Nyt forseglingssystem maksimerer produktivitet og reducerer spild

Nyt forseglingssystem maksimerer produktivitet og reducerer spild

GEA præsenterer i denne uge sit Smart Sealing System til vertikale fødevareemballeringsmaskiner til markedet for frosne fødevarer. Systemet bruger specielt metaltape i tætningsområdet og fjerner dermed behovet for at udskifte den tidligere brugte teflontape på de opvarmede forseglingskæber efter blot et par timer

Smart Sealing System bliver demonstreret på IFFA-messen for teknologiske løsninger til fødevareproduktion i disse dage i Düsseldorf, og systemet har ifølge GEA mange fordele:
Maksimering af produktiviteten, reduktion af nedetid, sænkning af de samlede ejeromkostninger og forbedring af pakkekvaliteten.

GEA Smart Sealing System er designet til pude- og kileposer pakket med frosne grøntsager, frugter, kartoffelprodukter, kød, kødalternativer, fisk og skaldyr.

Selvom det oprindeligt blev udviklet til brug med PE monomaterialer, kan GEA Smart Sealing System også bruges med alle udbredte laminater, inklusive genanvendelige materialestrukturer såsom BOPE, MDOPE, PP-baserede laminater og papirlaminater.

Forsegling af op til en million poser uden stop
Tidligere var de opvarmede 'kæber' i de traditionelle forseglingssystemer på vertikale pakkemaskiner typisk beskyttet af teflontape for at forhindre klæbning, når der blev kørt PE-film. 

Derfor ville båndet, som en sikkerhedsforanstaltning, blive udskiftet ved afslutningen af hver otte-timers vagt, hvilket betød, at standby-forseglingskæberne ville blive anvendt under omstilling efter omkring 40.000 poser.

Det nye system bruger i stedet metalliske strimler med en nonstick, PFAS-fri (Polyfluoroalkyl Substances) belægning. Dette system kan kontinuerligt forsegle op til en million poser pålideligt uden at ændre forseglingsstrimlerne.

-lipe

16/5 2022
  • Bryggere og vinmagere - foren jer

    Bryggere og vinmagere - foren jer

    maskiner ›‘Hvad der passer sammen - fermenterer sammen’. Det er sloganet for den del af drikkevaremessen BrauBeviale, som følger op på, at det øgede fokus på vinindustrien var en klar succes på sidste års messe
  • AI-baseret fjernovervågning til fødevarebranchen

    AI-baseret fjernovervågning til fødevarebranchen

    maskiner ›Ishida lancerer Sentinel 5.0 - en AI-drevet software til fjernovervågning og -rapportering. Den skal hjælpe fødevareproducenter og -fremstillere med at sikre maksimal kapacitet, ydeevne, effektivitet og værdi på produktionslinjerne
  • Universal Robots lancerer AI Accelerator til cobots

    Universal Robots lancerer AI Accelerator til cobots

    maskiner ›Den danske producent af kollaborative robotter har udviklet et nyt brugervenligt hardware- og software-værktøjssæt, der kan bruges til at bygge nye applikationer, fremskynde forskning og gøre det hurtigere at bringe AI-produkter på markedet
  • Forbedret Pouch System overflødiggør manuel håndtering

    Forbedret Pouch System overflødiggør manuel håndtering

    maskiner ›BEUMER Group har udviklet en innovativ AutoDrop-funktion til automatisk aflæsning af poserne i virksomhedens BG Pouch System. Den nye teknologi kan strømline og reducere pladsen i produktionen og muliggøre zero-touch i hele håndteringsprocessen
  • ProdX-softwareopgradering kan øge produktsikkerheden

    ProdX-softwareopgradering kan øge produktsikkerheden

    maskiner ›Mettler-Toledo Product Inspection lancerer nu af ProdX 2.7, som den seneste opdatering af virksomhedens datastyringssoftware til fødevareproduktion. Den nye version leverer forbedret enhedsstyring, driftseffektivitet og forbedret dataindsigt for at optimere produktionslinjer og indsatser for bæredygtighed
  • NPT præsenterer trådløs scanner fra Zebra

    NPT præsenterer trådløs scanner fra Zebra

    maskiner ›Det er en efterspurgt vare, Norris Print Tech nu har på hylden til sine kunder: En trådløs version af Zebras 2D scanner - bl.a. med en optimeret udgave til særligt vanskelige 1D/2D koder
  • AI og robotter og AI skal forlænge produkters levetid

    AI og robotter og AI skal forlænge produkters levetid

    maskiner ›Nyt EU-projekt skal ved hjælp af kunstig intelligens og avanceret robotteknologi styrke de cirkulære processer, når det kommer til genfremstilling af produkter. Teknologisk Institut repræsenterer Danmark i projektet
  • Fødevarebranchens klimaudfordringer og -dilemmaer er til debat på Foodtech

    Fødevarebranchens klimaudfordringer og -dilemmaer er til debat på Foodtech

    maskiner ›FoodTechs nye event Global Dilemma Conference udforsker med hjælp fra en lang række eksperter, hvordan fødevarebranchen bedst sikrer den grønne omstilling fremadrettet