Robotter forbedrer arbejdsmiljøet hos Kohberg

Robotter forbedrer arbejdsmiljøet hos Kohberg

Bageriet har igenne årene taget robotter og automatisering til sig for at forbedre både arbejdsforholdene og produktionen. Sammen med seks andre virksomheder deler Kohberg sine erfaringer i en rapport af Teknologisk Institut, som også har produceret en video fra brødproduktionen:

Aflastning af personale, en mere attraktiv arbejdsplads og generelle ressourceudfordringer.

Ovennævnte parametre er blandt årsagerne til, at Kohberg Bageriet har valgt at kaste sig over robotter og automatisering i produktionen.

I dag er dele af produktionsprocesserne automatiseret hos virksomheden, og det har gjort en stor forskel – i særdeleshed når det kommer til at minimere medarbejdernes tunge arbejde, så kompetencerne i højere grad kan bruges til kontrol af produkter og kvalitet.

– Gevinsterne ved at indføre robotter og automation generelt er jo at få bagerne væk fra det tungere arbejde og forbedre arbejdsmiljøet. Og så handler det også om at få en ensartet kvalitet, som automation typisk kan give os, fortæller Peter Dam Krag, som er seniorprojektleder ved Kohberg.

Se video om, hvordan virksomheden bl.a. bruger robotter og automatisering i produktionen:

Virksomheden har sammen med seks andre virksomheder delt ud af sine erfaringer og givet et indblik i, hvordan de har grebet automatiseringen an, og hvilke barrierer man skal være opmærksom på. Det har Kohberg Bageriet gjort i rapporten "Robotteknologi og kunstig intelligens i dansk industri: Udbredelse, potentiale og udfordringer"

Automatiseret produktionslinje
Hos Kohberg har man benyttet sig af robotter i over 20 år, og for 3-4 år siden begyndte bageriet også at implementere kollaborative robotter – også kendt som cobots.

I dag har Kohberg højteknologiske produktionslinjer, hvor cirka 500 medarbejdere til dagligt arbejder for at producere nogle af de fødevarer, du finder i supermarkederne. Og her er mange af de manuelle og tungere opgaver for bagerne blevet reduceret betydeligt.

Bagernes hovedopgave på produktionslinjen i dag er at overvåge processerne og eventuelt foretage mindre, manuelle justeringer af de færdige produkter, hvis der er behov for det. Den tunge og ensformige del af arbejdet er overtaget af robotter og automationssystemer, men der er stadig potentiale til at øge automatiseringen yderligere.

– Automatiseringsgraden her hos Kohberg vil jeg anskue til at være omkring 50-60 procent. Vi har stadig mange steder, hvor vi kan indsætte robotter og yderligere automatisere vores anlæg, lyder det fra Peter Dam Krag.

-lipe

13/8 2024
  • Universal Robots på markedet med sin hidtil hurtigste cobot

    Universal Robots på markedet med sin hidtil hurtigste cobot

    maskiner ›Den danske producent af kollaborative robotter præsenterer i denne uge sin UR15 på Automate-messen i Detroit. Robotten kan løfte 15-17 kg og egner sig især til f.eks. bil-, metal- og forarbejdsningsindustrien og elektronik og teknologibranchen
  • Komplet, rullende arbejdsplads fra Norris Print Tech

    Komplet, rullende arbejdsplads fra Norris Print Tech

    maskiner ›En stor tablet, labelprinter og egen kraftig strømforsyning er NPTs nyeste bud på en mobil arbejdsstation til lagre og produktionsmiljøer. Løsningen hedder Newcastle NB Slim Cart og er kombineret med Zebras nye KC50 tablet
  • Årets EuroSkills i Herning bliver den største nogensinde

    Årets EuroSkills i Herning bliver den største nogensinde

    maskiner ›Aldrig før i europæisk skillshistorie har der været så mange deltagere tilmeldt til en EuroSkills-konkurrence. Det står klart efter fristen for at tilmelde fagatleter er lukket, og ikke mindre end 597 unge talenter fra hele Europa har meldt deres ankomst til Danmark
  • Forbedret checkvejer med intelligente optioner til fødevareproducenter

    Forbedret checkvejer med intelligente optioner til fødevareproducenter

    maskiner ›Mettler-Toledo har annonceret en større opdatering af sin førende C31 StandardLine-checkvejer. Den indeholder en række nye muligheder, der giver større fleksibilitet, hurtigere implementering og forbedret overholdelse af fødevaresikkerheden
  • CirkEL vinder Plastprisen 2025

    CirkEL vinder Plastprisen 2025

    maskiner ›Vinder af Plastprisen 2025 blev CirkEL-projektet, der har udviklet en metode til at genanvende plast fra udtjente stikkontakter. Prisen blev uddelt ved Plastindustriens årsdag,
  • Labelexpo Europe udvider med teknologi for foldekarton

    Labelexpo Europe udvider med teknologi for foldekarton

    maskiner ›Foruden etiketter og fleksibel emballage vil årets messe, som afholdes i Barcelona fra 16.-19. september også til at omfatte foldekartonteknologi. Det er ifølge arrangøren en naturlig udvidelse, som følger udviklingen i industrien
  • Ishida lancerer ny forseglingsteknik til store volumener

    Ishida lancerer ny forseglingsteknik til store volumener

    maskiner ›Ishida Europas QX-800 kombinerer med bl.a. maskinhukommelse gennem kunstig intelligens og højere hastigheder med effektiv servomotorteknologi i en ny, højeffektiv Tray Sealer, der kan op til 175 bakker i minuttet med et værktøj med 7 aftryk
  • Rustfrie lejer letter aftapningen af belgisk klosterøl

    Rustfrie lejer letter aftapningen af belgisk klosterøl

    maskiner ›Det berømte, belgiske bryggeri Chimay, der er kendt for sin traditionelle trappistøl, har udskiftet rustne, fastklemte kuglelejer med smørefrie lejer af polymer fra igus i sit aftapningsanlæg. Det har øget effektiviteten og reduceret vedligeholdelsen i produktionen