Nyt forseglingssystem maksimerer produktivitet og reducerer spild
GEA præsenterer i denne uge sit Smart Sealing System til vertikale fødevareemballeringsmaskiner til markedet for frosne fødevarer. Systemet bruger specielt metaltape i tætningsområdet og fjerner dermed behovet for at udskifte den tidligere brugte teflontape på de opvarmede forseglingskæber efter blot et par timer
Smart Sealing System bliver demonstreret på IFFA-messen for teknologiske løsninger til fødevareproduktion i disse dage i Düsseldorf, og systemet har ifølge GEA mange fordele:
Maksimering af produktiviteten, reduktion af nedetid, sænkning af de samlede ejeromkostninger og forbedring af pakkekvaliteten.
GEA Smart Sealing System er designet til pude- og kileposer pakket med frosne grøntsager, frugter, kartoffelprodukter, kød, kødalternativer, fisk og skaldyr.
Selvom det oprindeligt blev udviklet til brug med PE monomaterialer, kan GEA Smart Sealing System også bruges med alle udbredte laminater, inklusive genanvendelige materialestrukturer såsom BOPE, MDOPE, PP-baserede laminater og papirlaminater.
Forsegling af op til en million poser uden stop
Tidligere var de opvarmede 'kæber' i de traditionelle forseglingssystemer på vertikale pakkemaskiner typisk beskyttet af teflontape for at forhindre klæbning, når der blev kørt PE-film.
Derfor ville båndet, som en sikkerhedsforanstaltning, blive udskiftet ved afslutningen af hver otte-timers vagt, hvilket betød, at standby-forseglingskæberne ville blive anvendt under omstilling efter omkring 40.000 poser.
Det nye system bruger i stedet metalliske strimler med en nonstick, PFAS-fri (Polyfluoroalkyl Substances) belægning. Dette system kan kontinuerligt forsegle op til en million poser pålideligt uden at ændre forseglingsstrimlerne.
-lipe