Nyt forbrugskoncept giver nye automatiseringsmuligheder

Nyt forbrugskoncept giver nye automatiseringsmuligheder

Egatec præsenterer et nyt forretningskoncept, der gør det fordelagtigt at investere i automation

Investering i nyt automations- og produktionsudstyr er en forudsætning for virksomhedens vækst og konkurrenceevne. Typisk kræver denne investering en god likviditet.

Et nyt koncept gør det nemmere at effektivisere driften med nyt maskineri uden at have pengene på kontoen. Egatec Packaging Int. introducerer en ny forbrugsmodel, hvor man kun betaler for det man bruger – deraf navnet ”pay as you pack” idet det er antallet af producerede kasser, man betaler efter.

- Leasing har længe været en attraktiv finansieringsform herhjemme. Vi kender det fra biler, kopimaskiner og entreprenørmaskiner, så hvorfor ikke også industrimaskiner? For nogle virksomheder kan det være svært og dyrt at skaffe kapital. Afkastet skal helst være større end investeringen, og har man udsving i produktionen, hvor man eksempelvis pakker meget i højsæsonen og mindre i lavsæsonen, så er afkastet selvfølgelig mindre end hvis maskinen kørte i døgndrift.

- Med vores ”pay as you pack-koncept” betaler man kun for maskinen når man bruger den. Det giver den størst mulige fleksibilitet, siger Mads Nychel, administrerende direktør i Egatec Packaging Int. der udvikler standardmaskiner inden for pakning, palletering og intern transport til end-of-line.

Finansiel fleksibilitet

Der er ingen udbetaling og ingen investering. Egatec producerer, leverer og installerer anlægget, så betalingen træder først i kraft når maskinen er implementeret. Dermed får kunden allerede besparelsen fra dag 1.

- Forbrugsafgiften er større ved manuelle processer og når arbejdsgangene automatiseres, er der penge at spare, udtaler Mads Nychel og tilføjer at kunden, efter aftalens ophør, kan købe udstyret til en på forhånd aftalt pris.

All inclusive koncept

Driftssikkerhed betyder meget for Egatec´s kunder. Det er dyrt at have en produktion, der står stille, så derfor skal maskiner køre når det kræves! Forbrugsmodellen bygger på et all-inclusive koncept med en komplet serviceaftale og online dataopsamling, der inkluderer vedligehold, reparationer og reservedele – alt det, der skal til for en driftssikker produktion.

- Servicepakken sikrer kvaliteten og levetid af vores maskiner samt minimerer risikoen for driftsstop. Det skaber selvfølgelig tryghed hos vores kunder, fortsætter Mads Nychel.

Smart produktion

Smarte værktøjer, der giver overblikket over den daglige drift og skaber gennemsigtighed over processerne, fører til en mere effektiv produktion. Et webbaseret overvågningssystem opsamler og analyserer produktions- og forbrugsdata, så virksomheden får et komplet visuelt billede over sin egen produktion.

- Med værktøjet kan vi løbende overvåge produktionen – alt fra antallet af producerede kasser til fejlfinding på maskinen og dermed få et godt indblik i forretningen. Man kan hele tiden tilgå sine data og sikre at ens processer kører optimalt.

Analyseværktøjet samler alle data i skyen og er derfor tilgængelige hvor som helst og når som helst. Via en webapp som tilgås via en browser fra eks. mobil eller pc, kan man følge sin produktion i realtid.

Hos Egatec mærker man også stigende efterspørgsel efter automationsløsninger.

- Virksomhederne har indset, at hvis man vil være konkurrencedygtig og dermed også kunne bevare produktionen i Danmark, skal man investere i automatiseringsudstyr. Og med dette nye koncept gør vi det fordelagtigt netop at gøre dette, forklarer Mads Nychel.

-hawin

11/9 2017
  • igus lancerer kompakt energikæde til skuffer og racks

    igus lancerer kompakt energikæde til skuffer og racks

    maskiner ›Producenten af motion plastics har til kabelføring i applikationer med en lav grad af bevægelse udviklet draw-e-chain. Med sin reducerede og mere velproportionerede størrelse kan energikæden spare brugerne 30 procent af omkostningerne
  • Odense Robotics StartUp fund kåret som en af de bedste

    Odense Robotics StartUp fund kåret som en af de bedste

    maskiner ›Fondens og dens inkubator ved Teknologisk Institut er på den britiske avis Financial Times' liste over Europas bedste startup hubs og accelerator programmer. Tilmed er den danske StartUp Fund den eneste, som udelukkende er dedikeret til robotteknologi
  • Ny løsning til overvågning af produktion og emballering i realtid

    Ny løsning til overvågning af produktion og emballering i realtid

    maskiner ›Virksomheden GEA lancerer på Anuga FoodTec messen en ny cloud-baseret webapplikation til fødevareforarbejdnings- og emballeringslinjer. Løsningen skal optimere produktion og ressourcer i fødevareindustrien
  • SOCO System leverer total pakkeløsning for genanvendt plastfilm

    SOCO System leverer total pakkeløsning for genanvendt plastfilm

    maskiner ›Den danske virksomhed har for tyske POLICYCLE bygget et fuldautomatisk pakke- og palleteringsanlæg til f.eks. plastiksække af genanvendt forbrugerplast. Se video:
  • Styr på kakaomassen

    Styr på kakaomassen

    maskiner ›Q-Interline har fået sin første ordre til måling af kakao, og dermed bevæger virksomheden sig ind i et nyt fødevaresegment indenfor konfekture
  • Absalon søger om at åbne robotuddannelse i Kalundborg

    Absalon søger om at åbne robotuddannelse i Kalundborg

    maskiner ›Professionshøjskolen har ansøgt om at åbne ny diplomingeniøruddannelse i robotteknologi og automation. Uddannelsen skal være med til at imødekomme industriens behov både i Kalundborg og i resten af landet
  • SICK lancerer den første touchscreen-betjente fotocelle

    SICK lancerer den første touchscreen-betjente fotocelle

    maskiner ›Sensor-specialisten lancerer den nye W10 i fire varianter, der egner sig særligt godt til fødevare- og farmaindustrien. De kan alle indstilles til enten forgrunds- eller baggrundsafblænding. Desuden kan brugeren vælge om sensoren skal havde fokus på hastighed eller præcision
  • Udvidelse giver plads til vækst indenfor specialmaskiner

    Udvidelse giver plads til vækst indenfor specialmaskiner

    maskiner ›Automations- og ingeniørvirksomheden Unimec, som bl.a. leverer specialmaskiner til pharma- og medicoindustrien er vokset ud af lokalerne. Derfor har virksomheden taget første spadestik til en ny montagehal, der udvider pladsen med en tredjedel