Vækstvirksomhed vil indtage pharma-og medicoindustrienMartin Hundevad og Martin Kristensen er drivkraften bag Unimecs strategisatsning om at gå ind pharma- og medicoindustrien. Foto: PR.

Vækstvirksomhed vil indtage pharma-og medicoindustrien

Automations- og ingeniørvirksomheden Unimec i Langå vil fortsætte fire års fremgang med leveringer til pharma- og medicoindustrien. I løbet af to år skal pharma udgøre minimum 30 procent af virksomheden og omsætte for 15 millioner kroner om året

Unimec har siden 2007 fremstillet højteknologisk udstyr til bl.a. fødevare-og fremstillingsindustrien i form af eksempelvis intern transport, limrobotter, mærkning, skæremaskiner, sorteringsanlæg og maskiner til magnetmontage.

Over de seneste fire år har det sikret automations- og ingeniørvirksomheden en vækst på 175 procent på bruttofortjenesten, og efter halvanden års forberedelse er Unimec nu parat til at levere avanceret specialmaskinel til pharma- og medicoindustrien.

Målsætningen er klar: erobring af store markedsandele og 30 procent af omsætningen svarende til over 15 millioner kroner inden for to år.

Tilbage i 2020 igangsatte virksomheden en større forandringsproces, hvori et af de klare delmål var at trække viden in-house og udvikle os, så vi kunne udvide potentialet og begynde at levere til medico- og pharmakunder. Nu er vi parate, og vi har store forventninger til det nye forretningsområde, som vi ønsker, skal udgøre en markant del af vores portefølje og omsætning fremover, siger Martin Hundevad, der er automation manager og partner i Unimec. Han tilføjer:

– Hos Unimec har vi en størrelse, der gør det muligt for os at arbejde meget tæt med kunden og med ekstrem stor agilitet. Derfor kan vi meget nemmere ændre og rette til løbende, som projektet udvikler sig. Det er en klar fordel i forhold til, hvad større og mere fastlåste leverandører kan.

Planen er, at satsningen skal kulminere med den første maskinleverancer i andet kvartal og et implementeret GAMP (Good Automated Manufacturing Practice) kompatibelt kvalitetssystem inden årets udløb.

Dokumentation og validering nødvendig for GAMP
Virksomhedens 32 ansatte har siden opstarten for 16 år siden opbygget en stor videns- og erfaringsbank. Alligevel har forberedelserne til det nye marked taget lang tid og krævet helt ny viden og opdaterede procesgange for de garvede ingeniører. Det er der en grund til.

– Sammenlignet med alle andre brancher vi leverer til, er der et ekstremt fokus på dokumentation og kvalificering, når det gælder pharma og medico. Så snart vores maskiner indgår i produktionen af medicokomponenter, skal alle dele af produktionsprocessen kunne dokumenteres og kvalificeres ned til mindste detalje for at garantere sikkerheden for producenten af komponenten samt patienten og for os som leverandør af maskinellet, siger Martin Hundevad. Han tilføjer:

 Martin Hundevad, automation manager og partner i Unimec

– Derfor har vi brugt det sidste halvandet år på at gennemgå og dokumentere udviklingsprocesser i virksomheden, så vi kan levere dokumentationsniveau, som modsvarer medico- og pharmakunders forventninger. Arbejdet fortsætter og det bevirker, at vi forhåbentlig inden året er omme, kan operere under GAMP-guidelines på tværs af alle processer i virksomheden.

Ny mand tager tøjlerne
Hvor Martin Hundevad har været den store katalysator i opstartsprocessen, har man nu hentet yderligere kapacitet ind i form af Martin Grann Kristensen. Han skal fremover være den drivende kraft i afdelingen og overtage projektstyringen fra sin navnebror. Martin Grann Kristensen har bred erfaring fra tidligere ansættelser hos blandt andet Kjærgaard A/S og InnoScan A/S og er da også hurtigt faldet godt til i rollen.

 Martin Grann Kristensen

– Jeg har kunne sætte mit præg på jobbet og bruge mine kompetencer lige fra begyndelsen. Der er ingen tvivl om, at jeg er kommet til en virksomhed med mange års erfaring, og som ved hvilken kvalitet og standard, der forventes af dem. Jeg glæder mig til for alvor at få sat gang i den nyeste gren af Unimec-familien, siger Martin Grann Kristensen.

-lipe

29/3 2023
  • Europas største maskine til foldekarton indviet i Sverige

    Europas største maskine til foldekarton indviet i Sverige

    maskiner ›Metsä Board har på produktionsanlægget i Örnsköldsvik kommune øget kapaciteten på sin BM1-maskine. Den kan nu producere 600.000 tons folkekarton om året og er den mest moderne af sin slags i hele Europa
  • Ny løsning til pluk af alle størrelser

    Ny løsning til pluk af alle størrelser

    maskiner ›Siemens, Universal Robots og Zivid har sammen udviklet en logistikløsning der strømliner lagerautomatiseringen og løser vedvarende udfordringer ved intralogistiske "fulfillmentopgaver". Løsningen er i fuld gang med at blive præsenteret på messer og ved forskellige arrangementer
  • Lyras udnævner sin hidtidige kommercielle chef til direktør

    Lyras udnævner sin hidtidige kommercielle chef til direktør

    maskiner ›Virksomheden bag pasteuriseringsteknologien med UV-lys har udnævnt tidligere CCO, Mark Kalhøj Andersen til ny CEO. Han overtager den øverste ledelse fra grundlægger og hovedaktionær Rasmus Mortensen, som fortsætter som udviklingschef og glæder sig til at fortsætte det gode samarbejde
  • igus lancerer kompakt energikæde til skuffer og racks

    igus lancerer kompakt energikæde til skuffer og racks

    maskiner ›Producenten af motion plastics har til kabelføring i applikationer med en lav grad af bevægelse udviklet draw-e-chain. Med sin reducerede og mere velproportionerede størrelse kan energikæden spare brugerne 30 procent af omkostningerne
  • Odense Robotics StartUp fund kåret som en af de bedste

    Odense Robotics StartUp fund kåret som en af de bedste

    maskiner ›Fondens og dens inkubator ved Teknologisk Institut er på den britiske avis Financial Times' liste over Europas bedste startup hubs og accelerator programmer. Tilmed er den danske StartUp Fund den eneste, som udelukkende er dedikeret til robotteknologi
  • Ny løsning til overvågning af produktion og emballering i realtid

    Ny løsning til overvågning af produktion og emballering i realtid

    maskiner ›Virksomheden GEA lancerer på Anuga FoodTec messen en ny cloud-baseret webapplikation til fødevareforarbejdnings- og emballeringslinjer. Løsningen skal optimere produktion og ressourcer i fødevareindustrien
  • SOCO System leverer total pakkeløsning for genanvendt plastfilm

    SOCO System leverer total pakkeløsning for genanvendt plastfilm

    maskiner ›Den danske virksomhed har for tyske POLICYCLE bygget et fuldautomatisk pakke- og palleteringsanlæg til f.eks. plastiksække af genanvendt forbrugerplast. Se video:
  • Styr på kakaomassen

    Styr på kakaomassen

    maskiner ›Q-Interline har fået sin første ordre til måling af kakao, og dermed bevæger virksomheden sig ind i et nyt fødevaresegment indenfor konfekture