Logistikrobotter indtager Zalandos varelager i Tyskland

Logistikrobotter indtager Zalandos varelager i Tyskland

Efter en testperiode på otte måneder er Zalando nu klar til at sætte nye logistikrobotter i drift i en pilotfase på Zalandos varelager i Lahr i Tyskland

Robotterne, der går under navnet TORU, adskiller sig fra andre logistikrobotter ved at være udstyret med robotarme, der kan række ud efter og opsamle produkter enkeltvis. De er designet med henblik på at løse fysisk udfordrende opgaver, som ellers ville være opslidende for medarbejdere.

- Efter at være blevet testet i forskellige pick-and-put-opgaver har TORU-robotterne bevist, at de kan indgå i vores logistikprocedurer, og de er nu klar til at blive brugt på vores varelager i Lahr, udtaler Carl-Friedrich zu Knyphausen, som er chef for logistikudvikling hos Zalando.

Testfasen blev gennemført på Zalandos varelager i Erfurt og involverede to TORU-robotter. De bliver nu flyttet til Zalandos varelager i Lahr som en del af en pilotfase, hvor de skal hjælpe lagermedarbejderne med at håndtere rigtige kundeordrer.

Opsamler enkelte skoæsker

Det særlige ved TORU-robotterne er, at de kan opsamle enkelte skoæsker. Dette adskiller dem fra størstedelen af andre robotsystemer, som ofte kun er i stand til at flytte hele paller eller kasser, men ikke kan opsamle produkter enkeltvis.

Zalando er sammen med Magazino, der har udviklet TORU-robotterne, blevet enige om nogle succeskriterier for, hvorvidt robotterne kan skabe værdi i forhold til Zalandos logistikprocedurer. I begyndelsen stod robotterne stille i længere tid under testperioden på grund af funktionsfejl og databehandlingstid.

Ved at reducere disse fejl og behandlingstiden af data øgedes antallet af opsamlinger pr. time betydeligt. Det er dog stadig lavere end antallet af opsamlinger, som Zalandos lagermedarbejdere kan nå, og vil fortsat være det i den nærmeste fremtid.

Robotterne lærer af kunstig intelligens
Forskellen mellem test- og pilotfasen er, at robotterne nu vil håndtere rigtige kundeordrer og arbejde sammen med medarbejderne på varelageret. I Erfurt befandt robotterne sig på et afgrænset testområde, så de ikke forstyrrede arbejdsgangene.

Robotterne er teknisk komplekse, og deres arbejdsgange baseres på kunstig intelligens. Derfor skal de tilpasse sig til det omgivende miljø. Takket være udviklingen inden for robothardware og kunstig intelligens er robotterne nu mere effektive end i begyndelsen af testperioden.

Dette er blandt andet fordi den kunstige intelligens har gjort dem i stand til at lære at prioritere aktiviteterne i en bedre rækkefølge.

- Vi tester teknologier, der er i stand til at overtage fysisk krævende eller monotone opgaver fra vores medarbejdere. TORU-robotterne fritager vores medarbejdere fra fysisk udfordrende opgaver som f.eks. at bøje sig ned og strække sig for at tage produkter på de nederste og øverste hylder. Det handler ikke om at overgå helt til automatisering. Vores strategi er faktisk at fremme et effektivt samarbejde mellem mennesker og robotter, siger Carl-Friedrich zu Knyphausen.

-hawin


Om Zalando
Zalando er en onlineplatform for mode og livsstil til hele det europæiske marked. Virksomheden er grundlagt i Berlin i 2008 og bringer mode til mere end 28 millioner aktive kunder i 17 markeder. Det store sortiment byder på tøj, sko, accessories og skønhed. Udvalget af brands spænder fra verdensberømte navne til lokale brands. Platformen er en one-stop destination for inspiration, innovation og interaktion.

I den moderigtige techvirksomhed arbejder man hårdt på at udvikle digitale løsninger til alle aspekter af modeverdenen: til kunder, partnere og andre stakeholders, som er med til at forme Zalando.

29/8 2019
  • igus lancerer kompakt energikæde til skuffer og racks

    igus lancerer kompakt energikæde til skuffer og racks

    maskiner ›Producenten af motion plastics har til kabelføring i applikationer med en lav grad af bevægelse udviklet draw-e-chain. Med sin reducerede og mere velproportionerede størrelse kan energikæden spare brugerne 30 procent af omkostningerne
  • Odense Robotics StartUp fund kåret som en af de bedste

    Odense Robotics StartUp fund kåret som en af de bedste

    maskiner ›Fondens og dens inkubator ved Teknologisk Institut er på den britiske avis Financial Times' liste over Europas bedste startup hubs og accelerator programmer. Tilmed er den danske StartUp Fund den eneste, som udelukkende er dedikeret til robotteknologi
  • Ny løsning til overvågning af produktion og emballering i realtid

    Ny løsning til overvågning af produktion og emballering i realtid

    maskiner ›Virksomheden GEA lancerer på Anuga FoodTec messen en ny cloud-baseret webapplikation til fødevareforarbejdnings- og emballeringslinjer. Løsningen skal optimere produktion og ressourcer i fødevareindustrien
  • SOCO System leverer total pakkeløsning for genanvendt plastfilm

    SOCO System leverer total pakkeløsning for genanvendt plastfilm

    maskiner ›Den danske virksomhed har for tyske POLICYCLE bygget et fuldautomatisk pakke- og palleteringsanlæg til f.eks. plastiksække af genanvendt forbrugerplast. Se video:
  • Styr på kakaomassen

    Styr på kakaomassen

    maskiner ›Q-Interline har fået sin første ordre til måling af kakao, og dermed bevæger virksomheden sig ind i et nyt fødevaresegment indenfor konfekture
  • Absalon søger om at åbne robotuddannelse i Kalundborg

    Absalon søger om at åbne robotuddannelse i Kalundborg

    maskiner ›Professionshøjskolen har ansøgt om at åbne ny diplomingeniøruddannelse i robotteknologi og automation. Uddannelsen skal være med til at imødekomme industriens behov både i Kalundborg og i resten af landet
  • SICK lancerer den første touchscreen-betjente fotocelle

    SICK lancerer den første touchscreen-betjente fotocelle

    maskiner ›Sensor-specialisten lancerer den nye W10 i fire varianter, der egner sig særligt godt til fødevare- og farmaindustrien. De kan alle indstilles til enten forgrunds- eller baggrundsafblænding. Desuden kan brugeren vælge om sensoren skal havde fokus på hastighed eller præcision
  • Udvidelse giver plads til vækst indenfor specialmaskiner

    Udvidelse giver plads til vækst indenfor specialmaskiner

    maskiner ›Automations- og ingeniørvirksomheden Unimec, som bl.a. leverer specialmaskiner til pharma- og medicoindustrien er vokset ud af lokalerne. Derfor har virksomheden taget første spadestik til en ny montagehal, der udvider pladsen med en tredjedel