Ny Robolink fra igus udfordrer de våde elementer

Ny Robolink fra igus udfordrer de våde elementer

Fugtige og våde miljøer kan hurtigt nedbryde mekanikken i en robot. Det har motiveret igus til at lancere en Low Cost Automation innovation, der nemt og økonomisk kan implementere enkle opgaver og samtidig tåle direkte kontakt med vandsprøjt

-Fra samtaler med kunderne, lærte vi at mange brugere leder efter en økonomisk løsning der også kan bruges i miljøer med vandsprøjt, for eksempel ved fjernelse af emulsioner. Vi udviklede herefter en robot der er egnet til dette formål siger Alexander Mühlens, leder af Automation Technology hos igus GmbH.

Den nye robolink udnytter fordelene ved to materialer: rustfrit stål og højtydende polymerer. For første gang i en igus robot, er led fremstillet af V2 eller V4 rustfrit stål og samlinger af velkendte smørefri tribo-polymerer. Brugeren behøver ingen yderligere kostbar afdækning, da fraværet af smøremidler i samlingerne betyder, at fedt ikke kan vaskes ud og forsvinde i miljøet. Den nye robolink opfylder mindst beskyttelsesklasse IP44, og er derfor resistent mod vandsprøjt.

Den kan bære op til tre kilo, har en rækkevidde på 790 millimeter med fem akser og kan udføre 7 plukninger i minuttet. Takket være brugen af motorer med enkodere i beskyttelsesklasse IP65, kan robotten også nemt anvendes til udendørs inspektion. Yderligere anvendelser er mulige, for eksempel i fødevare- og drikkevareindustrien, i kemisk- og farmaceutisk sektor, eller sågartil tank- og containerrensningsarbejder.

-lipe

4/3 2021
  • Bryggere og vinmagere - foren jer

    Bryggere og vinmagere - foren jer

    maskiner ›‘Hvad der passer sammen - fermenterer sammen’. Det er sloganet for den del af drikkevaremessen BrauBeviale, som følger op på, at det øgede fokus på vinindustrien var en klar succes på sidste års messe
  • AI-baseret fjernovervågning til fødevarebranchen

    AI-baseret fjernovervågning til fødevarebranchen

    maskiner ›Ishida lancerer Sentinel 5.0 - en AI-drevet software til fjernovervågning og -rapportering. Den skal hjælpe fødevareproducenter og -fremstillere med at sikre maksimal kapacitet, ydeevne, effektivitet og værdi på produktionslinjerne
  • Universal Robots lancerer AI Accelerator til cobots

    Universal Robots lancerer AI Accelerator til cobots

    maskiner ›Den danske producent af kollaborative robotter har udviklet et nyt brugervenligt hardware- og software-værktøjssæt, der kan bruges til at bygge nye applikationer, fremskynde forskning og gøre det hurtigere at bringe AI-produkter på markedet
  • Forbedret Pouch System overflødiggør manuel håndtering

    Forbedret Pouch System overflødiggør manuel håndtering

    maskiner ›BEUMER Group har udviklet en innovativ AutoDrop-funktion til automatisk aflæsning af poserne i virksomhedens BG Pouch System. Den nye teknologi kan strømline og reducere pladsen i produktionen og muliggøre zero-touch i hele håndteringsprocessen
  • ProdX-softwareopgradering kan øge produktsikkerheden

    ProdX-softwareopgradering kan øge produktsikkerheden

    maskiner ›Mettler-Toledo Product Inspection lancerer nu af ProdX 2.7, som den seneste opdatering af virksomhedens datastyringssoftware til fødevareproduktion. Den nye version leverer forbedret enhedsstyring, driftseffektivitet og forbedret dataindsigt for at optimere produktionslinjer og indsatser for bæredygtighed
  • NPT præsenterer trådløs scanner fra Zebra

    NPT præsenterer trådløs scanner fra Zebra

    maskiner ›Det er en efterspurgt vare, Norris Print Tech nu har på hylden til sine kunder: En trådløs version af Zebras 2D scanner - bl.a. med en optimeret udgave til særligt vanskelige 1D/2D koder
  • AI og robotter og AI skal forlænge produkters levetid

    AI og robotter og AI skal forlænge produkters levetid

    maskiner ›Nyt EU-projekt skal ved hjælp af kunstig intelligens og avanceret robotteknologi styrke de cirkulære processer, når det kommer til genfremstilling af produkter. Teknologisk Institut repræsenterer Danmark i projektet
  • Fødevarebranchens klimaudfordringer og -dilemmaer er til debat på Foodtech

    Fødevarebranchens klimaudfordringer og -dilemmaer er til debat på Foodtech

    maskiner ›FoodTechs nye event Global Dilemma Conference udforsker med hjælp fra en lang række eksperter, hvordan fødevarebranchen bedst sikrer den grønne omstilling fremadrettet