Robotter forbedrer arbejdsmiljøet hos Kohberg

Robotter forbedrer arbejdsmiljøet hos Kohberg

Bageriet har igenne årene taget robotter og automatisering til sig for at forbedre både arbejdsforholdene og produktionen. Sammen med seks andre virksomheder deler Kohberg sine erfaringer i en rapport af Teknologisk Institut, som også har produceret en video fra brødproduktionen:

Aflastning af personale, en mere attraktiv arbejdsplads og generelle ressourceudfordringer.

Ovennævnte parametre er blandt årsagerne til, at Kohberg Bageriet har valgt at kaste sig over robotter og automatisering i produktionen.

I dag er dele af produktionsprocesserne automatiseret hos virksomheden, og det har gjort en stor forskel – i særdeleshed når det kommer til at minimere medarbejdernes tunge arbejde, så kompetencerne i højere grad kan bruges til kontrol af produkter og kvalitet.

– Gevinsterne ved at indføre robotter og automation generelt er jo at få bagerne væk fra det tungere arbejde og forbedre arbejdsmiljøet. Og så handler det også om at få en ensartet kvalitet, som automation typisk kan give os, fortæller Peter Dam Krag, som er seniorprojektleder ved Kohberg.

Se video om, hvordan virksomheden bl.a. bruger robotter og automatisering i produktionen:

Virksomheden har sammen med seks andre virksomheder delt ud af sine erfaringer og givet et indblik i, hvordan de har grebet automatiseringen an, og hvilke barrierer man skal være opmærksom på. Det har Kohberg Bageriet gjort i rapporten "Robotteknologi og kunstig intelligens i dansk industri: Udbredelse, potentiale og udfordringer"

Automatiseret produktionslinje
Hos Kohberg har man benyttet sig af robotter i over 20 år, og for 3-4 år siden begyndte bageriet også at implementere kollaborative robotter – også kendt som cobots.

I dag har Kohberg højteknologiske produktionslinjer, hvor cirka 500 medarbejdere til dagligt arbejder for at producere nogle af de fødevarer, du finder i supermarkederne. Og her er mange af de manuelle og tungere opgaver for bagerne blevet reduceret betydeligt.

Bagernes hovedopgave på produktionslinjen i dag er at overvåge processerne og eventuelt foretage mindre, manuelle justeringer af de færdige produkter, hvis der er behov for det. Den tunge og ensformige del af arbejdet er overtaget af robotter og automationssystemer, men der er stadig potentiale til at øge automatiseringen yderligere.

– Automatiseringsgraden her hos Kohberg vil jeg anskue til at være omkring 50-60 procent. Vi har stadig mange steder, hvor vi kan indsætte robotter og yderligere automatisere vores anlæg, lyder det fra Peter Dam Krag.

-lipe

13/8 2024
  • Stor opbakning til årets HI-messe

    Stor opbakning til årets HI-messe

    maskiner ›Godt 620 udstillere har indtil videre meldt deres ankomst til Danmarks største industrimesse, som om seks uger åbner dørene med konkurrencer, konferencer og udstillinger i Herning. I år med elektronikmessen EOT som en del af arrangementet
  • Sick præsenterer ny generation af absolut-incodere

    Sick præsenterer ny generation af absolut-incodere

    maskiner ›ANS/ANM58 PROFINET er designet til, at maskiner og anlæg til maskinkonstruktion, emballage-, lager- og transportteknik bl.a. får mere præcis styring og bliver nemmere at vedligeholde
  • Robotløsning automatiserer pakkeanlægget

    Robotløsning automatiserer pakkeanlægget

    maskiner ›RoboTool har designet og implementeret en ny pakkeløsning hos Danfoss Drives
  • Fødevarer kommer på græs

    Fødevarer kommer på græs

    maskiner ›Indenfor få år kan protein udvundet fra almindeligt kløvergræs være en hovedingrediens i en lang række almindelige fødevarer som f.eks. is, yoghurt og proteindrikke. Smag og farve fra udtrækket har hidtil skabt forhindringer, men det har forskere på AAU arbejdet på at gøre noget ved
  • Tetra Pak New Food Technology Development Centre er åbnet

    Tetra Pak New Food Technology Development Centre er åbnet

    maskiner ›Forsøg med pilotanlæg vil fremskynde produktlanceringer, reducere investeringsrisikoen og hjælpe producenterne med at levere konkurrencedygtige fermenterede produkter af høj kvalitet
  • Bleer bliver til plast, cellulose og vand

    Bleer bliver til plast, cellulose og vand

    maskiner ›Den danske miljøvirksomhed, Verdis, har fået til opgave at genanvende københavnernes bleer. På Kanalholmen 24 i Hvidovre opfører de derfor et nyt genbrugsanlæg, der skal sikre, at københavnernes brugte bleer bliver omdannet til genanvendelige materialer som bl.a. plast, cellulose og vand
  • Universal Robots på markedet med sin hidtil hurtigste cobot

    Universal Robots på markedet med sin hidtil hurtigste cobot

    maskiner ›Den danske producent af kollaborative robotter præsenterer i denne uge sin UR15 på Automate-messen i Detroit. Robotten kan løfte 15-17 kg og egner sig især til f.eks. bil-, metal- og forarbejdsningsindustrien og elektronik og teknologibranchen
  • Komplet, rullende arbejdsplads fra Norris Print Tech

    Komplet, rullende arbejdsplads fra Norris Print Tech

    maskiner ›En stor tablet, labelprinter og egen kraftig strømforsyning er NPTs nyeste bud på en mobil arbejdsstation til lagre og produktionsmiljøer. Løsningen hedder Newcastle NB Slim Cart og er kombineret med Zebras nye KC50 tablet