunstig intelligens i fokus på KOMM Dagen

    Kunstig intelligens i fokus på KOMM Dagen

    tryk-og-print ›Brancheforeningen GRAKOM inviterer til sin årlige konference den 25. april. Her er mulighederne og udfordringerne med AI en væsentlig del af programmet
  • Inkjet, mulighedernes verden

    Inkjet, mulighedernes verden

    tryk-og-print ›Teknologianalytikeren, tyske Ralf Schlözer mener, at de udviklingsmuligheder er knytter sig til inkjet-teknologien kan fjerne risikoen ved at bevæge sig ind i nye printapplikationer og gøre det muligt at udforske nye muligheder for print. I indlægget neden for uddyber han sine synspunkter
  • Fujifilm præsenterer ny, kombineret inkjetblæk på drupa 2024

    Fujifilm præsenterer ny, kombineret inkjetblæk på drupa 2024

    tryk-og-print ›Virksomheden har videreudviklet sin patenterede AQUAFUZE inkjet blækteknologi, som kombinerer vandbaseret og UV-hærdende blæk til bredformat inkjet printapplikationer. Det nye UV-hærdende vandige blæk vil åbne nye muligheder for inkjet printapplikationer i bredformat
  • Fogra-certificerede Canonprintere rykker i EMEA

    Fogra-certificerede Canonprintere rykker i EMEA

    tryk-og-print ›Siden lanceringen i henholdsvis december 2022 og maj 2023 er der installeret over 1.600 printere fra Canons imagePress V900-serie og over 120 imagePress V1350-printere i EMEA. Tildelingen af Fogras1 PSD certificeringen har været med til at øget salget
  • UPM Raflatac lancerer nye selvklæbende produkter på FESPA

    UPM Raflatac lancerer nye selvklæbende produkter på FESPA

    tryk-og-print ›Som et del af sit Graphics Solutions-produktsortiment præsenterer den finske virksomhed i disse dage en række selvklæbende film og beskyttelseslaminater, der er specielt udviklet til applikationer inden for storformatprint
  • HP-serie optimerer kvalitetsprint for små virksomheder

    HP-serie optimerer kvalitetsprint for små virksomheder

    tryk-og-print ›Den nye HP Color LaserJet Pro 3000 serie har et kompakt design og kan ifølge producenten levere hastighed, skarpe farver og energieffektivitet til kunder, der kræver høj ydeevne på begrænset plads
  • Først i Norden med HP Indigo V12

    Først i Norden med HP Indigo V12

    tryk-og-print ›Det svenske trykkeri, Nordvalls har som det første i Skandinavien investeret i den højteknologiske løsning til print af etiketter