Nilpeter fejrer 100 års jubilæum
Lars og Peter Eriksen står i spidsen for trykmaskineproducenten Nilpeter.

Nilpeter fejrer 100 års jubilæum

1. maj 2019 bliver en helt speciel dag hos Nilpeter i Slagelse. Der fejrer virksomheden nemlig sit 100 års jubilæum.

Nilpeter blev grundlagt i 1919 da to venner begyndte at servicere avistrykmaskiner i det centrale København. De lancerede deres første semi-rotative trykmaskine, The Simplex, i 1924 – en maskine, der i forskellige udgaver, forblev en del af virksomhedens sortiment indtil 1970’erne.

Med indførelsen af det selvklæbende substrat målrettede Nilpeter sin forretning mod etiketmarkedet, og resten er, som man siger, historie.

Nilpeter er fortsat en familieejet virksomhed, hvor Lars Eriksen og Peter Eriksen, far og søn, er tredje og fjerde generation af ejere, som leder virksomheden.

Kvalitet og holdbarhed

I dag fremstiller Nilpeter trykmaskiner til etiketter og fleksibele emballager på tre kontinenter: Europa, Nordamerika og Asien. Kvalitet og holdbarhed er vigtige egenskaber ved virksomhedens maskiner. Egenskaber, der opnås, fordi man har intern produktion af alle vitale komponenter, et højt niveau af automatisering samt en omfattende kvalitetsstyring.

Nilpeter har endvidere en række datterselskaber, der støtter virksomhedens globale servicestrategi over for kunderne, så man effektivt kan supportere både lokale og multinationale trykkerier.

Design med rene linjer

Nilpeters design af trykmaskiner har altid været let genkendelig. Den danske tradition for design med rene linjer, kombineret med høj funktionalitet, er prioriteret højt i udviklingsfasen og derfor synligt i de nuværende produktlinjer.

Virksomhedens udvikling inden for design af trykmaskiner imødekommer en ny generation af maskinoperatører, som ønsker moderne brugergrænseflader med intuitiv betjening.

De fem moderne teknologicentre, som Nilpeter har etableret i Danmark, USA, Thailand, Indien og Brasilien, viser de nyeste Nilpeter produktlinier og er dermed med til at skabe opmærksomhed om trykmaskinerne. Herudover udnytter underleverandører og industripartnere faciliteterne til at teste nye teknologitendenser i lokale produktionsmiljøer.

En stærk vision for fremtiden

Nilpeter har gennem årene skubbet grænserne for teknisk ekspertise og skabt mange væsentlige innovationer, der har været med til at sætte nye standarder i etiketindustrien.

Innovationer, såsom UV-flexotryk, rotativ screentryk og den første platformbaserede offsettrykmaskine. Nilpeter er fortsat en innovativt forankret virksomhed med stærke visioner for fremtiden.

- Nilpeter-brandet er stærkere end nogensinde på grund af mange års vigtige partnerskaber og produktinnovationer. Vi værdsætter partnerskaber - med kunder, leverandører og branchens partnere. Vi stræber efter at dele vores erfaringer og arbejde med førende teknologileverandører for at skabe værdi med og for vores kunder.

- Inspireret af de nyeste teknologiske trends udvikler og implementerer vores dygtige arbejdsstyrke konstant nye løsninger, så vi kan forblive en stærk og innovativ kraft i trykindustrien. Selvom vi nyder godt af 100 års erfaring, er vi ikke forankret i det, der har fungeret tidligere, men fokuseret på, hvad der vil fungere i fremtiden, fortæller Lars Eriksen, administrerende direktør i Nilpeter.

 Nilpeter ser frem til at fejre ’100 års Innovation’ med medarbejdere, kunder, partnere og leverandører. Virksomheden markerer jubilæet på forskellige måder i løbet af året.

-hawin

 

 

8/3 2019
  • igus lancerer kompakt energikæde til skuffer og racks

    igus lancerer kompakt energikæde til skuffer og racks

    maskiner ›Producenten af motion plastics har til kabelføring i applikationer med en lav grad af bevægelse udviklet draw-e-chain. Med sin reducerede og mere velproportionerede størrelse kan energikæden spare brugerne 30 procent af omkostningerne
  • Odense Robotics StartUp fund kåret som en af de bedste

    Odense Robotics StartUp fund kåret som en af de bedste

    maskiner ›Fondens og dens inkubator ved Teknologisk Institut er på den britiske avis Financial Times' liste over Europas bedste startup hubs og accelerator programmer. Tilmed er den danske StartUp Fund den eneste, som udelukkende er dedikeret til robotteknologi
  • Ny løsning til overvågning af produktion og emballering i realtid

    Ny løsning til overvågning af produktion og emballering i realtid

    maskiner ›Virksomheden GEA lancerer på Anuga FoodTec messen en ny cloud-baseret webapplikation til fødevareforarbejdnings- og emballeringslinjer. Løsningen skal optimere produktion og ressourcer i fødevareindustrien
  • SOCO System leverer total pakkeløsning for genanvendt plastfilm

    SOCO System leverer total pakkeløsning for genanvendt plastfilm

    maskiner ›Den danske virksomhed har for tyske POLICYCLE bygget et fuldautomatisk pakke- og palleteringsanlæg til f.eks. plastiksække af genanvendt forbrugerplast. Se video:
  • Styr på kakaomassen

    Styr på kakaomassen

    maskiner ›Q-Interline har fået sin første ordre til måling af kakao, og dermed bevæger virksomheden sig ind i et nyt fødevaresegment indenfor konfekture
  • Absalon søger om at åbne robotuddannelse i Kalundborg

    Absalon søger om at åbne robotuddannelse i Kalundborg

    maskiner ›Professionshøjskolen har ansøgt om at åbne ny diplomingeniøruddannelse i robotteknologi og automation. Uddannelsen skal være med til at imødekomme industriens behov både i Kalundborg og i resten af landet
  • SICK lancerer den første touchscreen-betjente fotocelle

    SICK lancerer den første touchscreen-betjente fotocelle

    maskiner ›Sensor-specialisten lancerer den nye W10 i fire varianter, der egner sig særligt godt til fødevare- og farmaindustrien. De kan alle indstilles til enten forgrunds- eller baggrundsafblænding. Desuden kan brugeren vælge om sensoren skal havde fokus på hastighed eller præcision
  • Udvidelse giver plads til vækst indenfor specialmaskiner

    Udvidelse giver plads til vækst indenfor specialmaskiner

    maskiner ›Automations- og ingeniørvirksomheden Unimec, som bl.a. leverer specialmaskiner til pharma- og medicoindustrien er vokset ud af lokalerne. Derfor har virksomheden taget første spadestik til en ny montagehal, der udvider pladsen med en tredjedel