Lyras tidobler kapacitet på anlæg

Lyras tidobler kapacitet på anlæg

På opfordring fra Novozymes har Lyras lancerer et nyt raslyseringsanlæg, der er verdens største til inaktivering af mikroorganismer i uigennemsigtige væsker ved hjælp af UV-lys. Anlægget Raslysation Castor kan behandle op til 300.000 liter feks. valle, saltlage, juice eller enzymvæske i timen.

Danske Lyras, hvis erstatning for pasteurisering sparer 60 til 80 procent vand og 60 til 90 procent energi i forhold til pasteurisering, lancerer nu sit hidtil største anlæg til raslysering.

Anlægget Raslysation Castor tidobler mængden af væske, der behandles i forhold til Lyras’ tidligere anlæg. Det er udviklet i samarbejde med Novozymes og er modulært, så det hurtigt kan tilpasses den enkelte kunde.

-Nu kan vi sikre, at producenter med produktionslinjer på op til 300.000 liter i timen får inaktiveret alle mikroorganismer i f.eks. valle, saltlage, juice eller enzymvæske på en nem og simpel måde. Vores modulære anlæg giver fødevare- og enzymindustrien en kæmpe mulighed for optimering af deres processer, forklarer CTO i Lyra, Nete Zarp Nielsen.

 Nete Zarp Nielsen, CTO i Lyras 

Simpel effektivitet
I udvikling af Raslysation Castor har Lyras samlet alt sin praktiske globale erfaring og kombineret det med viden fra digitale
flowsimuleringer. Det er gjort for at sikre det mest optimale set up for brugeren af anlægget sammen med den bedst mulige inaktivering af mikroorganismer.

Målet er at behandle så meget væske som muligt med mindst muligt brug af plads og energi. Samtidig har fokus været på
enkelthed i betjeningen, så anlægget er nemt at bruge, vedligeholde og servicere.

-Det har været en fornøjelse at samarbejde med Lyras. Sammen opnår vi den reduktion i mikrobiologi, som en ansvarlig producent har forpligtigelse til konstant at optimere og forbedre. Næste logiske skridt vil være at installere Lyras’ teknologi på flere af vores globale strategiske sites, siger Steen Skærbæk, senior director, Novozymes.

Højere udbytte og fuld mikrobiel kontrol
Ud over at spare vand og energi og dermed reducere miljøpåvirkningen giver raslysering, højere produktudbytte og opretholder fuld mikrobiel kontrol med lavere driftsomkostninger. Råvarens værdifulde proteiner bevares i oprindelig form, da opvarmning undgås.

Teknologien sikrer høj fødevarekvalitet i uigennemsigtige væsker som fx mejeriprodukter, læskedrikke, cider og vin. Når teknologien anvendes til erstatning af dybdefiltrering, sikres højere udbytte og øget automatiseringsgrad i produktionsprocessen.

-lipe 

5/10 2023
  • Bryggere og vinmagere - foren jer

    Bryggere og vinmagere - foren jer

    maskiner ›‘Hvad der passer sammen - fermenterer sammen’. Det er sloganet for den del af drikkevaremessen BrauBeviale, som følger op på, at det øgede fokus på vinindustrien var en klar succes på sidste års messe
  • AI-baseret fjernovervågning til fødevarebranchen

    AI-baseret fjernovervågning til fødevarebranchen

    maskiner ›Ishida lancerer Sentinel 5.0 - en AI-drevet software til fjernovervågning og -rapportering. Den skal hjælpe fødevareproducenter og -fremstillere med at sikre maksimal kapacitet, ydeevne, effektivitet og værdi på produktionslinjerne
  • Universal Robots lancerer AI Accelerator til cobots

    Universal Robots lancerer AI Accelerator til cobots

    maskiner ›Den danske producent af kollaborative robotter har udviklet et nyt brugervenligt hardware- og software-værktøjssæt, der kan bruges til at bygge nye applikationer, fremskynde forskning og gøre det hurtigere at bringe AI-produkter på markedet
  • Forbedret Pouch System overflødiggør manuel håndtering

    Forbedret Pouch System overflødiggør manuel håndtering

    maskiner ›BEUMER Group har udviklet en innovativ AutoDrop-funktion til automatisk aflæsning af poserne i virksomhedens BG Pouch System. Den nye teknologi kan strømline og reducere pladsen i produktionen og muliggøre zero-touch i hele håndteringsprocessen
  • ProdX-softwareopgradering kan øge produktsikkerheden

    ProdX-softwareopgradering kan øge produktsikkerheden

    maskiner ›Mettler-Toledo Product Inspection lancerer nu af ProdX 2.7, som den seneste opdatering af virksomhedens datastyringssoftware til fødevareproduktion. Den nye version leverer forbedret enhedsstyring, driftseffektivitet og forbedret dataindsigt for at optimere produktionslinjer og indsatser for bæredygtighed
  • NPT præsenterer trådløs scanner fra Zebra

    NPT præsenterer trådløs scanner fra Zebra

    maskiner ›Det er en efterspurgt vare, Norris Print Tech nu har på hylden til sine kunder: En trådløs version af Zebras 2D scanner - bl.a. med en optimeret udgave til særligt vanskelige 1D/2D koder
  • AI og robotter og AI skal forlænge produkters levetid

    AI og robotter og AI skal forlænge produkters levetid

    maskiner ›Nyt EU-projekt skal ved hjælp af kunstig intelligens og avanceret robotteknologi styrke de cirkulære processer, når det kommer til genfremstilling af produkter. Teknologisk Institut repræsenterer Danmark i projektet
  • Fødevarebranchens klimaudfordringer og -dilemmaer er til debat på Foodtech

    Fødevarebranchens klimaudfordringer og -dilemmaer er til debat på Foodtech

    maskiner ›FoodTechs nye event Global Dilemma Conference udforsker med hjælp fra en lang række eksperter, hvordan fødevarebranchen bedst sikrer den grønne omstilling fremadrettet