Endnu en pris til Berry Superfos' genbrugte malerspande

Endnu en pris til Berry Superfos' genbrugte malerspande

Spandene, som er fremstillet af indsamlet genbrugsplast som del af et lukket kredsløbssystem er blevet kåret som bedste genbrugsplastprodukt i Plastics Industry Awards 2022. Det er den anden pris på få måneder

I september vandt Berry Superfos' 'Close Loop-spande' RECOUP Award for 'Best Development or Innovation to Enhance Recyclability or Re-use'.

Spandene bliver produceret som et resultat af et cirkulært partnerskab, der gør det muligt at indsamle og genbruge brugte malerspande ved at sikre, at tilstrækkeligt med restmaling i beholderne fjernes.

Malingsresterne indsamles og omdannes til ny maling af den sociale virksomhedsorganisation Paint360. Beholderne oparbejdes derefter til genanvendte pellets af Berry Circular Polymers. Den nye cirkulære plast er lige så godt ydende til råmaterialet som nyt PCR-materiale.

Samtidig giver hele det lukkede kredsløbsprojekt betydelige miljøfordele: 
Det reducerer den overordnede påvirkning fra både maling og emballage gennem reduktion af affaldsprodukter, der ender som affald, og de CO2-udledninger, der kommer af afbrænding.
For hvert ton plastikemballage, der spares fra forbrænding og genanvendes, bliver der opnået en samlet bespaelse på ca. 2,8 ton CO2, lyder det fra Berry Superfos.

Prisen er en vigtig anerkendelse
Plastic Industry Awards belønner  på  21. år innovationer og produkter med enestående ydeevne i den britiske plastindustri.

-Dette er endnu en vigtig anerkendelse for vores banebrydende projekt, siger Søren Rohleder, CEO Berry Superfos, og fortsætter:

-Lukkede kredsløb kan spille en afgørende rolle i den videre udvikling af den cirkulære økonomi. For malingindustrien kan kredsløbene hjælpe roducenter med både at imødekomme forbrugernes krav om mere bæredygtige løsninger og opfylde lovkrav som f.eks. EPR. Vi vil fortsætte med at arbejde med vores kunder i alle sektorer i den videre udformning og udvikling af cirkulære emballageløsninger.

-lipe

10/12 2022