Ny teknologi sikrer skiver med præcis samme vægt
Danske Nemco, som er førende leverandør af løsninger til den nordiske fødevareindustri, har indgået samarbejde med spanske Astech, som er specialist i maskiner til automatisk båndsavning af frossent kød og fisk
Det spanske firma Astech har en unik position inden for automatisk båndsavning af fisk og kød med og uden ben i skiver eller tern, hvor produkterne er frosne eller alternativt holder en temperatur lige over 0 grader celsius.
Nemcos samarbejde med Astech omfatter salg og service i Danmark og Sverige. Ifølge CEO Lars Olsgaard fra Nemco vil Astechs maskiner især være interessante for meatpackers, der ønsker at automatisere hidtil manuelle processer, bl.a. for at øge sikkerheden.
- Vores mål med samarbejdet med Astech er at skabe merværdi ude hos den enkelte fødevareproducent. Med Astechs nye automatiske båndsave kan man opnå særdeles avancerede produkter, som er velegnede til tilberedning på grill, i sous-vide og i ovn. Forbrugerne vil kunne få en optimal oplevelse, både ved tilberedning og indtagelse af retter, som er baseret på produkter, der er savet med Astechs maskiner, siger Lars Olsgaard.
Produkter scannes, volumenberegnes og saves
Astechs maskiner har det afgørende fortrin, at de med brug af den nyeste teknologi kan give præcise skiver på vægt ud fra de parametre, der er indstillet på forhånd. Udskæringerne på fast vægt opnås ved, at produktet først scannes og volumenberegnes – og derefter saves.
Astech udbyder en række applikationer, bl.a. til båndsavning af t-bone steaks, svineskank, osso buco, grisetæer og kyllinger, splitning af okseknogler og båndsavning af frossen fisk, herunder fx laks, torsk og sej.
Nemco præsenterer løsningerne på to demodage den 19. og 20. juni på Nemco Service Center i Viby J, hvor man kan medbringe sine egne produkter og teste dem på Astech-maskiner.
-lipe