Lyras tidobler kapacitet på anlæg
På opfordring fra Novozymes har Lyras lancerer et nyt raslyseringsanlæg, der er verdens største til inaktivering af mikroorganismer i uigennemsigtige væsker ved hjælp af UV-lys. Anlægget Raslysation Castor kan behandle op til 300.000 liter feks. valle, saltlage, juice eller enzymvæske i timen.
Danske Lyras, hvis erstatning for pasteurisering sparer 60 til 80 procent vand og 60 til 90 procent energi i forhold til pasteurisering, lancerer nu sit hidtil største anlæg til raslysering.
Anlægget Raslysation Castor tidobler mængden af væske, der behandles i forhold til Lyras’ tidligere anlæg. Det er udviklet i samarbejde med Novozymes og er modulært, så det hurtigt kan tilpasses den enkelte kunde.
-Nu kan vi sikre, at producenter med produktionslinjer på op til 300.000 liter i timen får inaktiveret alle mikroorganismer i f.eks. valle, saltlage, juice eller enzymvæske på en nem og simpel måde. Vores modulære anlæg giver fødevare- og enzymindustrien en kæmpe mulighed for optimering af deres processer, forklarer CTO i Lyra, Nete Zarp Nielsen.
Nete Zarp Nielsen, CTO i Lyras
Simpel effektivitet
I udvikling af Raslysation Castor har Lyras samlet alt sin praktiske globale erfaring og kombineret det med viden fra digitale
flowsimuleringer. Det er gjort for at sikre det mest optimale set up for brugeren af anlægget sammen med den bedst mulige inaktivering af mikroorganismer.
Målet er at behandle så meget væske som muligt med mindst muligt brug af plads og energi. Samtidig har fokus været på
enkelthed i betjeningen, så anlægget er nemt at bruge, vedligeholde og servicere.
-Det har været en fornøjelse at samarbejde med Lyras. Sammen opnår vi den reduktion i mikrobiologi, som en ansvarlig producent har forpligtigelse til konstant at optimere og forbedre. Næste logiske skridt vil være at installere Lyras’ teknologi på flere af vores globale strategiske sites, siger Steen Skærbæk, senior director, Novozymes.
Højere udbytte og fuld mikrobiel kontrol
Ud over at spare vand og energi og dermed reducere miljøpåvirkningen giver raslysering, højere produktudbytte og opretholder fuld mikrobiel kontrol med lavere driftsomkostninger. Råvarens værdifulde proteiner bevares i oprindelig form, da opvarmning undgås.
Teknologien sikrer høj fødevarekvalitet i uigennemsigtige væsker som fx mejeriprodukter, læskedrikke, cider og vin. Når teknologien anvendes til erstatning af dybdefiltrering, sikres højere udbytte og øget automatiseringsgrad i produktionsprocessen.
-lipe