Pomfritter i pallevis ved minus 25 grader

Pomfritter i pallevis ved minus 25 grader

SSI Schäfer designer et fuldautomatisk dybfrostlager til Aviko Deutschland

Dybfrostlogistik stiller store krav til udnyttelse af plads, ydeevne, tilgængelighed og energieffektivitet. For at imødekomme disse krav har Aviko, en af de globale markedsledere inden for dybfrosne kartoffelprodukter, besluttet sig for at udvide og modernisere sit eksisterende anlæg.

Aviko har valgt SSI Schäfer som totalleverandør til den interne logistik og indgået en aftale om en kombineret udvidelse og modernisering af det eksisterende logistikcenter i Rain am Lech, Tyskland.

Som datterselskab af den hollandske Aviko Group, er Aviko en del af en af verdens største kartoffelforarbejdende virksomheder i verden og førende internationale leverandør af dybfrosne kartoffelprodukter. Som totalleverandør på lagerudvidelsen er SSI Schäfer ansvarlig for logistikkonceptet, implementeringsplanen og opførelsen af et nyt højlager med to krangange. Som ekspert inden for intern logistik har SSI Schäfer også fået til opgave at udføre retrofit af to eksisterende dybfrost-shuttlelagre og således skabe en sammenhængende logistikenhed.

Det nye højlager med multi-dybde kommer til at have 11.000 pallepladser med plads til ca. 600 forskellige produkter. For at sikre at produkterne bevarer deres kvalitet, holdes temperaturen på lageret konstant på -25 grader. Det nye højlager vil komme til at indeholde to Exyz-lagerkraner, som kan anvendes universelt.

Med hver sit dynamiske Orbiter-system som retriever vil disse lagerkraner opnå en kapacitet på 32 indlagringer og 46 udlagringer i timen. SSI Schäfer installerer energieffektive conveyorsystemer, som hurtigt kan transportere pallegods mellem de forskellige lagre og forsendelsesområdet. Conveyorsystemerne består af 158 rulle- og kædebaner, 27 vinkeloverføringer, tre 90 grader drejeborde og syv in- og outfeedstationer.

Logistiksoftwaren WAMAS, fra SSI Schäfer koordinerer alle materialeflow i hele enheden. Det integrerede visualiseringssystem WAMAS Lighthouse sørger for maksimal transparens i forhold til udnyttelsen af systemets kapacitet og materialeflowet. Efter udvidelsen af anlægget i Rain får Aviko plads til 25.000 paller. Samtidig øges kapaciteten på det overordnede system fra håndtering af 88 paller i timen til håndtering af 132 paller i timen. Det udvidede og moderniserede anlæg forventes idriftsat i sensommeren 2019.

Produktionen på Avikos anlæg i Rain består hovedsageligt af pommes frites og brasede kartofler til Tyskland og Østrig samt Italien og det sydøsteuropæiske marked. Der leveres hvert år 280.000 tons kartofter til produktionsanlægget, der forarbejdes til omkring 170.000 tons dybfrosne produkter.

-lipe

18/2 2019
  • Bryggere og vinmagere - foren jer

    Bryggere og vinmagere - foren jer

    maskiner ›‘Hvad der passer sammen - fermenterer sammen’. Det er sloganet for den del af drikkevaremessen BrauBeviale, som følger op på, at det øgede fokus på vinindustrien var en klar succes på sidste års messe
  • AI-baseret fjernovervågning til fødevarebranchen

    AI-baseret fjernovervågning til fødevarebranchen

    maskiner ›Ishida lancerer Sentinel 5.0 - en AI-drevet software til fjernovervågning og -rapportering. Den skal hjælpe fødevareproducenter og -fremstillere med at sikre maksimal kapacitet, ydeevne, effektivitet og værdi på produktionslinjerne
  • Universal Robots lancerer AI Accelerator til cobots

    Universal Robots lancerer AI Accelerator til cobots

    maskiner ›Den danske producent af kollaborative robotter har udviklet et nyt brugervenligt hardware- og software-værktøjssæt, der kan bruges til at bygge nye applikationer, fremskynde forskning og gøre det hurtigere at bringe AI-produkter på markedet
  • Forbedret Pouch System overflødiggør manuel håndtering

    Forbedret Pouch System overflødiggør manuel håndtering

    maskiner ›BEUMER Group har udviklet en innovativ AutoDrop-funktion til automatisk aflæsning af poserne i virksomhedens BG Pouch System. Den nye teknologi kan strømline og reducere pladsen i produktionen og muliggøre zero-touch i hele håndteringsprocessen
  • ProdX-softwareopgradering kan øge produktsikkerheden

    ProdX-softwareopgradering kan øge produktsikkerheden

    maskiner ›Mettler-Toledo Product Inspection lancerer nu af ProdX 2.7, som den seneste opdatering af virksomhedens datastyringssoftware til fødevareproduktion. Den nye version leverer forbedret enhedsstyring, driftseffektivitet og forbedret dataindsigt for at optimere produktionslinjer og indsatser for bæredygtighed
  • NPT præsenterer trådløs scanner fra Zebra

    NPT præsenterer trådløs scanner fra Zebra

    maskiner ›Det er en efterspurgt vare, Norris Print Tech nu har på hylden til sine kunder: En trådløs version af Zebras 2D scanner - bl.a. med en optimeret udgave til særligt vanskelige 1D/2D koder
  • AI og robotter og AI skal forlænge produkters levetid

    AI og robotter og AI skal forlænge produkters levetid

    maskiner ›Nyt EU-projekt skal ved hjælp af kunstig intelligens og avanceret robotteknologi styrke de cirkulære processer, når det kommer til genfremstilling af produkter. Teknologisk Institut repræsenterer Danmark i projektet
  • Fødevarebranchens klimaudfordringer og -dilemmaer er til debat på Foodtech

    Fødevarebranchens klimaudfordringer og -dilemmaer er til debat på Foodtech

    maskiner ›FoodTechs nye event Global Dilemma Conference udforsker med hjælp fra en lang række eksperter, hvordan fødevarebranchen bedst sikrer den grønne omstilling fremadrettet