Styr på kakaomassen

Styr på kakaomassen

Q-Interline har fået sin første ordre til måling af kakao, og dermed bevæger virksomheden sig ind i et nyt fødevaresegment indenfor konfekture

Q-Interline har hidtil leveret analysesystemer til kvalitetskontrol på laboratorier hos firmaer inden for produktion af konfekture, hvor kunderne måler på chokolade, mælkepulver, olier, nødder, marcipan og forskellige andre ingredienser.

Med den nye millionordre på to InSight Pro in-line procesmålesystemer til måling af kakaonips er det første gang, Q-Interline skal levere in-line analysesystemer til produktion af den vigtigste råvare i en chokoladeproduktion.

Det skriver Q-Interlinde i en pressemeddelelse. 

Heri fortæller leverandøren af analysesystemer videre, at kakaobønner får først fjernet selve skallen, inden de bliver knust til kakaonips og senere bliver forarbejdet til kakaomasse og kakaosmør.

Kakaobønner varierer meget i kvalitet, farve og smag afhængig af, hvor i verden de produceres, og hvordan vækstbetingelserne har været i løbet af modningsperioden.

I følge Q-Interlinde ønsker forbrugerne at slutproduktet altid har samme smag og farve. 

Det stiller store krav til producenterne af kakaomassen, og de bruger dermed mange ressourcer på at blande forskellige partier af kakaomasse sammen til den helt rigtige farve og smag.

Vigtig viden om forarbejdning
Ved at måle på kakaonips inden de videreforarbejdes, kan producenterne tidligt i processen opnå vigtig viden om, hvordan kakaomassen skal forarbejdes, så de kan styre processen mere optimalt med hensyn til farve og smag.

Ordren er kommet i hus i tæt samarbejde med et internationalt projektteam fra kundens og Q-Interlines side.

Og Q-Interline bliver valgt som leverandør, fordi både hardwaren og kompetencerne i projektteamet indfrier kundens ønsker og forventninger på kort og lang sigt.  

- Vi har arbejdet tæt sammen på tværs af grænser, og vores salgsteam fra Tyskland og Frankrig har været dybt involveret i projektet sammen med vores globale og franske applikationsspecialister og vores udviklingsafdeling, som bl.a. har udført forstudier i vores eget laboratorium, beretter CEO Martin Roithner Henriksen.

Q-Interlines robuste og vedligeholdelsesfrie InSight Pro in-line system er skabt til at blive monteret direkte i produktionsområdet.

Det er muligt fordi målesystemet er indbygget i et beskyttende kabinet, der kan modstå både støv, vand, høj omgivelsestemperatur og vibrationer.

- Dette er en særdeles spændende ordre, idet kunden har produktion i mere end 50 lande verden over, og de har et stort behov for at måle direkte i produktionen mange steder på hver produktions-site.

- Kunden ønsker at standardisere in-line måling på alle deres fabrikker i verden, og de har behov for at måle et antal steder igennem hele produktionsprocessen på hver fabrik.

- Vores InSight Pro in-line analysesystem kan tilsluttes flere målepunkter med ét analysesystem, hvilket gør Q-Interlines løsning attraktiv og meget velegnet til denne kundes behov, udtaler CEO Martin Roithner Henriksen-

Han fortsætter:

- Kunden har ønske om et vedligeholdelsesfrit analysesystem, der kan fjernovervåges fra centralt hold, idet deres fabrikker ligger spredt over hele verden. Netop det får de med vores InSight Pro system.

-hawin

6/3 2024
  • Smørefri plastcykel fra igus går i serieproduktion

    Smørefri plastcykel fra igus går i serieproduktion

    maskiner ›Den tidligere igus:bike hedder nu RCYL. Den er lavet af 50 procent genbrugte fiskenet. Til de bevægelige komponenter bruger igus sin smørefri, rustfri og genanvendelige højtydende plast – "zero lubrication"
  • Sealing System accelererede væksten i 2023

    Sealing System accelererede væksten i 2023

    maskiner ›I 2023 skabte den skandinaviske totalleverandør af automatiserede pakke- og palleteringslinjer, Sealing System, fortsat fremgang efter høj aktivitet i Danmark og en række europæiske markeder
  • Succesfuld drupamesse for Kongsberg

    Succesfuld drupamesse for Kongsberg

    maskiner ›Prisvinder, indfriede målsætninger og kø ved demonstrationerne på standen gør årets drupamesse til en mindeværdig begivenhed for Kongsberg
  • Connectivity: The Name of the Game

    Connectivity: The Name of the Game

    maskiner ›Kompetencebaserede partnerskaber skal sikre, at automatiserede produktions- og logistikprocesser spiller optimalt sammen og er både effektive og fleksible. Det er Technicons samarbejde med Toyota et godt eksempel på
  • Fyldemaskine til højviskøse produkter

    Fyldemaskine til højviskøse produkter

    maskiner ›Med to fyldehoveder og automatisk lågpåskruning af twist-off- og skruelåg er en nydesignet og højautomatiseret fyldemaskine for nylig lanceret af det Sønderborgske firma Swienty
  • Bakterie fra ko-maver spiller central rolle i CO2-neutral produktion

    Bakterie fra ko-maver spiller central rolle i CO2-neutral produktion

    maskiner ›En bakterie fra ko-maver er central i et nyt forskningsprojekt, hvor bakterien fodres med overskydende CO2 fra BASFs produktion. Slutproduktet er en kemisk byggesten med lavt CO2-aftryk til bl.a. medicin og tilsætningsstoffer til fødevarer
  • Den rette dosering

    Den rette dosering

    maskiner ›Med cts OVD (Open Vial Dispensing System) lancerer cts GmbH en kompakt enhed til dosering og fyldning af radioaktive lægemidler i åbne injektionsflasker
  • FoodTech har fokus på fødevareindustriens udfordringer med vand

    FoodTech har fokus på fødevareindustriens udfordringer med vand

    maskiner ›Vandforbrug og håndtering af vand er blandt fødevareindustriens største udfordringer, og af samme grund sætter FoodTech fokus på netop vand med området Water & Energy og konferencen IFC Water Congress