Pomfritter i pallevis ved minus 25 grader
SSI Schäfer designer et fuldautomatisk dybfrostlager til Aviko Deutschland
Dybfrostlogistik stiller store krav til udnyttelse af plads, ydeevne, tilgængelighed og energieffektivitet. For at imødekomme disse krav har Aviko, en af de globale markedsledere inden for dybfrosne kartoffelprodukter, besluttet sig for at udvide og modernisere sit eksisterende anlæg.
Aviko har valgt SSI Schäfer som totalleverandør til den interne logistik og indgået en aftale om en kombineret udvidelse og modernisering af det eksisterende logistikcenter i Rain am Lech, Tyskland.
Som datterselskab af den hollandske Aviko Group, er Aviko en del af en af verdens største kartoffelforarbejdende virksomheder i verden og førende internationale leverandør af dybfrosne kartoffelprodukter. Som totalleverandør på lagerudvidelsen er SSI Schäfer ansvarlig for logistikkonceptet, implementeringsplanen og opførelsen af et nyt højlager med to krangange. Som ekspert inden for intern logistik har SSI Schäfer også fået til opgave at udføre retrofit af to eksisterende dybfrost-shuttlelagre og således skabe en sammenhængende logistikenhed.
Det nye højlager med multi-dybde kommer til at have 11.000 pallepladser med plads til ca. 600 forskellige produkter. For at sikre at produkterne bevarer deres kvalitet, holdes temperaturen på lageret konstant på -25 grader. Det nye højlager vil komme til at indeholde to Exyz-lagerkraner, som kan anvendes universelt.
Med hver sit dynamiske Orbiter-system som retriever vil disse lagerkraner opnå en kapacitet på 32 indlagringer og 46 udlagringer i timen. SSI Schäfer installerer energieffektive conveyorsystemer, som hurtigt kan transportere pallegods mellem de forskellige lagre og forsendelsesområdet. Conveyorsystemerne består af 158 rulle- og kædebaner, 27 vinkeloverføringer, tre 90 grader drejeborde og syv in- og outfeedstationer.
Logistiksoftwaren WAMAS, fra SSI Schäfer koordinerer alle materialeflow i hele enheden. Det integrerede visualiseringssystem WAMAS Lighthouse sørger for maksimal transparens i forhold til udnyttelsen af systemets kapacitet og materialeflowet. Efter udvidelsen af anlægget i Rain får Aviko plads til 25.000 paller. Samtidig øges kapaciteten på det overordnede system fra håndtering af 88 paller i timen til håndtering af 132 paller i timen. Det udvidede og moderniserede anlæg forventes idriftsat i sensommeren 2019.
Produktionen på Avikos anlæg i Rain består hovedsageligt af pommes frites og brasede kartofler til Tyskland og Østrig samt Italien og det sydøsteuropæiske marked. Der leveres hvert år 280.000 tons kartofter til produktionsanlægget, der forarbejdes til omkring 170.000 tons dybfrosne produkter.
-lipe