Ny teknologi sikrer skiver med præcis samme vægt

Ny teknologi sikrer skiver med præcis samme vægt

Danske Nemco, som er førende leverandør af løsninger til den nordiske fødevareindustri, har indgået samarbejde med spanske Astech, som er specialist i maskiner til automatisk båndsavning af frossent kød og fisk

Det spanske firma Astech har en unik position inden for automatisk båndsavning af fisk og kød med og uden ben i skiver eller tern, hvor produkterne er frosne eller alternativt holder en temperatur lige over 0 grader celsius.

Nemcos samarbejde med Astech omfatter salg og service i Danmark og Sverige. Ifølge CEO Lars Olsgaard fra Nemco vil Astechs maskiner især være interessante for meatpackers, der ønsker at automatisere hidtil manuelle processer, bl.a. for at øge sikkerheden.

- Vores mål med samarbejdet med Astech er at skabe merværdi ude hos den enkelte fødevareproducent. Med Astechs nye automatiske båndsave kan man opnå særdeles avancerede produkter, som er velegnede til tilberedning på grill, i sous-vide og i ovn. Forbrugerne vil kunne få en optimal oplevelse, både ved tilberedning og indtagelse af retter, som er baseret på produkter, der er savet med Astechs maskiner, siger Lars Olsgaard.

Produkter scannes, volumenberegnes og saves
Astechs maskiner har det afgørende fortrin, at de med brug af den nyeste teknologi kan give præcise skiver på vægt ud fra de parametre, der er indstillet på forhånd. Udskæringerne på fast vægt opnås ved, at produktet først scannes og volumenberegnes – og derefter saves.

Astech udbyder en række applikationer, bl.a. til båndsavning af t-bone steaks, svineskank, osso buco, grisetæer og kyllinger, splitning af okseknogler og båndsavning af frossen fisk, herunder fx laks, torsk og sej.

Nemco præsenterer løsningerne på to demodage den 19. og 20. juni på Nemco Service Center i Viby J, hvor man kan medbringe sine egne produkter og teste dem på Astech-maskiner.

-lipe

28/5 2024
  • Bryggere og vinmagere - foren jer

    Bryggere og vinmagere - foren jer

    maskiner ›‘Hvad der passer sammen - fermenterer sammen’. Det er sloganet for den del af drikkevaremessen BrauBeviale, som følger op på, at det øgede fokus på vinindustrien var en klar succes på sidste års messe
  • AI-baseret fjernovervågning til fødevarebranchen

    AI-baseret fjernovervågning til fødevarebranchen

    maskiner ›Ishida lancerer Sentinel 5.0 - en AI-drevet software til fjernovervågning og -rapportering. Den skal hjælpe fødevareproducenter og -fremstillere med at sikre maksimal kapacitet, ydeevne, effektivitet og værdi på produktionslinjerne
  • Universal Robots lancerer AI Accelerator til cobots

    Universal Robots lancerer AI Accelerator til cobots

    maskiner ›Den danske producent af kollaborative robotter har udviklet et nyt brugervenligt hardware- og software-værktøjssæt, der kan bruges til at bygge nye applikationer, fremskynde forskning og gøre det hurtigere at bringe AI-produkter på markedet
  • Forbedret Pouch System overflødiggør manuel håndtering

    Forbedret Pouch System overflødiggør manuel håndtering

    maskiner ›BEUMER Group har udviklet en innovativ AutoDrop-funktion til automatisk aflæsning af poserne i virksomhedens BG Pouch System. Den nye teknologi kan strømline og reducere pladsen i produktionen og muliggøre zero-touch i hele håndteringsprocessen
  • ProdX-softwareopgradering kan øge produktsikkerheden

    ProdX-softwareopgradering kan øge produktsikkerheden

    maskiner ›Mettler-Toledo Product Inspection lancerer nu af ProdX 2.7, som den seneste opdatering af virksomhedens datastyringssoftware til fødevareproduktion. Den nye version leverer forbedret enhedsstyring, driftseffektivitet og forbedret dataindsigt for at optimere produktionslinjer og indsatser for bæredygtighed
  • NPT præsenterer trådløs scanner fra Zebra

    NPT præsenterer trådløs scanner fra Zebra

    maskiner ›Det er en efterspurgt vare, Norris Print Tech nu har på hylden til sine kunder: En trådløs version af Zebras 2D scanner - bl.a. med en optimeret udgave til særligt vanskelige 1D/2D koder
  • AI og robotter og AI skal forlænge produkters levetid

    AI og robotter og AI skal forlænge produkters levetid

    maskiner ›Nyt EU-projekt skal ved hjælp af kunstig intelligens og avanceret robotteknologi styrke de cirkulære processer, når det kommer til genfremstilling af produkter. Teknologisk Institut repræsenterer Danmark i projektet
  • Fødevarebranchens klimaudfordringer og -dilemmaer er til debat på Foodtech

    Fødevarebranchens klimaudfordringer og -dilemmaer er til debat på Foodtech

    maskiner ›FoodTechs nye event Global Dilemma Conference udforsker med hjælp fra en lang række eksperter, hvordan fødevarebranchen bedst sikrer den grønne omstilling fremadrettet