Producenter oplever mangel på kuglelejer

Producenter oplever mangel på kuglelejer

Det går godt med produktionen i de fleste brancher, men producenter af kuglelejer kan ikke følge med efterspørgslen, og i øjeblikket er der mangel på de vigtige lejer

Der er godt gang i produktionen over en bred kam i det meste af Europa. Det er positivt for branchen, men det er svært for flere leverandører at følge med. Det gælder blandt andet dem, der leverer kuglelejer. Branchen oplever i øjeblikket mangel på det produkt, der er rygraden i de fleste produktioner. I værste fald betyder det forsinkelser og i sidste ende økonomiske tab for mange virksomheder.

– Vi hører fra flere af vores samarbejdspartnere og leverandører, at de ikke kan levere kuglelejer. Det skyldes, at der er godt gang i produktionen rundt omkring i Europa, og der bliver for alvor investeret. Det er selvfølgelig en god ting, problemet opstår, fordi der ikke er nok produktionskapacitet hos leverandørerne, og netop kuglelejer er noget, der bliver brugt i de fleste produktioner. Vi har allerede oplevet de første forsinkelser, forklarer Key Account Director Henrik Schmidt fra Brammer, der er totalleverandør til MRO-markedet. 

Et kugleleje er ikke bare et kugleleje

Når manglen sætter ind, vil mange virksomheder blive udfordret, for et kugleleje er ikke bare et kugleleje. Brammer forhandler over 56.000 forskellige typer lejer, og det kræver derfor ekspertviden at udvælge det rigtige type leje.

I 2016 solgte Brammer rundt regnet 42.000 millioner kuglelejer til industrien. Som eneste forhandler med sortiment fra både FAG, INA, NSK, SKF og Timken har Brammer gode muligheder for at hjælpe sine kunder.

– Vi har heldigvis været forudseende og udvidet vores lager, så vi er sikre på at kunne efterkomme vores kunders ønsker til tiden. Vi har omkring 10 millioner lejer på lager, siger Henrik Schmidt. 

Umiddelbart ser det ikke ud til, der kommer flere kuglelejer på markedet lige foreløbig, og manglen vil ifølge Brammer fortsætte på den anden side af nytår.

-hawin

24/11 2017