Ny, dansk platform gør automatiseringen intuitiv

Ny, dansk platform gør automatiseringen intuitiv

OnRobot i Odense lancerer nu systemet WebLogic, der giver konkurrerende robotter et fælles sprog. Systemet gør det muligt både at programmere robotter fra otte af de største producenter og samtidigt anvende alle OnRobots robot-gribere som 'end of arm tooling' på et stort udvalg af robotarme

Dermed bliver langt mere intuitivt at automatisere med et bredt udvalg af cobots og letvægtsrobotter.

OnRobot A/S har etableret en ny grænseflade til end-of-arm-værktøjer, som vil forenkle automatisering drastisk og dermed gøre det hurtigere og nemmere for producenter at udnytte det fulde potentiale af kollaborative robotter.

Med blot et enkelt system, en enkelt programmerings- og træningsplatform og et enkelt leverandørforhold får producenter nu adgang til et bredt udvalg af værktøjer, komplet robotkompatibilitet og stort set ubegrænsede muligheder inden for kollaborative applikationer. Denne nye One-System løsning øger installationshastigheden, så producenterne sparer tid og penge og hurtigt kan få gavn af automatiseringen.

Stærkere gribere med nemmere montering
Samtidig med den nye One-System løsning, som forenkler automatiseringen, fortsætter OnRobot med at forbedre sine end-of-arm-værktøjer, for at leve op til nye markedskrav. RG2- og RG6-griberne er blevet redesignet, så de nu er stærkere, mere følsomme og lettere at montere.


Griberne leveres nu også med sikkerhedsafskærmning, der er TÜV-certificeret i kategori 3, PLd-niveau, som standard. Gecko Grippers puder er blevet optimeret med en maksimal nyttelast på op til 6,5 kg afhængig af materiale.

One-System løsning inkorporerer elektronik i integreret Quick Changer
Den nye og fælles mekaniske og elektroniske grænseflade for alle OnRobots end-of-arm-værktøjer kan bruges sammen med et bredt udvalg af førende kollaborative og lette industrielle robotbrands. En ekstra Dual Quick Changer har de samme nye egenskaber, samtidig med at den giver mulighed for at benytte to værktøjer i en og samme cyklus.
Mix og match alt efter applikationsbehov og for at maksimere udnyttelsen af robotten.

 

- Producenterne stiller stadig højere krav til deres robotapplikationer, og end-of-arm-værktøjer er blevet nøglen til, at de kan optimere deres investeringer, forklarer OnRobots CEO, Enrico Krog Iversen, og uddyber:

- Integrationen af vores Quick Changer på tværs af vores aktuelle produktudvalg gør det nemmere end nogensinde at skifte mellem værktøjer og robottyper, hvilket giver en større grad af fleksibilitet, reducerer spildtid og sikrer dermed en mere effektiv produktion og et hurtigere automatiseringsafkast. Det bringer os endnu et skridt tættere på en fælles OnRobot One-System løsning, som gør det nemt, hurtigt og billigt for producenter at bygge kollaborative applikationer, uanset hvilke robotter de vælger.

Fælles platform på tværs af værktøjs- og robotbrands
Med OnRobot Quick Changer, som nu er integreret i alle OnRobots værktøjer, sørger et enkelt kabel nu for en universel grænseflade for værktøjer og kommunikation, så det ikke er nødvendigt at frakoble kabler, når værktøjerne skal udskiftes. Udvidede kommunikationsmuligheder understøtter desuden et bredt udvalg af robotplatforme.

Til Universal Robots:

Til Universal Robots' robotarme leverer OnRobot nu en fælles URCap, som gør det muligt for alle værktøjer at arbejde sammen, selv i et og samme program. Ved brug af eksempelvis Dual Quick Changer kan producenterne bruge en RG2 to-fingergriber sammen med en VG10 vakuumgriber i en og samme cyklus og dermed opnå bedre udnyttelse af en enkelt UR-robot. Takket være den fælles programmeringsløsning kan UR-robotter nu installeres hurtigere end nogensinde.

