Mejeribranchen kårer sine bedste produkter på FoodTech(Foto: MCH/Tony Brøchner.)

Mejeribranchen kårer sine bedste produkter på FoodTech

I omegnen af 1.200 produkter forventes at deltage i IFC International Food Contest, der i år nyder ekstra stor opbakning fra udlandet. Mejeribranchens helt store fejring og prisfest er en del af FoodTech, der finder sted i MCH 1.-3. oktober

Mejeriprodukter som smør, mælk, ost, ymer og skyr i bogstavelig talt lange baner er i vente på årets FoodTech, hvor IFC International Food Contest udspiller sig.

Konkurrencen, der samtidig fungerer som mødested for branchen, er et vidnesbyrd om tidens trends og tendenser, og også i mejeribranchen sker der i disse år ifølge chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer og ansvarlig for IFC Lars Johannes Nielsen en rivende udvikling.

- Det er spændende at følge med i, for der foregår simpelthen så meget produktudvikling derude.

Især inden for oste, hvor der konstant udvikles nye varianter, og hvor producenterne gør sig umage med at fortælle historierne bag og delagtiggøre forbrugerne i overvejelserne bag nyhederne, fortæller Lars Johannes Nielsen.

Han sætter lidt flere ord på, hvad der er i vente på årets udgave af IFC International Food Contest:

- Konkurrencen byder på både tradition og fornyelse, og vi forventer i omegnen af 1.200 tilmeldte produkter. De norske mejerier fylder mere i år, og også de islandske mejerier stiller med flere produkter end tidligere, så det er enormt positivt.

'Et sindssygt godt match'
FoodTech og IFC International Food Contest har hængt sammen siden 1997, og det er der ifølge chefkonsulenten flere rigtig gode grunde til.

Ost i alskens afskygninger spiller en central rolle i IFC International Food Contest. Foto: MCH/Tony Brøchner.

- Vi har over årene udviklet os selv og hinanden, og vi har et virkelig godt samarbejde. Samtidig er der en supergod synergi mellem messen og konkurrencen, som alle vitterligt profiterer af.

-  Den henholdsvis tekniske og produktmæssige del matcher bare hinanden sindssygt godt og tilbyder jo samlet set de besøgende hele pakken.

- Her mødes nytænkende produkter og innovative teknologier, konstaterer Lars Johannes Nielsen.

Han påpeger, at messen og konkurrencen desuden i fællesskab løbende bygger på med nye koncepter.

Det gælder eksempelvis IFC Water Congress og den helt nye Global Dilemma Conference, der har premiere på den forestående udgave af FoodTech.

Deltager: Vigtig tradition i dansk og nordisk mejeribrug
Blandt de mange deltagere i IFC International Food Contest finder man igen i år Mammen Mejerierne, der stiller op med et bredt sortiment af oste inden for kategorierne danbo, hytteost, specialoste, blåskimmeloste og hvide salatoste.

- For os er IFC en vigtig tradition i dansk og nordisk mejeribrug, og derfor er det vigtigt for os at være bredt repræsenteret.

- International Food Contest samler branchen og sætter fokus på kvalitet og passion for mejeriprodukter. Vi mener, at det er vigtigt, at vi har et forum, hvor det kun er den ypperste kvalitet, der tæller, forklarer Bjarke Damsgaard Jørgensen.

Han er overordnet produktionschef ved Mammen Mejerierne, der har høje forventninger til årets kombinerede udstilling og konkurrence. Og han tilføjer:

- Vi forventer, at der igen i år bliver udstillet mange fantastiske mejeriprodukter, og at konkurrencen bliver hård. Det gør stoltheden større, hvis man er heldig og dygtig nok til at vinde inden for de forskellige kategorier.

Han konstaterer videre, at ikke mindst førstegangsbesøgende godt kan begynde at forberede sig på et overvældende syn.

- Det er en stor oplevelse at se alle de produkter, der udstilles, og ved alle bordene står der passionerede produkteksperter, som beredvilligt fortæller og forklarer om produkterne, lyder det fra Bjarke Damsgaard Jørgensen.

IFC International Food Contest gennemføres som en del af FoodTech, der finder sted i MCH Messecenter Herning 1.-3. oktober 2024.

-hawin

29/8 2024
  • AVK International vinder Automatiseringsprisen 2024

    AVK International vinder Automatiseringsprisen 2024

    maskiner ›Det er 30 år siden, familievirksomheden i Galten købte sin første robot. Nu har producenten af drikkevandsventiler modtaget det danske robotnetværk, DIRAs automatiseringspris for sin "Ferrari"-robotløsning, der er udviklet sammen med Kilde Automation. Se video om vinderløsningen:
  • AI-baseret kvalitetskontrol i farver fra SICK

    AI-baseret kvalitetskontrol i farver fra SICK

    maskiner ›Inspector83x er udviklet til let og ukompliceret kontrol, fejlfinding og sortering - selv for amatører, lover producenten af sensorløsninger. Det nye 2-farvekamera bliver præsenteret på Foodtech i næste måned
  • Cobotics.dk lanceret på det danske marked

    Cobotics.dk lanceret på det danske marked

    maskiner ›Virksomheden har etableret sig i Kastrup og tilbyder en bred vifte af intelligente robotter, der er designet til at samarbejde med mennesker på tværs af brancher fra produktion og lagre til renrum
  • Forståelsen af vand er afgørende papirproduktionens fremtid

    Forståelsen af vand er afgørende papirproduktionens fremtid

    maskiner ›Ny forskning viser, at vi kan øge antallet af gange, papir kan genbruges, hvilket kan revolutionere papirindustrien. Björn Sjöstrand, lektor i kemiteknik, har brugt mange år på at forstå og forbedre processen med at fjerne vand fra træfibre i papirproduktionen. I oktober er han indlægsholder på Scanpack Pioneers, og vil forklare, hvordan hans forskning kan gøre papirproduktionen mere ressourceeffektiv
  • Bedre indtjening i både produktionen og pakkeriet

    Bedre indtjening i både produktionen og pakkeriet

    maskiner ›Scanvaegt lancerer en række produktnyheder til både produktion og pakkeri på FoodTech-messen. De dedikerede løsninger digitaliserer og automatiserer alle processer og reducerer dermed spild, arbejdstid og fejl
  •  SICK udvider NOVA-grænseflade til højhastigheds 3D-applikationer

    SICK udvider NOVA-grænseflade til højhastigheds 3D-applikationer

    maskiner ›Med den nye Nova support til RULER3000 bliver hurtige, præcise high-end 3D-visionsapplikationer tilgængelige for både eksperter og ikke-eksperter. Inden for få minutter kan brugere implementere tilpassede applikationer og inspicere detaljer i ekstreme hastigheder - f.eks. i bagerier og konfektureproduktion
  • Opbevaring i højden sparer tid og plads

    Opbevaring i højden sparer tid og plads

    maskiner ›Italienske Modula Pallet er et automatiseret, pladsbesparende system til at opbevare europaller i højden på en fleksibel, hygiejnisk og sikker måde. Nu kommer det til Danmark
  • Robotter forbedrer arbejdsmiljøet hos Kohberg

    Robotter forbedrer arbejdsmiljøet hos Kohberg

    maskiner ›Bageriet har igenne årene taget robotter og automatisering til sig for at forbedre både arbejdsforholdene og produktionen. Sammen med seks andre virksomheder deler Kohberg sine erfaringer i en rapport af Teknologisk Institut, som også har produceret en video fra brødproduktionen: