Robotter forbedrer arbejdsmiljøet hos Kohberg

Robotter forbedrer arbejdsmiljøet hos Kohberg

Bageriet har igenne årene taget robotter og automatisering til sig for at forbedre både arbejdsforholdene og produktionen. Sammen med seks andre virksomheder deler Kohberg sine erfaringer i en rapport af Teknologisk Institut, som også har produceret en video fra brødproduktionen:

Aflastning af personale, en mere attraktiv arbejdsplads og generelle ressourceudfordringer.

Ovennævnte parametre er blandt årsagerne til, at Kohberg Bageriet har valgt at kaste sig over robotter og automatisering i produktionen.

I dag er dele af produktionsprocesserne automatiseret hos virksomheden, og det har gjort en stor forskel – i særdeleshed når det kommer til at minimere medarbejdernes tunge arbejde, så kompetencerne i højere grad kan bruges til kontrol af produkter og kvalitet.

– Gevinsterne ved at indføre robotter og automation generelt er jo at få bagerne væk fra det tungere arbejde og forbedre arbejdsmiljøet. Og så handler det også om at få en ensartet kvalitet, som automation typisk kan give os, fortæller Peter Dam Krag, som er seniorprojektleder ved Kohberg.

Se video om, hvordan virksomheden bl.a. bruger robotter og automatisering i produktionen:

Virksomheden har sammen med seks andre virksomheder delt ud af sine erfaringer og givet et indblik i, hvordan de har grebet automatiseringen an, og hvilke barrierer man skal være opmærksom på. Det har Kohberg Bageriet gjort i rapporten "Robotteknologi og kunstig intelligens i dansk industri: Udbredelse, potentiale og udfordringer"

Automatiseret produktionslinje
Hos Kohberg har man benyttet sig af robotter i over 20 år, og for 3-4 år siden begyndte bageriet også at implementere kollaborative robotter – også kendt som cobots.

I dag har Kohberg højteknologiske produktionslinjer, hvor cirka 500 medarbejdere til dagligt arbejder for at producere nogle af de fødevarer, du finder i supermarkederne. Og her er mange af de manuelle og tungere opgaver for bagerne blevet reduceret betydeligt.

Bagernes hovedopgave på produktionslinjen i dag er at overvåge processerne og eventuelt foretage mindre, manuelle justeringer af de færdige produkter, hvis der er behov for det. Den tunge og ensformige del af arbejdet er overtaget af robotter og automationssystemer, men der er stadig potentiale til at øge automatiseringen yderligere.

– Automatiseringsgraden her hos Kohberg vil jeg anskue til at være omkring 50-60 procent. Vi har stadig mange steder, hvor vi kan indsætte robotter og yderligere automatisere vores anlæg, lyder det fra Peter Dam Krag.

-lipe

13/8 2024
  •  Konkursramte Sealing System opkøbt af BILA Group

    Konkursramte Sealing System opkøbt af BILA Group

    maskiner ›Automatiseringsvirksomheden BILA overtager den overvejende del af Grindstedvirksomheden, og sikrer dermed den fortsatte produktion af Sealing Systems pakke- og palleteringsanlæg og 120 arbejdspladser. Ny direktør er fundet
  • AVK International vinder Automatiseringsprisen 2024

    AVK International vinder Automatiseringsprisen 2024

    maskiner ›Det er 30 år siden, familievirksomheden i Galten købte sin første robot. Nu har producenten af drikkevandsventiler modtaget det danske robotnetværk, DIRAs automatiseringspris for sin "Ferrari"-robotløsning, der er udviklet sammen med Kilde Automation. Se video om vinderløsningen:
  • AI-baseret kvalitetskontrol i farver fra SICK

    AI-baseret kvalitetskontrol i farver fra SICK

    maskiner ›Inspector83x er udviklet til let og ukompliceret kontrol, fejlfinding og sortering - selv for amatører, lover producenten af sensorløsninger. Det nye 2-farvekamera bliver præsenteret på Foodtech i næste måned
  • Cobotics.dk lanceret på det danske marked

    Cobotics.dk lanceret på det danske marked

    maskiner ›Virksomheden har etableret sig i Kastrup og tilbyder en bred vifte af intelligente robotter, der er designet til at samarbejde med mennesker på tværs af brancher fra produktion og lagre til renrum
  • Forståelsen af vand er afgørende papirproduktionens fremtid

    Forståelsen af vand er afgørende papirproduktionens fremtid

    maskiner ›Ny forskning viser, at vi kan øge antallet af gange, papir kan genbruges, hvilket kan revolutionere papirindustrien. Björn Sjöstrand, lektor i kemiteknik, har brugt mange år på at forstå og forbedre processen med at fjerne vand fra træfibre i papirproduktionen. I oktober er han indlægsholder på Scanpack Pioneers, og vil forklare, hvordan hans forskning kan gøre papirproduktionen mere ressourceeffektiv
  • Mejeribranchen kårer sine bedste produkter på FoodTech

    Mejeribranchen kårer sine bedste produkter på FoodTech

    maskiner ›I omegnen af 1.200 produkter forventes at deltage i IFC International Food Contest, der i år nyder ekstra stor opbakning fra udlandet. Mejeribranchens helt store fejring og prisfest er en del af FoodTech, der finder sted i MCH 1.-3. oktober
  • Bedre indtjening i både produktionen og pakkeriet

    Bedre indtjening i både produktionen og pakkeriet

    maskiner ›Scanvaegt lancerer en række produktnyheder til både produktion og pakkeri på FoodTech-messen. De dedikerede løsninger digitaliserer og automatiserer alle processer og reducerer dermed spild, arbejdstid og fejl
  •  SICK udvider NOVA-grænseflade til højhastigheds 3D-applikationer

    SICK udvider NOVA-grænseflade til højhastigheds 3D-applikationer

    maskiner ›Med den nye Nova support til RULER3000 bliver hurtige, præcise high-end 3D-visionsapplikationer tilgængelige for både eksperter og ikke-eksperter. Inden for få minutter kan brugere implementere tilpassede applikationer og inspicere detaljer i ekstreme hastigheder - f.eks. i bagerier og konfektureproduktion