Feltbusløsning til andre robotbrands:

Alle OnRobot-produkter leveres nu med en fælles kommunikationsplatform, der benytter standard-feltbusprotokoller, hvilket gør det nemt at programmere værktøjerne uanset hvilken robot, der bruges. Med de nye feltbusprotokoller vil producenterne nemt kunne definere softwareværdier og anvende flere funktioner via et standard-ethernetkabel, hvilket understøtter en højere grad af kompleksitet via en enkel plug-and-produce-tilgang, der ikke kræver yderligere kabler. Installationstiden kan reduceres fra 3 timer til 30 minutter, så producenterne kan komme hurtigt i gang med at bruge deres kollaborative applikation.

OnRobot WebLogic for digitalt I/O for alle robottyper:

Den nye OnRobot One-System løsning har en OnRobot WebLogic-grænseflade beregnet til robotter, der tilsluttes via digitalt I/O. Ved hjælp af IP-adressen på OnRobot Compute Box kan producenterne logge på via OnRobot WebClient fra en telefon eller anden netværkstilsluttet enhed for at overvåge robotten eller oprette simple robotprogrammer. Producenterne kan forudindstille værdier og udvikle detaljeret programmeringslogik ved hjælp af feedback-værdierne fra OnRobots gribere og sensorer og dermed sikre en højere grad af kontrol. Dette gør OnRobots værktøjer kompatible med et endnu større udvalg af robotarme, hvilket betyder, at producenterne nemt kan integrere end-of-arm-værktøjer med deres eksisterende udstyr.

-lipe

 

11/9 2019
  • igus lancerer kompakt energikæde til skuffer og racks

    igus lancerer kompakt energikæde til skuffer og racks

    maskiner ›Producenten af motion plastics har til kabelføring i applikationer med en lav grad af bevægelse udviklet draw-e-chain. Med sin reducerede og mere velproportionerede størrelse kan energikæden spare brugerne 30 procent af omkostningerne
  • Odense Robotics StartUp fund kåret som en af de bedste

    Odense Robotics StartUp fund kåret som en af de bedste

    maskiner ›Fondens og dens inkubator ved Teknologisk Institut er på den britiske avis Financial Times' liste over Europas bedste startup hubs og accelerator programmer. Tilmed er den danske StartUp Fund den eneste, som udelukkende er dedikeret til robotteknologi
  • Ny løsning til overvågning af produktion og emballering i realtid

    Ny løsning til overvågning af produktion og emballering i realtid

    maskiner ›Virksomheden GEA lancerer på Anuga FoodTec messen en ny cloud-baseret webapplikation til fødevareforarbejdnings- og emballeringslinjer. Løsningen skal optimere produktion og ressourcer i fødevareindustrien
  • SOCO System leverer total pakkeløsning for genanvendt plastfilm

    SOCO System leverer total pakkeløsning for genanvendt plastfilm

    maskiner ›Den danske virksomhed har for tyske POLICYCLE bygget et fuldautomatisk pakke- og palleteringsanlæg til f.eks. plastiksække af genanvendt forbrugerplast. Se video:
  • Styr på kakaomassen

    Styr på kakaomassen

    maskiner ›Q-Interline har fået sin første ordre til måling af kakao, og dermed bevæger virksomheden sig ind i et nyt fødevaresegment indenfor konfekture
  • Absalon søger om at åbne robotuddannelse i Kalundborg

    Absalon søger om at åbne robotuddannelse i Kalundborg

    maskiner ›Professionshøjskolen har ansøgt om at åbne ny diplomingeniøruddannelse i robotteknologi og automation. Uddannelsen skal være med til at imødekomme industriens behov både i Kalundborg og i resten af landet
  • SICK lancerer den første touchscreen-betjente fotocelle

    SICK lancerer den første touchscreen-betjente fotocelle

    maskiner ›Sensor-specialisten lancerer den nye W10 i fire varianter, der egner sig særligt godt til fødevare- og farmaindustrien. De kan alle indstilles til enten forgrunds- eller baggrundsafblænding. Desuden kan brugeren vælge om sensoren skal havde fokus på hastighed eller præcision
  • Udvidelse giver plads til vækst indenfor specialmaskiner

    Udvidelse giver plads til vækst indenfor specialmaskiner

    maskiner ›Automations- og ingeniørvirksomheden Unimec, som bl.a. leverer specialmaskiner til pharma- og medicoindustrien er vokset ud af lokalerne. Derfor har virksomheden taget første spadestik til en ny montagehal, der udvider pladsen med en tredjedel