Mejeribranchen kårer sine bedste produkter på FoodTech(Foto: MCH/Tony Brøchner.)

Mejeribranchen kårer sine bedste produkter på FoodTech

I omegnen af 1.200 produkter forventes at deltage i IFC International Food Contest, der i år nyder ekstra stor opbakning fra udlandet. Mejeribranchens helt store fejring og prisfest er en del af FoodTech, der finder sted i MCH 1.-3. oktober

Mejeriprodukter som smør, mælk, ost, ymer og skyr i bogstavelig talt lange baner er i vente på årets FoodTech, hvor IFC International Food Contest udspiller sig.

Konkurrencen, der samtidig fungerer som mødested for branchen, er et vidnesbyrd om tidens trends og tendenser, og også i mejeribranchen sker der i disse år ifølge chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer og ansvarlig for IFC Lars Johannes Nielsen en rivende udvikling.

- Det er spændende at følge med i, for der foregår simpelthen så meget produktudvikling derude.

Især inden for oste, hvor der konstant udvikles nye varianter, og hvor producenterne gør sig umage med at fortælle historierne bag og delagtiggøre forbrugerne i overvejelserne bag nyhederne, fortæller Lars Johannes Nielsen.

Han sætter lidt flere ord på, hvad der er i vente på årets udgave af IFC International Food Contest:

- Konkurrencen byder på både tradition og fornyelse, og vi forventer i omegnen af 1.200 tilmeldte produkter. De norske mejerier fylder mere i år, og også de islandske mejerier stiller med flere produkter end tidligere, så det er enormt positivt.

'Et sindssygt godt match'
FoodTech og IFC International Food Contest har hængt sammen siden 1997, og det er der ifølge chefkonsulenten flere rigtig gode grunde til.

Ost i alskens afskygninger spiller en central rolle i IFC International Food Contest. Foto: MCH/Tony Brøchner.

- Vi har over årene udviklet os selv og hinanden, og vi har et virkelig godt samarbejde. Samtidig er der en supergod synergi mellem messen og konkurrencen, som alle vitterligt profiterer af.

-  Den henholdsvis tekniske og produktmæssige del matcher bare hinanden sindssygt godt og tilbyder jo samlet set de besøgende hele pakken.

- Her mødes nytænkende produkter og innovative teknologier, konstaterer Lars Johannes Nielsen.

Han påpeger, at messen og konkurrencen desuden i fællesskab løbende bygger på med nye koncepter.

Det gælder eksempelvis IFC Water Congress og den helt nye Global Dilemma Conference, der har premiere på den forestående udgave af FoodTech.

Deltager: Vigtig tradition i dansk og nordisk mejeribrug
Blandt de mange deltagere i IFC International Food Contest finder man igen i år Mammen Mejerierne, der stiller op med et bredt sortiment af oste inden for kategorierne danbo, hytteost, specialoste, blåskimmeloste og hvide salatoste.

- For os er IFC en vigtig tradition i dansk og nordisk mejeribrug, og derfor er det vigtigt for os at være bredt repræsenteret.

- International Food Contest samler branchen og sætter fokus på kvalitet og passion for mejeriprodukter. Vi mener, at det er vigtigt, at vi har et forum, hvor det kun er den ypperste kvalitet, der tæller, forklarer Bjarke Damsgaard Jørgensen.

Han er overordnet produktionschef ved Mammen Mejerierne, der har høje forventninger til årets kombinerede udstilling og konkurrence. Og han tilføjer:

- Vi forventer, at der igen i år bliver udstillet mange fantastiske mejeriprodukter, og at konkurrencen bliver hård. Det gør stoltheden større, hvis man er heldig og dygtig nok til at vinde inden for de forskellige kategorier.

Han konstaterer videre, at ikke mindst førstegangsbesøgende godt kan begynde at forberede sig på et overvældende syn.

- Det er en stor oplevelse at se alle de produkter, der udstilles, og ved alle bordene står der passionerede produkteksperter, som beredvilligt fortæller og forklarer om produkterne, lyder det fra Bjarke Damsgaard Jørgensen.

IFC International Food Contest gennemføres som en del af FoodTech, der finder sted i MCH Messecenter Herning 1.-3. oktober 2024.

-hawin

29/8 2024
  •  Fem nominerede til Plastprisen 2025

    Fem nominerede til Plastprisen 2025

    maskiner ›GreenLine – BEWI, Peter Rosenkrands – PROPLAST, ReGlove, CirkEL og Sundolitt er med i slutspurten til Plastprisen, som Plastindustrien uddeler den 15. maj i København
  • Tysk startup vil revolutionere intralogistikken

    Tysk startup vil revolutionere intralogistikken

    maskiner ›Filics Unit er navnet på de autonome, samarbejdende truckgafler, som kan køre operere selv på snævre områder og reducere både plads- og personalebehovet på lageret og i produktionshallen. Opfindelsen er bl.a. nomineret til en IFOY-pris
  • Millimeterpræcis æggehåndtering

    Millimeterpræcis æggehåndtering

    maskiner ›Automationsvirksomheden RoboTool, har netop leveret et nyt avanceret anlæg til effektiv palletering af æg hos Danæg
  • Distributøraftale på plads i Spanien

    Distributøraftale på plads i Spanien

    maskiner ›Q-Interline har netop indgået en samarbejdsaftale med en ny distributør, Palex, i Spanien, hvilket åbner op for endnu flere muligheder og salgspotentiale i Sydeuropa.
  • Schubert opgraderer sin Care-platform

    Schubert opgraderer sin Care-platform

    maskiner ›I 2022 lancerede Gerhard Schubert sin egenudviklede Care-overvågningsløsning til eksempelvis emballeringsmaskiner og enklere procesoptimering. I år er løsningen så blevet opgraderet
  • Specialdesignede plastikpaller fra Shoeller Allibert

    Specialdesignede plastikpaller fra Shoeller Allibert

    maskiner ›Sammen med et hollandsk bryggeri har specialisten i genbrugsemballage udviklet en skræddersyet palle til fadølsankere. Pallerne er fremstillet af 100 procent genbrugsplast fra forbrugeremballage og industriprodukter
  • Roterende papirrulleklemmer til alle størrelser og positioner

    Roterende papirrulleklemmer til alle størrelser og positioner

    maskiner ›stabau udvider sin portefølje af redskaber til at gribe, transportere og beskytte store papirruller. De nye klemmer har 180° roterende drev, som sammen med optimeret gribearmsgeometri, og gør dem egnet til brug på tværs af brancher f.eks. i papir- og emballageproduktion, i trykkerier eller til lastning af lastbiler mm.
  • Ny AI-teknologi reducerer produktionsfejl i fødevareindustrien

    Ny AI-teknologi reducerer produktionsfejl i fødevareindustrien

    maskiner ›Teknologisk Institut vil på fødevaremessen IFFA-messen i Frankfurt til maj præsentere generation af vision-systemer, der er specielt udviklet til at håndtere industriens stigende krav til dokumentation og fødevaresikkerhed