Lette Xiros styreruller i plast til  fødevarebranchen

Lette Xiros styreruller i plast til fødevarebranchen

igus har udviklet en systemløsning med rør og polymerkuglelejer til styre- og transportruller. Rullerne opfylder FDA's krav til brug i etiketterings-, emballage- og fødevareindustrien og giver 60 procents vægtbesparelse i forhold til stålprodukter

Under varemærket xiros har motion plastics-specialisten igus udviklet vedligeholdelsesfrie og frem for alt smørefrie polymerkuglelejer. Særligt inden for fødevare- og emballageindustrien er dette en afgørende fordel, da der ikke er nogen risiko for forurening.
Ny i programmet er en færdigkonfektioneret systemløsning bestående af et blåt PVC-rør samt to flangekuglelejer i xirodur B180 med kugler i rustfrit stål.

- Alle anvendte komponenter i disse nye styreruller opfylder FDA's krav, forklarer Marcus Semsroth, leder af forretningsområdet xiros-polymerkuglelejer hos igus.

- Nu tilbyder vi denne systemløsning i to størrelser med en udvendig diameter på henholdsvis 50 og 63 millimeter." Disse lette ruller fås fra lager hos igus i længder på 100 til 1000 millimeter.

Systemløsning i plast sænker forbruget af drivenergi
I forhold til rør i rustfrit stål vejer de levnedsmiddelegnede plastrør kun omtrent en tredjedel, hvilket igen har indflydelse på den drivenergi, der kræves for at bevæge rullerne selv, for eksempel i et foliemagasin. Også de tørløbende xiros-polymerkuglelejer opnår en lavere friktion end smurte kuglelejer i metal, da kuglerne ikke skal overvinde smøremidlets modstand. Her har de den fordel, at de starter op meget lettere end kuglelejer i metal.

xiros: omfattende program af plastkuglelejer
Siden 2008 har igus udviklet et bredt udvalg af smørefri polymerkuglelejer, som allerede er i brug inden for en lang række anvendelser. xiros-kuglelejernes levetid kan beregnes pålideligt ved at angive de respektive anvendelsesparametre. De mest anvendte konstruktioner er radiale sporkuglelejer i henhold til DIN 625, svarende til de kuglelejer, der fås i metal. Andre typer er eksempelvis aksialkuglelejer, multilejer, rundbordlejer og aksial-polymerkuglelejer.

-lipe

25/9 2017